начало
Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието

ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот nikolach » 20 Ное 2014, 10:02

Привет,имам следният проблем:на 17.11.2014г в 19,30ч,на адреса на който живеем аз и съпругът ми дойде представител на ЧСИ. От обяснението му стана ясно,че търси брата на съпруга ми,който има задължение към банка и е дал нашият адрес за кореспонденция.Обясних че лицето не живее тук,но човекът беше много нелюбезен,веднага започнаха обвинения,че го крием,настояваше да влезе и да провери в жилището,заплаши с опис на имущество,ако дължимата сума не се заплати в двуседмичен срок.Питам ви дали може да бъде извършен опис на имущество на друг адрес,който е даден за кореспонденция при условие че длъжника не живее там и дори адреса му по лична карта е друг.Оставиха ми уведомление което да предам на девер ми,какво ще стане ако той не се яви в кантората на ЧСИ в посочения срок.Не поддържаме връзка с девер ми(отношенията между него и съпругът ми са обтегнати)не знам работи ли,може ли да си плати и какво се случва ако не може,доколкото ми е известно той има само автомобил на негово име,живее в апартамента на съпругата си,знам че могат да му запорират автомобила,но ако сумата е по голяма,ще дойдат ли пак в къщи?
Много ще си благодарна ако ми обясните какво се случва при тези обстоятелства.
nikolach
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 13 Яну 2014, 16:20

Re: ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот neutralen » 20 Ное 2014, 10:27

Наистина имате сериозен проблем, щом не сте могли да се разберете с представителя на ЧСИ - не е изключено да насочат принудителното изпълнение върху ваше имущество. Тук във форума и да ви се обясни какво трябва да се направи няма да можете сами да го направите, за това се обърнете към адвокат от вашия град.
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот bludniq_sin » 20 Ное 2014, 10:35

Голям праз че са дошли. Братът на съпругът ви е оставил адрес за кореспонденция. От думите ви разбирам, че там където живеете вие не е постоянен нито настоящ адрес на длъжника. Като какви ще идват да правят опис при вас? Лично аз бих извикал полиция и бих подал жалби срещу чси ако опита опис. Както в камарата на частните съдебни изпълнители така и в инспектората към министерството на правосъдието.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот enter » 20 Ное 2014, 10:45

bludniq_sin написа:Голям праз че са дошли. Братът на съпругът ви е оставил адрес за кореспонденция. От думите ви разбирам, че там където живеете вие не е постоянен нито настоящ адрес на длъжника. Като какви ще идват да правят опис при вас? Лично аз бих извикал полиция и бих подал жалби срещу чси ако опита опис. Както в камарата на частните съдебни изпълнители така и в инспектората към министерството на правосъдието.

И без да опитат опис-една жалбичка до цитираните институции вероятно не е излишна-с превантивно-възпитателен ефект. Евентуално и разговор с чесеито-кой знае, пък може да се окаже разбран-и да си търси и призове длъжника на коректен адрес. Такова поведение на призовкаря, да заплашва с опис за чужд дълг чуждо имущество е ГСП(груба селска проява).
Искал да влиза да прави проверки в чуждо жилище. Абе що призовкаря не отиде да ощастливи възходящата си?
enter
Потребител
 
Мнения: 182
Регистриран на: 08 Окт 2008, 14:32

Re: ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот ivanov_p » 20 Ное 2014, 12:03

Никой не знае какви са адресите. Как е изваден ИЛ на адрес за кореспонденция? В съда вече проверяват адресите. Би могло да стане ако в договора с кредитора е посочен този адрес с уточнение, че длъжникът трябва дасъобщи при смяна, но при сключване на договора се пише постоянния адрес и после длъжника си бере грижи с призоваванията. При ЧСИ обаче не е така, той вади разпечатка от ГРАО, търси адреси и т.н.
Най-добре е да се отиде до ЧСИ и да се види как седят нещата, защото ако длъжникът се води още на този адрес ще има проблеми.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4354
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЧСИ

Мнениеот L_Tabakow » 21 Ное 2014, 11:05

Вероятно девъра Ви е посочил вашият адрес по време на делото, на който адрес следва да се връчват съобщенията. Когато обаче адресатът(лицето за което е предназначено съобщението), не е намерен на посочения адрес, съобщението се връчва на настоящия му адрес, а при липса на такъв на постоянния му(чл.37 и чл.38 от ГПК). ЧСИ може ( а смятам че е длъжен) да получи официално информация за настоящия и постоянния адрес на длъжника, ако той не е открит на посочения по делото. Това че Вие сте приели съобщението, означава че сте се съгласили да го предадете на адресата. Всички последствия обаче са за длъжника. Опис на Ваше имущество не може да се извърши, ако длъжника не живее на този адрес. На движими вещи на длъжника - само ако вещите са в негово владение. Ако той не живее на този адрес, няма как да се предполага, че вещите са негови. На недвижими(имот) само ако той е собственик на имота или в деня на възбраната на същия е бил в негово владение, ако няма сигурни данни за собствеността на имота. Това е само "на първо четене" както се казва. В случай на нужда, търсете адвокат вещ в изпълнителното производство. Така че спокойно !
L_Tabakow
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 25 Юни 2002, 21:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron