навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Обвинените за проповядване на радикален ислям отиват на съд през септември

Източник: DarikNews.bg 04.07.2012 0 - A +

Мюсюлмански духовници, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и налагането на шериатска държава ще се изправят пред пазарджишкия окръжен съд на 18 септември. Всички 13 духовници са членове на нелегалната радикална организация „Ал Уакф ал ислями".

30 свидетели и 10 вещи лица ще бъдат разпитани в рамките на пет дни. Материалите от досъдебното производство са събрани в 31 тома. Срещу трима от 13-те духовници, сред които имамът на Сърница и районният мюфтия на Пазарджик, са повдигнати три обвинения - за проповядване на салафизма и налагането на шериата, за проповядването на антидемократична идеология и противопоставяне на властите, както и за нарушаването на основни човешки права.

Според учението всяко дете се ражда мюсюлманин и родителите нямат правото да го отклоняват от това. Те са разпространявали тези идеи от 2008-ма до 2010-а година по кафенета и джамии в областите Пазарджик, Смолян и Благоевград. Установено е също, че организацията е имала свои нелегални квартири и в Пловдив, и София.

Финансирането на дейността е от Саудитска арабия, средствата обаче са пристигали у нас през Турция. На останалите 10 души им е повдигнато обвинение за членство в радикал-ислямистката организация „Ал Уакф ал ислями".

Докладчик по делото е председателят на пазарджишкия окръжен съд Ивета Парпулова. До 5 години затвор грози членовете на организацията.

за 48%  против 52%  128 гласували


rss
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Руснак, кубинец, американец и адвокат пътували в едно и също купе във влака. Руснакът извадил бутилка от най-добрата руска водка от багажа си, налял си, отпил и казал: ”В Русия правим най-добрата водка в света. Никъде другаде няма да намерите такава. При това имаме толкова много от нея, че можем винаги да си позволим да изхвърлим бутилка от нея...”. С тези думи той отворил прозореца и изхвърлил бутилката пред очите на останалите, които били доста впечатлени.
Кубинецът извадил пакет хавански пури, взел една, запалил си и подръпвайки с наслада казал: “В Куба имаме най-добрите пури на света – Хаванските, никъде другаде по света няма толкова много и толкова добри пури, а ние имаме толкова много от тях, че винаги можем да си позволим да изхвърлим една кутия....”. И с тези думи той изхвърлил кутията пред впечатлените погледи на останалите.
Тогава американецът просто станал, отворил прозореца и изхвърлил адвоката през него....

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване