навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Седем министри придружават Борисов в Катар

Източник: DarikNews.bg 13.03.2012 0 - A +

На официално посещение в емирство Катар заминава министър-председателят на България Бойко Борисов, придружаван от почти половината правителство. В делегацията са включени Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков.

В рамките на тридневното посещение, което започва със среща с премиера и министър на външните работи на Катар Шейх Хамад бил Джасим Ал-Тани, са включени още срещи с емира на Катар и откриване на българо-катарски бизнес форум.

Във форума ще участват 103 български фирми, които работят в хранително-вкусовата промишленост, туризма, строителството, фармацията и недвижимите имоти. Амбицията на България е да се повишат двустранните икономически отношения, както и страната ни да бъде представена като потенциална инвестиционна дестинация. Очаква се да бъдат представени българска минерална вода, месни и млечни продукти, и др.

Премиерът ще търси инвестиции от Катар за някои значими проекти в страната, един от които е финансово задлъжнялото софийско летище. В интервю за "Седмицата" на Дарик транспортният министър Ивайло Московски каза, че категорично ще има концесия за Летище София след присъдата да бъдат платени 38 милиона щатски долара за неразплетени средства за реконструкцията на летището. Московски заяви, че принципен интерес е проявен именно от катарски компании.

В официалната българска делегация е включена и Йорданка Фандъкова, кмет на София. Според Фандъкова част от Централна баня в София и старата баня в Банкя ще бъдат предложени на катарски инвеститори с цел превръщането им в модерни СПА центрове, като изворите ще бъдат дадени на концесия. Ще бъдат промотирани и възможностите за туризъм на базата на минералните извори.

На посещение в Катар правителствена делегация, водена от Бойко Борисов, беше и преди две години, през март 2010. Още тогава беше заявено, че е време да се премине към конкретна работа и да се излезе от сферата на пожеланията в областта на икономическото сътрудничество между двете страни. Съобщено бе за идеята да се създаде съвместна компания, която да работи приоритетно по няколко проекта в земеделието, енергетиката, туризма, инфраструктурата, обучението на кадри. Бяха обсъдени и възможностите Катар да се превърне в алтернативен доставчик на природен газ. В момента емирството е най-големият износител в света на втечнен газ.

за 54%  против 46%  106 гласували


rss
Обучение
КУРСОВЕ ПО ЮРИДИЧЕСКИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И ILEC
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Един инженер умрял. Отишъл при свети Петър, цял ден чакал на опашка, за да получи разпределение, и накрая го насочили към ада. Минало време, започнали незапомнени жеги. Свети Петър си помислил:
"Тук в Рая не се диша от горещина. А какво ли е в Ада? Я да ида да проверя?"
Отишъл той в ада и какво да види? Прохладно, подухва ветрец, изобщо рай... Попитал дявола каква е тази работа, и той му отговорил :
- Абе, нали ми изпрати един инженер миналия месец, та ми сложи климатик.
- Дай го този инженер насам - казал св.Петър - горе в Рая не се живее от горещина!
- Ааааа, не! - отговорил дявола - щом си го изпуснал един път сърди се на себе си.
- Ще те съдя - разгорещил се свети Петър.
- Кого ще съдиш, бе? Нали всички адвокати са при мен?

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване