навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Община Трън отменя решението си за референдума за златодобива

Източник: mediapool.bg 17.03.2017 0 - A +

Община Трън отменя решението си за референдума за златодобива

Общинският съвет в Трън ще отмени решението си от 8 февруари за произвеждане на местен референдум на предстоящо на 22 март редовно заседание. Това съобщи временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Бойчо Харалампиев, цитиран от БТА в петък.

В момента то и без това е обезсилено, след като общинският съвет бе принуден да отложи провеждането на насрочения с извънредния парламентарен вот референдум заради заповед на областния управител на Перник Васил Михайлов, отменяща одобряването на изборните книжа заради нормативни нарушения.

На 26 март паралелно с парламентарните избори трънчани трябваше да отговорят на въпроса: "Съгласни ли сте община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?".

Предстои нова процедура, но на 22 март няма да се обсъжда нова дата за произвеждане на референдум, каза Харалампиев.

Отделно решението за произвеждане на местен референдум в Трън е атакувано пред Върховния административен съд от областния управител Васил Михайлов, от председателя на Българската минно-геоложка камара Иван Андреев и от "Евромакс сървисиз" ЕООД, която иска да добива златно-пиритни руди от находището в Трън.

за 47%  против 53%  1051 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума