навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Всеки трети българин се страхува от кражба на лични данни

Източник: DarikNews.bg 28.05.2012 0 - A +

Един на всеки трима българи се страхува от кражба на личните данни. Това сочи изследване на Галъп, проведено сред хиляда запитани. То показва, че най-честите злоупотреби с лични данни са сключванията на договори и тегленето на банкови кредити. Резултатите бяха представени по време на конференция по повод 10-годишнината на Комисията за защита на личните данни.

Изследването сочи и че голяма част от българите като цяло не знаят към кого да се обърнат, когато са станали жертва на злоупотреби с лични данни. Шефката на комисията Венета Шопова се похвали, че са били наложени наказания за повече от 1,5 милиона лева, но постъпленията в бюджета идвали много бавно. Тя обясни, че глобите между 20 000 и 50 000 лева тръгват по мъчителния път на обжалването, като 60-70 процента от наложените наказания след съответните процедури постъпват в бюджета както са постановени.

На конференцията присъства и омбудсманът Константин Пенчев. По думите му до него достигат много малко оплаквания, свързани с кражба на лични данни. Според обществения защитник данните все повече надеждно се пазят. Пенчев изтъкна, че е бил труден периодът, докато гражданите свикнат, че личните данни са нещо неприкосновено и не може кой както иска да борави с тях.

за 44%  против 56%  113 гласували


rss
Обучение
Курс юридически английски език и международен сертификат (ILEC) в АВО-Бел Езиков и изпитен център
Семинар05.11.2014
АДМИНИСТРАТИВЕН ПРОЦЕС. ПРОЦЕСУАЛНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ОБЩАТА И СПЕЦИАЛНИТЕ КЛАУЗИ, 5-7.11.2014
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Един адвокат починал и застанал пред райските врати. С изумление установил, че на опашката пред него има хиляди хора, чакащи реда си да се видят със Св. Петър. За негова изненада Св. Петър станал от бюрото си пред райските врати, изминал цялото разстояние до мястото, където се намирал адвоката и го поздравил топло. След това Св. Петър и един от неговите асистенти хванали адвоката под мишците му и го съпроводили до началото на опашката, където го настанили в удобно кресло.
Адвокатът казал: “Нямам нищо против цялото това внимание, но какво ме прави толкова специален?”
Св. Петър отвърнал: “Ами, като събрах всичките ти часове работа, за които си представил сметка на клиентите си, по моите калкулации се оказа, че си на около 193 години.”

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване