начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Мнениеот essen » 29 Авг 2014, 18:29

Здравейте!
Много моля, някой да каже какви са възможностите в този случай.

С приятелят ми живеем заедно на семейни начала от две години или от когато той се разведе с бившата си съпруга. Разводът премина по взаимно съгласие с подписване на споразумение. Според него той има право да вижда 6 годишния си син всеки първи и трети уикенд от месеца, плюс 20 дена лятото и т.н.

Как се постъпва в случай,в който с майката не може да бъде установен контакт, тя не си вдига телефона, изключва го и т.н.; съответните регламентирани дни за виждания въобще не се спазват. Детето се използва като разменна монета от страна на майката и бива перманетно настройвано срещу бащата и родителите му в последно време, като контактие с бабата и дядото са ограничени до мунимум, да не кажа преустановени, въпреки желанието на малкия. Още повече, в момента не знаем дори къде живеят.

Случаят на майката е особен. Жената е силно емоционална и лабилна психически, като според техни близки, приятели и кумове това е състояние от 10 години. То се характеризира с непрекъсната смяна на настроенията, нерешителност, маниакални параноични състояния. На моменти тя е напълно некомуникатива, говори и действа неадекватно. Неколкократно е съветвана да посети психолог/психиятър, но тя категорично е отказвала.

Проблемът, е че освен неспазването на регламентирание виждания, нейното влияние над поведението и нормланото развитие на детето стават притеснителни. Черти от поведението й вече се забелязват и у него, които са пагобни за нормалното детство на едно дете, което тепърва ще ходи на училище,майка му няма да е непрекъснато до него, ще ходи на лагери и др. Всички ние знаем, че "големите" винаги правят номера на малките и в общи линии е една весела игра на оцеляване. Весела е обаче, ако си подготвен правилно за тези неща. Той е много комуникативен, но силно чувствителен, с все по-силно доловими наруения при нормалната смяна на настроения и др.

Моля за мнение как да се процедира при тази невъзможност на общуване с майката и твърдо неспазване на режима на лични отношения между детето и бащата. Какви са стъпките за отнемане на родителски права?

Много благодаря предварително за съдействието!
Поздрави!
essen
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Авг 2014, 17:50

Re: Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Мнениеот essen » 30 Авг 2014, 13:15

Много моля за вашето мнение!
essen
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Авг 2014, 17:50

Re: Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Мнениеот bird_of_paradise » 30 Авг 2014, 13:32

Трудни са стъпките, трудни. Трябва да се въоръжите с търпение и най-вече свидетели, които да удостоверят изложеното, за да поискате промяна в присъдените родителски права.

На първо време образувайте изпълнително дело за режима на лични контакти. Съдебният изпълнител ще открие местонахождението на майката и детето. От там насетне- според фактите... и желанието на бащата ( не знам, какво преследвате като крайна цел). Имате доста полезни ходове от промяна в род. права ( екпсертиза за родителска пригодност, подкрепена със свидетелски показания, комплексна експертиза на детето, подкрепа от ДСП- отдел закрила на детето също е + )...до закона за здравето.

След като не ви е известен адресът и, като как изпълнява приятелят ви плащане на ежемесечната издръжка 8) ?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Мнениеот essen » 30 Авг 2014, 14:09

Благодаря за отговора. Превежда й издръжката по банков път.
essen
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Авг 2014, 17:50

Re: Неспазване режим на лични контакти с дете след развод

Мнениеот doc03 » 30 Авг 2014, 19:33

essen написа:Жената е силно емоционална и лабилна психически, като според техни близки, приятели и кумове това е състояние от 10 години. То се характеризира с непрекъсната смяна на настроенията, нерешителност, маниакални параноични състояния. На моменти тя е напълно некомуникатива, говори и действа неадекватно. Неколкократно е съветвана да посети психолог/психиятър, но тя категорично е отказвала.

essen написа:Черти от поведението й вече се забелязват и у него..... Той е много комуникативен, но силно чувствителен, с все по-силно доловими наруения при нормалната смяна на настроения и др.

Вие за генетика и наследственост чували ли сте?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron