навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Министърка на Станишев оглави Националния институт по правосъдие

Източник: Mediapool.bg 29.06.2016 0 - A +

Министърка на Станишев оглави Националния институт по правосъдие Снимка: bgnes.com

Бившият правосъден министър от времето на Тройната коалиция Миглена Тачева е новият директор на Националния институт на правосъдието (НИП).

В сряда тя получи необходимата подкрепа от Управителния съвет. За нея гласуваха главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, членовете на Висшия съдебен съвет Светла Петкова и Мария Кузманова и деканът на Юридическия факултет на Су "Св. Климент Охридски" проф. Сашо Пенов.

Досегашният директор на НИП Драгомир Йорданов, който ѝ беше конкурент за поста, бе подкрепен от министъра на правосъдието Екатерина Захариева и от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Миглена Тачева беше избрана от тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС) за правосъден министър на мястото на Георги Петканов. Тя заемаше поста малко над една година. От 2010 г. тя бе назначена за изпълнителен директор на "Феста холдинг" на Петя Славова.

Националният институт на правосъдието е една от най-важните институции в правосъдната система. Той организира задължителните първоначални обучения на младшите магистрати, което може да предопредели кариерата на всеки млад съдия, прокурор или следовател.

за 53%  против 47%  1140 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума