начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Ай, сиктир, бе!!!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Ай, сиктир, бе!!!

Мнениеот gega » 31 Мар 2006, 14:13

Нали ВСС бе взел решение да не се назначават извън магистратурата лица в Районни съдилища, когато има младши съдии в ОС в съответния съдебен район. В Русе има младши съдия с повече от година юридически стаж, но назначили човек извън системата - сдъия-изпълнителя от Бяла
4. На основание чл. 27, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 30а, ал. 12 от ЗСВ НАЗНАЧАВА Милен Павлов Петров - съдия-изпълнител при Районен съд - гр. Бяла на длъжността "съдия" в Районен съд - гр. Русе, считано от датата на встъпване в длъжност.
То и назначенията на следователи за съдии е поредната издънка, та макар и да си "идват" с "щатната длъжност" и то в ОС.
А пък после си говорим, че ЕС и мекерета-политици плюели съдебната ни система.
Магистратурата не е социален дом, та да побира захвърлени на улицата следователи. Когато решиха да "ликвидират" следствието, да му бяха мислели тогава, а не след това да прехвърлят още един проблем на магистратурата (прокуратура и съд), че то са им малко останалите!
gega
Потребител
 
Мнения: 585
Регистриран на: 20 Юни 2005, 12:18

Мнениеот jegosan » 31 Мар 2006, 15:20

Просто не е истина !! Напълниха районните съдилища със съдии бивши следователи и прокурори!! не Просто не е истина!!
очаквам, с исковата молба да си пиша вече и въззивната жалба!!
и дори да ги пускам едновременно
..... не вярвам, че следователите в един прекрасен миг от секундата да се превърнат в съдии, просто не вярвам. - но Москва не вярва на сълзи....
още повече по граждански дела, еле пък делбени, малеее малее мила
Реформата в съдебната система за мен вече я проведоха!!!
Мечтата на следователите да станат магистрати се сбъдна!!
За нас розовите мечти за истиско правосъдие станаха още по-розови, ама саранбозови, дори, и най-вече станаха още повече мечти!
Жалко!
Много жалко...... а аз се надявах все още, че може би има светлинка и надеждица нещо да се пооправи, но не
Но мълчи, размътено съзнание и болна психика такава! Има умни хора, които мислят тия неща .....
Дано аз съм крив, нека аз да бъркам .... Дано
Поздрави!!!
jegosan
Потребител
 
Мнения: 167
Регистриран на: 07 Сеп 2005, 11:19

Мнениеот nikoy » 31 Мар 2006, 15:25

Не не бъркаш ти за съжаление.Остава и тъпи дознатели да почнат да назначават за съдии и тогава съвсем ще цъфнем и ще вържем.Моли се само да не отменят фигурата на дознателя като разследващ орган. :shock:
nikoy
Потребител
 
Мнения: 358
Регистриран на: 22 Фев 2006, 11:05

Мнениеот jegosan » 31 Мар 2006, 15:30

и .. предполагам, че като колегата е озаглавявал темата не е имал предвид под фразата " Ай сиктир бе" фразеологизма на разговорния турски език, който се говори в България, обазначаващ емоциална нетърпимост към физическите данни на определени лица, водеща до тясна физическа връзка с родннините от женски пол по съребрена и права линия на адресата на фразата, а чисто и съгласно нормите на поведение на ЕС просто е преписал на кирилица израза:
I seek TIR/ човека просто си търси ТИР-а/ може би за да се махне от България или да стане шофьор на ТИР, отколкото да остане юрист/ не знам
Поздрави!!!
jegosan
Потребител
 
Мнения: 167
Регистриран на: 07 Сеп 2005, 11:19

Мнениеот pisito » 31 Мар 2006, 15:31

Че какво като са назначили следователи. Нима професията ще определи дали стават или не. Един новозавършил по добър ли е? Ела бачкай в следствието да видиш как са нещата? Добре, че никой не обръща внимание на импотентните Ви писания. А колкото до дознанието, сами ще видите!!!! Всичко хубаво му желая, но в тоя вид просто не може да стане. Какво против имате следствието. Или има един кусур само - че не сте в него...:::)))
pisito
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Мар 2006, 00:25

Мнениеот gega » 31 Мар 2006, 17:03

Нямам против следствието и против следователите, но ако ми кажеш, че тези хора със знания са станали съдии, ще ме прощаваш - всички се спасяват поединично. Може би някои от тях ще станат истински съдии, но не в това е въпросът, а в начина на назначаването им. Това е разликата, приятелю. И ако смяташ, че следователите са по-добри от току-що завършили студенти, простичко е да се претеглят техните достйноства - КОНКУРС. Това е, колко простичко, нали!
gega
Потребител
 
Мнения: 585
Регистриран на: 20 Юни 2005, 12:18

Мнениеот steli_na » 31 Мар 2006, 17:14

Твърде неетично и непрофесионално е юрисити да лепват етикет "некъдърност" на други юристи, изхождайки единствено от това, че последните са били следователи или дознатели.
Работа на председателите на съответните съдилища в създадената ситуация да организират работата, при което ще се съобразят със създадената рутина на съдиите, работили до скоро само като следовтели или дознатели.
Ако някой има конкретно оплакване от проявена некадърност е едно.
Но изказвания от юристи за компетентността на магистратите априори от обстоятелството, че са работили като следователи и дознатели е в противоречие с всякаква етика.
steli_na
Потребител
 
Мнения: 210
Регистриран на: 27 Дек 2005, 17:06

Мнениеот gega » 31 Мар 2006, 17:29

Ех, ех! Етика, сигурно и назначенията на връзкари и издигането им в йерархията също е въпрос на етика, но етичнто било да се мълчи. Искате ли да ви кажа какво правят в София новите магистрати-следователи. Те в момента са слушатели, не водят заседания, а слушат (един вид подготвят се)! И ако има нещо да се свърши в закрито заседание! Това е подготвеността на следователите. Но аз нте искам да се персонифицира- проблемът не е в следователите, нямам нищо против тях, а в кадровата политика на ВСС. Това е, всеки има място под слънцето, ако си го извоюва. Но не с мръсни номера. Значи във Варна не назначиха младши съдии за районни , но пък за следователите няма проблем. Без лична неприязън питам ви - как установиха, че всички назначени следователи са кадърни, назначиха ги на килограм и това е! Никой това не може да го опровергае!!! А ако се опитва, то е наивност или най-обикновена глупост.
gega
Потребител
 
Мнения: 585
Регистриран на: 20 Юни 2005, 12:18

Мнениеот nikilex » 31 Мар 2006, 19:17

Я разпуснете малко, петък след обяд е. От цяла дискусия до тук най ми хареса:
I seek TIR/ човека просто си търси ТИР-а/ може би за да се махне от България или да стане шофьор на ТИР, отколкото да остане юрист/ не знам
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител
 
Мнения: 433
Регистриран на: 31 Дек 2004, 21:31
Местоположение: Варна

Мнениеот ludi » 31 Мар 2006, 20:35

Към умника"никой".Че си никой разбрахме ,не е ясно как си станал съдия ,най-вероятно имаш"някой"зад гърба си.Аз съм дознател и не смятам ,че съм .........Не смятам ,че и колегите с който работя са такива.Имам доста опит и съм виждал съдии на който им приляга дадената от теб квалификация.Не виждам за какво буйствате,нормално е човек да се развива-разбирай започнал следовател/дознател,станал прокурор ,а след това съдия.Или смяташ ,че има и такива/сигурно като теб/който са родени за съдии.Иначе напълно съм съгласен ,че назначаването трябва да става с конкурс,но да е обективен.В противен случай ще има парадокси,като този за който ще ви разкажа:един младеж/със солидни връзки/кандидатсва за дознател,но не беше назначен поради множество обективни и най-вече субективни причини.Същият този бледен юнуша в момента е прокурор. Очаквам скоро и съдия да стане,разбира се без конкурс .
Успех в реформите и не забраяйте ,кой ви върше цялата черна работа/по-лесничко е да четеш роман ,трудното е да го напишеш/:lol: :lol:
ludi
Потребител
 
Мнения: 226
Регистриран на: 25 Сеп 2005, 18:45

Мнениеот lenka84 » 31 Мар 2006, 22:15

Днес, от цял ден писане, не ми остана време да ви погледна какви ги вършите и кой за пореден път спори с някой от изключително компетентните приятели на lex :P Едно нещо ми е чудно, мили дами и господа, какво ви притесни при тези иначе толкова приятни дознатели и следователи? Нима ви притесни това, че заемат мястото на някой бъдещ съдия, който трябва да влезе в системата по иначе толкова невинния начин чрез поредната пародия на конкурс!!! Оставете ги намира-всеки се урежда както знае! Ами нали все пак не можем да бъдем сигурни дали сегашния съдия "Пенчо Драганков" не е нахълтал вътре и той по същия начин! Съдебната система е голяма, има място за всички, дори и за такива като мен, виждали как един дознател се усмихна повече и вече е съдия! :lol: Така е и е жалко, че скоро това едва ли ще се промени!
Искрено ваша една малка студентка по право!
lenka84
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Май 2004, 16:29

Мнениеот winters » 06 Апр 2006, 07:57

Lenka84 Ruuulz!
Много точно казано! Влязъл, невлязъл в системата - няма значение, замо тези извън правят злобни коментари. А как се влиза - всички знаем, както е казал Джак Никълсън - "Колкото - толкова!".
...and justice for all!!!
Защо не мога да си сложа аватар?????
winters
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 27 Фев 2006, 09:01
Местоположение: София

Мнениеот jijiye » 06 Апр 2006, 16:12

ludi написа:Към умника"никой".Че си никой разбрахме ,не е ясно как си станал съдия ,най-вероятно имаш"някой"зад гърба си.


Човекът е студент :) Така че може и дознател да стане след някое време :)

Той е жаба,само злобее и се прави на компетентен,комплексар....
jijiye
Младши потребител
 
Мнения: 69
Регистриран на: 25 Мар 2006, 16:35

Мнениеот ilieva » 07 Апр 2006, 10:20

gega написа:Нямам против следствието и против следователите, но ако ми кажеш, че тези хора със знания са станали съдии, ще ме прощаваш - всички се спасяват поединично. Може би някои от тях ще станат истински съдии, но не в това е въпросът, а в начина на назначаването им. Това е разликата, приятелю. И ако смяташ, че следователите са по-добри от току-що завършили студенти, простичко е да се претеглят техните достйноства - КОНКУРС. Това е, колко простичко, нали!
Напьлно сьм сьгласна. Но я вижте чл.127а, ал 3 - В конкурса могат да участват лица, които отговарят на изискванията по чл. 126.- т.е. за сьжаление законьт сам им дава тази вьзможност- и да не участват задьлжително.!!!!???? :lol:
ilieva
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Сеп 2005, 19:12

Мнениеот nikoy » 07 Апр 2006, 10:32

На предходните изказвания на колегите искам да пратя много по - здрави и да ги уведомя, че никога не бих станал дознател дори и пари да ми дават.Това е най-низшата прослойка на системата.Добре че от скоро въведоха изискване за висше юридическо образование иначе сульо и пульо ставаше дознател.Ей "джиджи" как си със сексуалното здраве? :lol:А що се касае до професионалната ми ангажираност не смятам, че е редно да я обсъждам точно с вас и точно тук. 8)
nikoy
Потребител
 
Мнения: 358
Регистриран на: 22 Фев 2006, 11:05

Мнениеот gosho72 » 22 Юли 2006, 01:23

Трудът на всеки юрист трябва да бъде на почит и уважение.Независимо на какъв ранг и длъжност се намира.
Последна промяна gosho72 на 09 Сеп 2006, 10:34, променена общо 1 път
gosho72
Потребител
 
Мнения: 740
Регистриран на: 19 Мар 2006, 00:45
Местоположение: Novi Pazar

Мнениеот dinev » 22 Юли 2006, 11:32

nikoy написа:На предходните изказвания на колегите искам да пратя много по - здрави и да ги уведомя, че никога не бих станал дознател дори и пари да ми дават.Това е най-низшата прослойка на системата.Добре че от скоро въведоха изискване за висше юридическо образование иначе сульо и пульо ставаше дознател.Ей "джиджи" как си със сексуалното здраве? :lol:А що се касае до професионалната ми ангажираност не смятам, че е редно да я обсъждам точно с вас и точно тук. 8)

А ти от "висшата прослойка", дето си хванал дядо господ за..............шлифера, що изобщо дискутираш с дознатели?! Та това със сигурност е под достойнството ти! Познавам много параджии като теб. Но бъди сигурен, че такива като теб не ги назначават за дознатели, щото със сигурност си някое мамино синче. Не се заричай, че току - виж след време ти изстине мястото, и си потърсиш работа. Ау, забравих, че си връзкар.
dinev
Потребител
 
Мнения: 472
Регистриран на: 17 Май 2002, 22:59

Мнениеот nena66 » 26 Юли 2006, 12:06

Абсурдът - държава, правосъдна система и законност са ясни. Не ми е ясно как и защо част от цвета и нтелекта на тази държава слиза до равнището на взаимни нападки, обиди, подмятания, пренебрежително отношение към колеги и главозамайващо пренебрежение. Ни сме част от системата и щом като културата ни е на ниво взаимно да се нападаме и да не се уважаваме, то скоро няма шанс за промяна.
Положението е лошо, но няма да се оправи, когато и ние се караме вместо да сме единни, уважителни един към друг и да си помагаме, когато можем и с каквото можем. Култура, взаимно уважение и единение, това е началото, за да се променят нещата, защото докато ние спорим така неетично " кучето си лае, а керванът си върви". Ние сме се хванали за гушата и станали за смях и резил, но може би и това е целта! Да живеят глупаците като мен, които все пак вярват в доброто и човека, на тези които не вярват сигурно им е много трудно, но те имат право на мнение.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ !
nena66
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 23 Май 2006, 10:37


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron