начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Казуси за недвижими имоти


Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот dyody » 15 Мар 2005, 08:26

Къде в Интернет да намеря образец за нотариален акт за покупко-продажба?
dyody
 

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот галина » 15 Мар 2005, 19:39

Там няма да намериш!
галина
 

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот dyody » 15 Мар 2005, 20:09

Галина, благодаря Ви, че обърнахте внимание на въпроса ми. Аз не съм юрист и така или иначе щях да ходя още днес при нотариус, той вече даже ми написа нотариалния акт, но исках преди това да набера на компютъра основните данни за имота и паспортните данни на страните, за да ги занеса на дискета и да стане по-бързо, че сделката е утре. Така и направих, а нотариусът включи данните от дискетата в съответния образец.
dyody
 

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот галина » 16 Мар 2005, 21:45

Защо въобще сте си правили труда да правите това,след като сте ходили при нотариус?Той така или иначе ви е взел пари,за да ви напише сделката.Истината,която всеки трябва да проумее е да прави това,от което разбира , а да не прави всичко, от което не разбира! Не приемайте лично написаното от мен,но в случая вие така или иначе сте си платили,просто не разбирам защо ви трябваше този образец.Имах,но не ви дадох,защото защитавам гилдията.Р.С.След това,което прочетох,дори се питам защо се платили и на нотариуса?!
галина
 

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот scribtor » 17 Мар 2005, 01:56

Ако беше колега и аз щях да му дам, но щом не е - НЯМА!
Най- мразя самоуки самозванци дето се изживяват като адвокати, колкото да объркат на хората нещата и после да се чудим как да оправяме оплескани от некадърници бъкии. Освен това въпросния дето е писал тия работи 100% лъже.
Поне да беше измислил някоя по достоверна история....а не приказки за дебили.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот dyody » 18 Мар 2005, 02:24

Галина, аз първо потърсих информацията във форума (07:26 ч.) и след като не получих отговор навреме, отидох при нотариуса, при когото и без това щях да ходя. Нотариусите са заети хора, не всички имат помощници и понякога казват да отидеш за готовия проект на другия ден или по-късно, а на мене ми трябваше непременно този ден (на следващия ден щях да пътувам за сделката в друг град, разбрах, че е уреден час при нотариуса в другия град късно предишната вечер, адвокатът на купувача очакваше аз да нося документите, въз основа на които там на място да се пише нотариалният акт, но аз реших да нося проект на НА, за да не се провали сделката поради липса на време за подготвяне на документа; аз бях продавач). Надявах се, че ако занеса на нотариус (в моя град) част от текста на дискета (описание на имота по нотариален акт за собственост, данни от документите за самоличност на страните и пр.), ще стане по-бързо и ще получа проекта същия ден. Търсех образец (с текст-боксовете), за да занеса на нотариуса текста, набран по образеца. След като не получих помощ от форума, занесох дискета с набран текст не по образеца, Вечерта (19:09 ч.), когато Ви писах от любезност, за да Ви благодаря, че все пак сте обърнали внимание на въпроса ми от сутринта, вече бях ходила при нотариуса в моя град и той ми беше изготвил нотариалния акт. Нотариусът ми даде акта записан и на дискета, защото сделката щеше да се изповядва в друг град на следващия ден и другият нотариус можеше да има свои изисквания и да коригира текста. Така от дискетата аз се сдобих и с образеца, който се наложи да използвам същата нощ по повод, който ще Ви се стори още по-невероятен от по-горе описания случай, но такава е истината. Впрочем на другия ден адвокатът на купувача ми каза, че в неговия град било редовна практика да се носи на нотариуса текст на проекта на документ на дискета, за икономия на време. Аз одобрявам това. Така че не съм открила нищо ново, нито пък съм извършила нещо странно, като съм занесла текст на дискета. Приключенията си с образеца на НА от дискетата през нощта преди сделката в другия град съм описала под темата за граници на имота, като се надявам да прочете за тях дълбокоуважаваният scribtor и да престане да ми се сърди (под тази тема той е изразил недоволство от моето поведение).
dyody
 

Re: Образец за нотариален акт за покупко-продажба

Мнениеот dyody » 18 Мар 2005, 03:01

Уважаеми scribtor, нека не надценяваме дебилите и не подценяваме участниците във форума. Ничии работи не обърквам, нито оплесквам, става въпрос за мои собствени имоти. Сделките са много, а времето - малко, затова се опитвам да увелича времето за контакти с юристи, като ги потърся и във форума. Благодарение на помощта от форума успявам да се подготвя за възможни изненади, за което съм много благодарна. Още веднъж благодаря и се надявам да престанете да ми се сърдите. Моля, погледнете и моята кротка реплика към Вас под темата за описанието на граници на имот.
dyody
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 госта


cron