навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Шефът на полицията в Норвегия подаде оставка заради доклада по случая Брайвик

Източник: DarikNews.bg 17.08.2012 0 - A +

Шефът на полицията в Норвегия Ойстайн Мелан подаде оставка след като независима комисия публикува силно критичен доклад за сериозни пропуски на полицията при реагирането й на нападенията на Андерш Брайвик миналата година, които взеха 77 жертви, предадоха световните агенции.

Министърът на правосъдието Грете Фарему обяви оставката на Мелан по време на телевизионен дебат с лидери на други партии. В понеделник комисията публикува доклада си за нападенията от 22 юли 2011 г., в който се казва, че Брайвик е можело да бъде задържан по-рано. Комисията отбелязва, че твърде късно е бил изпратен сигнал за убиеца и превозното му средство, имало е проблеми в комуникацията, а някои процедури не са били спазени.

Медиите впоследствие остро разкритикуваха ръководството на полицията за опит да защити полицаите и че в собствените си доклади не е посочило допуснатите грешки от полицията в деня на нападенията, посочва БТА.

Мелан обясни оставката си с липсата на признаци на доверие, които усетил от страна на правителството. Той беше встъпил в длъжност само няколко седмици преди нападенията на Брайвик на 22 юли м.г.

за 42%  против 58%  183 гласували


rss
Конкурс10.10.2014
Награда за студенти юристи
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Между съдии:
- Как си?
- Не ме питай! Имам толкова много работа, че ако ми се случи някоя непредвидена неприятност, ще мога да започна да се ядосвам заради нея чак след месец!

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване