начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД



Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД

Мнениеот alexandrat » 09 Яну 2017, 23:25

Здравейте! Съпругът ми е осъден и изплаща по изп. дело ежемесечна вноска на ЧСИ. Дългът е изкупен от Факторинг ООД. Получих писмо с което Факторинг ми даваше 1 седмица за изплащане на дълга. Посочената сума ми се стори твърде голяма защото аз внасям всеки месец. Свързах се с ЧСИто и се оказа че тя не е внасяла към Факторинг 1 година защото била станала някаква грешка. Свързах се с Факторинг и разбрах че въпросната съдийка бави винаги преводите поне по 3 месеца в нашият случай малко повече. Казах на фирмата и започнах да внасям като ги предупредих че тези месеци ще получат по 100 лева а след март месец по 300. Сега фирмата ме притиска и ми казват че парите са крайно недостатъчни. Въпросът ми е имат ли право да изискват по коляма вноска и какво мога да направя за евентуално неправомерно начислените ми лихви, произтекли от ненавременното внасяне от страна на ЧСИ?
alexandrat
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Яну 2017, 22:05

Re: Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД

Мнениеот kdkrastev1234 » 11 Яну 2017, 20:21

Свързали сте се със събирачите, с ЧСИ-то, т.е. все с другата страна. Как очаквате те да ви качат истината?
При събирачите отиват дългове, които са несъбираеми, с раздути разноски и такси. Целта име да ви лъжат и плашат, за да ги платите сами.
Ако искате истина - при адвокат. Ако не - тичайте при събирачи и ЧСИ, слушайте ги и не питайте защо плащате цял живот.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 631
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД

Мнениеот ah14881488 » 12 Яну 2017, 13:06

Няма такива филми, баси наглите боклуци!Плащате само и единствено на ЧСИ-то като в бележката задължително да пише ,,вноска по изп. дело №**********'',това че ЧСИ-то бави плащанията вас не ви интересува.За това ваше задължение вече има заведено изпълнително дело с взискател ,,Факторинг'' ООД и всякакви останали телефонни обаждания,любовни писма и подобни глупости нямат абсолютно никакво значение.Какво ви говори някаква служителка по телефона няма никакво значение.Тяхната цел е да ви накарат да плащате максимално много и да погасите максимално бързо задължението.За това получават заплати, ходят по обучения да са убедителни и по цял ден говорят с такива люде като вас.Имам случай от преди 2-3 месеца със семейство, което се чудеха какво да правят,колекторската фирма им звъни по 200 пъти на ден за задължение погасено по давност.Хората едвам ги навих да не платят 5000 евро на тези ******.Вече има влязло в сила съдебно решение, че хората не дължат на никой, нищо!

п.с. Относно телефонен тормоз и обаждания....не им вдигайте телефона изобщо или ако вдигате им кажете ,,***** ** *******''.В правото всичко става с документи и по съдебен ред а не с телефонни обаждания.

п.с. 2 Относно писмо, че ви давали ,,1 седмица за изплащане на дълга''.Няма такива филми, има издаден срещу вас изпълнителен лист и образувано изпълнително дело при съдебен изпълнител.Сумата е конкретизирана и всичко е точно.Всякакви писма формат А4, с които ви дават някакви срокове са глупости...
ah14881488
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 23 Сеп 2014, 17:37

Re: Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД

Мнениеот batzz » 22 Фев 2017, 18:45

Чета аз и нещо съвсем се обърках. В нашият случай не се стига до споразумение вече месец. ЧСИ-то казва от Факторинг зависи. И всеки път различни неща казват. Последно трябваше да се преведе някаква сума не към ЧСИ, а към Факторинг. И аз не знам какво се случва. Някой би ли помогнал със съвет?
batzz
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 07 Яну 2017, 11:22

Re: Въпрос за ЧСИ и Факторинг ООД

Мнениеот neutralen » 23 Фев 2017, 12:00

Нали ви дадоха съвет - вървете с документите при адвокат, иначе ще плащате цял живот!
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron