начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Относно досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Относно досъдебно производство

Мнениеот kami7212 » 18 Яну 2011, 05:51

Здравейте.Имам нужда от съвет относно досъдебно производство и сроковете му.
Ще се опитам да бъда максимално кратък.
След трудов спор съм изгонен от фирмата на 29.09.2010 гд.Бяха ми отказани всякакви документи от ТД.На 31.08.2010 гд. подавам жалби в ИТ и НОИ.Подавам и сигнал до ДАИ и Министерството на Транспорта за фирмата в която работех.В следствие на тях си получавам ТК и УП2 и УП3 с куриер.Проверката от ДАИ още не е приключила.За това, че създадох главоболия на бив. работодател получавам призовка за справка по преписка ......21.09.2010 гд. от МВР.
Явявам се .... бив. работодател ме е дал на прокурор за надписани километри с цел кражба на гориво.Доказателствата му са повече от смешни, но както и да е, това не е тема на запитването ми.Давам показания в МВР.
Завеждам гражданско дело за неправомерно уволнение чрез адвокат.Делото беше насрочено 02.12.2010 гд.
На 25.11.2010 гд. получавам определение от съдията, че делото ми се спира тъй като има образувано досъдебно производство срещу мен от 09.11.2011 гд и то е свързано с трудовия спор.
Същия ден отивам при прокурора за да попитам дали може да ми се даде някаква информация и дали не е трябвало да бъда уведомен за постановлението за досъдебното производство(ако не бях завел дело нямаше и да зная за него). Отговорът и на двата въпроса е категорично - не, но поне една информация ми каза "дело със сигурност ще има вече имам доказателства".
Вчера 17.01.2011 гд получих призовка от следовател в окръжна прокуратура да се явя като свидетел на 19.01.2011 гд. по досъдено производство без да е упоменато номера и годината му и от долу е наредено да нося документи за които в МВР вече съм дал показания, че съм ги предал на работодателя си още юли месец.
Платих на адвокат за делото което заведох, в момента не мога да си позволя още един хонорар.Изчетох НК няколко пъти относно часта му за досъдебното производство но така и не можах да си отговоря на някои въпроси и за това Ви моля за помощ:
1) Като какъв ме викаха първия път в МВР?
2) Защо сега ме викат като свидетел след като има образувано ДП срещу мен?
3)Не е ли нарушен 2 месечнич срок и ако е увеличен от по горен прокурор трябва ли да ми кажат или пак е тайна?
4)Трябва ли като свидетел да се явя с адвокат?
5)Колко ще се проточи цялата тази процедура, какви са сроковете на досъдебното производство?

Благодаря Ви предварително!
kami7212
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Яну 2011, 04:32

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот marek972 » 19 Яну 2011, 00:40

kami7212 написа:1) Като какъв ме викаха първия път в МВР?
2) Защо сега ме викат като свидетел след като има образувано ДП срещу мен?
3)Не е ли нарушен 2 месечнич срок и ако е увеличен от по горен прокурор трябва ли да ми кажат или пак е тайна?
4)Трябва ли като свидетел да се явя с адвокат?
5)Колко ще се проточи цялата тази процедура, какви са сроковете на досъдебното производство?
Благодаря Ви предварително!


Накратко, засега :
1 - гражданин даващ обяснение по предварителна проверка
2 - защото има две възможности- да Ви извикат като свидетел или като обвиняем, първата засега е по-желателна
3 - не
4 - при гореописаното от Вас, определено е желателно
5 - може и с години ...
marek972
Потребител
 
Мнения: 535
Регистриран на: 07 Апр 2008, 13:34

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот lexiss » 19 Яну 2011, 21:58

Напълно поддържам казаното в предходния пост. Само едно не разбрах - защо не сте проверили в деловодството - така щяхте да разбрете, ако има дело, образувано срещу вас и за какво е. Друго, което ме озадачава - защо окръжна прокуратура и следовател? В една сграда ли са прокуратура, следствие и разследващи полицаи при вас, да не сте се объркал нещо? Защото "следовател" ми звучи като по-сериозно нарушение.
И да - определено не ходете сам. Дори като свидетел.
lexiss
Младши потребител
 
Мнения: 70
Регистриран на: 21 Авг 2010, 19:54

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот lawyer_plsabev » 19 Яну 2011, 22:39

Нямам представа дали сте се явили или не, но при това призоваване което сте описали аз лично не бих се явил-аргумент от чл.179, ал.1 НПК. Поне според мене сте нередовно призован.Съдържанието на призовката е категорично описано-№ да производството и годината на образуването :shock:
lawyer_plsabev
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Юни 2009, 19:39

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 20 Яну 2011, 10:39

Колегата е напълно прав за призовката ...
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 20 Яну 2011, 10:51

kami7212 написа:2) Защо сега ме викат като свидетел след като има образувано ДП срещу мен?
4)Трябва ли като свидетел да се явя с адвокат?


2. Викат те като свидетел , защото все още не са ти повдигнали обвинение, и най вероятно все още няма достатъчно доказателства за да те привлекат като обвиняем.. Много зависи какво ще кажеш на тоя разпит и трябва да бъдеш уведомен преди него ,за правото си ,че можеш да отказваш, да даваш отговори на въпросите с които би се уличил в извършване на престъпление - това трябва да е писмено в самия разпит, нищо ,че го има в самата бланка , - трябва да се съдържа в текста ..
4.Избора е твой, би било добре , но може да не бъде допуснат с теб на разпита , защото все още си свидетел, вероятността да не бъде пуснат с теб е доста голяма , а дори и да го пуснат , няма да може да говори когато е там..
Казвам че е твой избора ,защото отиването с адвокат , може да бъде изтълкувано в твоя вреда - демек че се смяташ за виновен. Аз лично бих отишъл без адвокат , но бих се конслутирал с него преди това ...

за другите съм съгласен с колегата
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот kami7212 » 14 Фев 2011, 14:11

Здравейте и благодаря на всички, които са ми отговорели.Бях на път и нямах възможност да вляза и прочета.

За lexiss
Още когато разбрах случайно от спряното ми гражданско дело, че срещу мен има образувано досъдебно производство отидох в деловодството на прокуратурата въпреки съвета на моя адвокат по гражданското ми дело "не ходи да питаш и дразниш прокурора" .Там една служителка ми каза, че не може да ми дава никакви сведения без разрешението на прокурора и ме накара да се кача с нея при него.Той съответно ми отговори "мога да ти кажа, а мога и да не ти кажа за какво става въпрос, ама хайде няма да ти кажа.Не съм длъжен да те уведомявам за каквото и да е."
За това кой ще ме разпитва не съм се объркал то и на призовката си го пишеше:
ПРИЗОВКА
Окръжна Прокуратура
Окръжен следствен Отдел

Лицето .......... и т. н
Призованият да носи касови бонове за гориво.
Следовател : .....
Номер на досъдебното производство и дата липсваше на нея .

Явих се на точната дата в точния час без адвокат (адвоката ми не рискува да подразни прокуратурата и да отиде да попита ) .Следователят ме пита за касовите бонове, аз му обясних, че още при първия разпит в полицията съм написал, че съм предал на работодателя ми всичко и нямам какво друго да му давам.Протокол не се водеше на разпита ми , съответно на нищо ,което съм казал не бях поканен да се разпиша.Следователят ми каза, че за в бъдеще пак ще се виждаме , няма смисъл от призовки ще ми " звънка по телефона" казахме си "чао" и това беше.
Става все по интересно и искренно щях да се забавлявам , ако не беше за моя сметка.От август до сега където почна работа бившият ми работодател светва новия "що за човек е взел" и аз оставам без работа.Да видим кога ще научи за новата и от тук ще си замина:))
Обвиненията му пред прокурора са ....
1) "Манипулиране на тахографа, надписване на километри с цел кражба на гориво".
2) Изплатил ми е изминатите и надписаните километри. Изминати километри 10 000 лв +надписани километри 2000 лв = 12 000 лв.


1)Тримесечната му проврека от ДАИ която аз предизвиках най - после свърши, получих отговор и дори благодарности.Много нарушения, много актове.Тахографа на камиона по никакъв начин не е бил манипулиран.
2) Парите за гориво ни ги превеждаше по банков път на наши карти , не ДКВ, не на фирмата, не на негово име,а на наши сметки.Извлечението,което си извадих за преводите по банковата ми сметка показва, че ми е превел 5 9000 лв за служебни разходи.Дори два пъти го вадех да не би да са сбъркали.Преведената сума е 5 9000 лв.

Ей това са му доказателствата и въз основа,на които има образувано досъдебно производство срещу мен.Някой от нас тримата( моя милост, работодател и прокурор) не може да смята, но един ден надявам се да е скоро ще разберем кой.
От ДАИ, ИТ, НОИ, НАП и ГИТ го съдраха от актове по мои жалби.Нищо редовно няма в тази фирма.Работодателят реши да си го връща и ме даде на прокурор,той от своя страна прецени че има железни доказателства и образува след 2 месеца разследване досъдебно производство, на което краят му поне за сега не се вижда.
Колкото и да се протака във времето това досъдебно производство трябва да свърши , започнах леко да се изнервям от това звънкане по телефона за привикване на разпити , които са неофициални , които никъде не се отразяват, на които уж си свидетел , а се държат с теб все едно си обвиняем за убийство и само ти повтарят "нещата са сериозни, ама много сериозни".
За това писах в този форум , ако може някой да ми каже какъв е срока между досъдебното производство и повдигане на обвинение или прекратяването му.Като обвиняем поне ще ме запознаят с всички материали, а сега ми се отговаря : "Мога да ти кажа, а мога и да не ти кажа, ама хайде няма да ти кажа" ...защото закона ми го позволява!!!

Благодаря още веднъж на всички, които ми отговориха.
kami7212
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Яну 2011, 04:32

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот marek972 » 14 Фев 2011, 20:44

срокове ..няма ...абе има, ама по-скоро няма
затова във Франция, например досъдебното производство се образува едва след повдигане на обвинение, докато тук, първо образуваме и после юруш да търсим под вола теле ...
интересно, в някои окръжни прокуратури, следователите взели и да разследват вече !!
от тук нататък, при всяко повикване "по телефона" ще ходите с адвокат !
това може и да ги дисциплинира малко, а и не забравяйте, че над следователя / наблюдаващия прокурор/ винаги има още някой над него и една жалба до този някой ще си е съвсем в реда на нещата и може да има желателен ефект, но пък може и да нежелателен :|
marek972
Потребител
 
Мнения: 535
Регистриран на: 07 Апр 2008, 13:34

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Фев 2011, 22:20

Според мен това е класическо набедяване - то така и се води "набедяване".

Би трябвало автоматически да преобразуват сигнала на шефа от сигнал в "набедяване" и накрая да го осъдят за това.

Изобщо един нормален човек не бива да си има работа нито с полиция, нито с прокуратура. Тоест - не може да използваш държавната машина за частен бизнес, полицията е строго установена като регламент.

Опазване на държавната власт, опазване на обществения ред.

Не мога аз да задържа някого - това го прави човек от Академия на полицията. Нито знам хватки, нито флангови операции по задържане, проследяване. за това учат там.

Отделно - прокуратурата наистина не е пощенска станция - всеки лепи марка и пуска сигнали дотам.

Всеки да си знае правата предварително - сигнал до прокурор, със съдържание не-отговарящо на истината (в шаячен смисъл) е автогол.

Това няма такава машина държавна, ние трябва да назначим хора с енергията на професор В. или когото трябва да разглеждат сигнали на граждани.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот kami7212 » 18 Апр 2011, 19:36

Здравейте отново! Сагата ми продължава и пак май не е по реда си .Току що получих призовка :

Вика ме отново същия следовател от прокуратурата , но този път като обвиняем , написан е номера на досъдебното производство и годината , няма дата от кога е.
Нямам връчен обвинителен акт , ако сега ще ми го връчват не трябва ли това да бъде упоменато в призовката?Следователите ли го връчват?
Нещо не мога да схвана ...обвиняем по досъдебно производство... възможно ли е тов?

Най - от долу на призовката пише цитирам точно и с препинателните знаци..."може да си доведете и адвокат!!! " :D

Благодаря предварително.
kami7212
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Яну 2011, 04:32

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 18 Апр 2011, 21:32

Викат ви ,за да ви повдигнат обвинение - това не е обвинителен акт, има голяма разлика.
Обвинителен Акт се пише от прокурора, а Дознателя пише Постановление за привличане на обвиняем.

И за по-лесно ще обясня:
1.Събрани са данни ,че вие сте извършили престъпление
2.Дознателя ви привлича като обвиняем по досъдебното производство с постановление за привличане на обвиняем - ставате обвиняем(за това ви вика сега)
3.Следва Разпит на обвиняем - от Дознателя
4.Предявяване на материалите по досъдебното - от Дознателя
5.Досъдебното се праща от Дознателя на Прокурора
6.Прокурора има 1 месец срок са напише - Обвинителния Акт и да внесе делото в Съд!

Това е
Но не правете "цигански номера" т.е. Идете с Адвокат , защото каквото може да се направи по делото , то ще бъде възможно на фаза Досъдебно производство...

Това е от мен!
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот eliana » 18 Апр 2011, 22:03

Този път ще бъдеш привлечен като обвиняем с Постановление за привличане.За обвинителен акт е много рано.Ще ти кажат в какво те обвиняват и веднага пристъпват към разпит. Съвет : поискай да ти назначат служебен защитник,кажи че нямаш възможност да платиш хонорар.Независимо от присъствието му , когато започне разпита казваш 2 неща и с това разпита приключва: не се признавам за виновен и отказвам да давам обяснения, третото нещо е да поискаш и това да бъде написано в протокола за разпит, който ще подпишеш,че искаш да ти бъде предявено разследването- да ти бъдат предоставени всички материали за проучване. изрично трябва да го поискаш! така ще разбереш какви доказателства са събрали срещу тебе. въздържай се да
говориш друго и дано не си го направил вече.
eliana
Потребител
 
Мнения: 342
Регистриран на: 04 Фев 2006, 18:28

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот nk7702n » 18 Апр 2011, 22:11

Към питащия: очевидно е, че не сте наясно що е то "повдигане на обвинение", "обвинителен акт", "предявяване на материалите по ДП", защо се мъчите да защитавате правата си без адвокат?!
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 19 Апр 2011, 10:20

eliana написа:Този път ще бъдеш привлечен като обвиняем с Постановление за привличане.За обвинителен акт е много рано.Ще ти кажат в какво те обвиняват и веднага пристъпват към разпит. Съвет : поискай да ти назначат служебен защитник,кажи че нямаш възможност да платиш хонорар.Независимо от присъствието му , когато започне разпита казваш 2 неща и с това разпита приключва: не се признавам за виновен и отказвам да давам обяснения, третото нещо е да поискаш и това да бъде написано в протокола за разпит, който ще подпишеш,че искаш да ти бъде предявено разследването- да ти бъдат предоставени всички материали за проучване. изрично трябва да го поискаш! така ще разбереш какви доказателства са събрали срещу тебе. въздържай се да
говориш друго и дано не си го направил вече.


Нещо колежке , малко не съм съгласен с това...
Много зависи , от това дали е доказано пресъплението или обвинението "куца" малко..
Защото ако е доказано 100% по-добре да се признае за виновен и да даде някакви свои обяснения (своя версия) ,защото като не се признае, как спред вас , ще сключи евентуално споразумение.. всички знаем ,че прокурорите , най-много се радват на споразуменията.. а пък и тогава присъдата е минимална - хем агнето цяло хем вълка сит: адвоката си взема парите, пркурора му се отчита осъдено лице, обвиняемия се отръва са минималното...

Към питащия , идете с адвокат иначе ще е трудно за споразумение, а това със служебния , просто мога да ви кажа ,да забравите... служебен адвокат се назначава , в изключително крайни случаи - мвр не плаща просто ей така , щото на някой му се приискало служебен..

но както искате разбира се , избора е ваш , но ви гарантирам ,че когато поискате служебен, най-малко ще ви се наложи да докажете че нямате никакви средства..
Последна промяна street на 19 Апр 2011, 10:33, променена общо 1 път
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 19 Апр 2011, 10:25

НПК:

Задължително участие на защитник


Чл. 94. (1) Участието на защитник в наказателното производство е задължително, когато:

1. обвиняемият е непълнолетен;

2. обвиняемият страда от физически или психически недостатъци, които му пречат да се защитава сам;

3. делото е за престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода не по-малко от десет години или друго по-тежко наказание;

4. обвиняемият не владее български език;

5. интересите на обвиняемите са противоречиви и един от тях има защитник;

6. (изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) е направено искане по чл. 64 или обвиняемият е задържан;

7. (отм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.)

8. делото се разглежда в отсъствието на обвиняемия;

9. обвиняемият не е в състояние да заплати адвокатско възнаграждение, желае да има защитник и интересите на правосъдието изискват това.

(2) В случаите на ал. 1, т. 4 и 5 участието на защитник не е задължително, ако обвиняемият заяви, че не желае да има защитник.

(3) Когато участието на защитник е задължително, съответният орган назначава за защитник адвокат.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Извън случаите по ал. 1, по дела за тежки престъпления прокурорът или съдът по реда на Закона за правната помощ може да назначи на обвиняемия резервен защитник, независимо от упълномощаването на защитник, когато това е от изключително значение за провеждане на наказателното производство в разумен срок.

(5) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) В случаите по ал. 1 назначеният защитник продължава участието си в наказателното производство като резервен защитник, когато обвиняемият упълномощи друг защитник или се откаже от защитник, ако са налице условията по ал. 4.

(6) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Резервният защитник се запознава с делото, прави необходимите извлечения и присъства при провеждане на процесуални действия с участието на обвиняемия. Другите права по чл. 99, ал. 1 упражнява по искане или със съгласие на обвиняемия, а без такова съгласие - когато защитата е задължителна и упълномощеният защитник, редовно призован, не се явява по неуважителни причини.

Но това не става с думите : нямам пари и искам адвокат, защото всеки може да каже това нали.. то така много лесно, ами да направим всички адвокати служебни и да се назначават по желание на обвиняемите...

номера няма да мине отсега го казвам, но всеки прави каквото си прецени все пак...


Ако все пак много настоявате за служебен, поне трябва да предоставите документи ,че сте безработен , ако сте разбира се. Някакво уверение от бюрото по труда или примерно служебна бележка за доходите ви , но това пак не е гаранция.. просто трябва да има черно на бяло че сте в лошо финансово сътояние...А дали "интересите на правосъдието изискват това" , сещате се кой преценява нали... така ,че това е малко сложна работа ...
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 19 Апр 2011, 10:39

kami7212 написа:
Завеждам гражданско дело за неправомерно уволнение чрез адвокат.Делото беше насрочено 02.12.2010 гд.
На 25.11.2010 гд. получавам определение от съдията, че делото ми се спира тъй като има образувано досъдебно производство срещу мен от 09.11.2011 гд и то е свързано с трудовия спор.


Платих на адвокат за делото което заведох, в момента не мога да си позволя още един хонорар.Изчетох НК няколко пъти относно часта му за досъдебното производство но така и не можах да си отговоря на някои въпроси и за това Ви моля за помощ:



Това го бях забравил но като се върнах по нагоре го вдиях...
след тези двата факта , просто забравете ,че ще получите служебен адвокат...
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот eliana » 19 Апр 2011, 17:23

street написа:Нещо колежке , малко не съм съгласен с това...
Много зависи , от това дали е доказано пресъплението или обвинението "куца" малко..
Защото ако е доказано 100% по-добре да се признае за виновен и да даде някакви свои обяснения (своя версия) ,защото като не се признае, как спред вас , ще сключи евентуално споразумение.. всички знаем ,че прокурорите , най-много се радват на споразуменията.. а пък и тогава присъдата е минимална - хем агнето цяло хем вълка сит: адвоката си взема парите, пркурора му се отчита осъдено лице, обвиняемия се отръва са минималното...


Да,но прокурорите се радват на споразуменията и в съдебното производство. Ако иска да сключи споразумение в досъдебното ,дори да отиде
без адвокат,ще му назначат .Няма как да знае какво е доказано преди да проучи
цялото дело. Ако има някакви сериозни аргументи,за които трябва да иска да се събират доказателства,тогава,да, но по-вероятно е това да стане на друг етап.
street, ти адвокат ли си в момента? останах с впечатление,че си бивш дознател или греша?
eliana
Потребител
 
Мнения: 342
Регистриран на: 04 Фев 2006, 18:28

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот kami7212 » 20 Апр 2011, 13:40

Здравейте! Току що се прибирам от прокуратурата.Явих се отново без адвокат поради липса на средства за такъв в момента.
Нямаше връчване на обвинение , нямаше разпит, не се водиха записки или протокол на разговора, не зная точно как се казва.Следователя ми каза да си извадя свидетелство за съдимост и ми поиска отново номера на GSM -а тъй като го е загубил ..."да не разкарваме по няколко пъти момчето, което носи призовки да те търси, ще ти звънкам по тел. ще се виждаме много често" .Това беше всичко.

Благодаря на street за изчерпателните обяснения .

Благодаря най вече на eliana за съвета какво да кажа и какво да искам , когато или ако ми се наложи, непременно ще го използвам.

А към nk7702 вярно, че не зная... що е то "повдигане на обвинение", "обвинителен акт", "предявяване на материалите по ДП" ..за това и питам тук, ама май не само аз не съм наясно.На призовката ми пише "обвиняем" , не ми повдигат обвинение , а ми искат номера на GSM-a ,малко градче сме , новините бързо се научават тук :D , вече никой няма да ме вземе на работа.
А се опитвам да се защитавам без адвокат защото ...за 7 месеца това е четвъртото ми работно място.Бившият ми работодател отива при новия в момента, в който научи къде работя "за да го светне що за човек е взел" и аз за пореден път оставам без нея.Ето заради това в момента не мога да си позволя адвокат.И аз искам да имам ,кой не иска по лесния начин, а не да чете кодекси, закони и се мъчи сам да си отговарям кое е правилно и кое не .
Благодаря отново на всички, които ми отговориха!
kami7212
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Яну 2011, 04:32

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот marek972 » 20 Апр 2011, 19:31

kami7212 написа:Следователя ми каза да си извадя свидетелство за съдимост


..култово !!!
marek972
Потребител
 
Мнения: 535
Регистриран на: 07 Апр 2008, 13:34

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот street » 20 Апр 2011, 19:58

marek972 написа:
kami7212 написа:Следователя ми каза да си извадя свидетелство за съдимост


..култово !!!


Ще "падна от стола" чесна дума :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

То не култово ами Ултра-култово е това...
още повече , че ако е осъждан - на него Бюлетин няма да му дадат... а той е доста необходим "по-принцип"

:shock:

Все едно да ида на лекар и той да ми каже болен си .. напиши си сега рецептата.. :lol: :lol: :lol:
Аватар
street
Потребител
 
Мнения: 368
Регистриран на: 17 Май 2010, 16:59

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 29 госта


cron