навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Градският съд решава дали да регистрира ДОСТ до две седмици

Източник: Mediapool.bg 27.06.2016 0 - A +

Градският съд решава дали да регистрира ДОСТ до две седмици Снимка: bgnes.com

Съдът до две седмици ще реши дали да регистрира партията на бившия лидер на ДПС и основател на ДОСТ Лютви Местан.  Това стана ясно в понеделник, когато той и съмишлениците му се явиха в Софийски градски съд с огромен наръч документи и тълковен речник, за да защитят чрез тях устава си.  Нито речникът, нито документите обаче влязоха в употреба, защото нито една от страните по делото не пожела нови доказателства. 

Делото на три пъти не бе насрочвано заради "открити нередности в заявлението" на формацията, а СГС предяви интересни претенции към устава на партия ДОСТ.

Магистратите бяха поискали от Местан да изясни какво е "безусловно установяване" и какво е "реформаторски сили", тъй като тези понятия са записани в устава на партията.  От ДОСТ твърдят, че са отговорили на всички тези въпроси. 

По думите на Лютви Местан делото "слага край на всички внушения" с това, че дори и държавното обвинение няма забележки към документацията им, тъй като на заседанието присъства и прокурор. Бившият лидер на ДПС добави, че се надява съдът да остане глух за националистическите внушения.

Връщайки се на темата с реформаторските енергии, той каза, че те са безсилни пред постановеното ограничение от авторите на конституцията. В този смисъл ДОСТ ще подкрепи свикване на Велико народно събрание, което или да извърши реформи или да делегира част от правомощията си на обикновено такова, за да се случи съдебната реформа.

за 50%  против 50%  816 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума