начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Живеене в собствен магазин или гараж

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Живеене в собствен магазин или гараж

Мнениеот kermit » 05 Мар 2015, 22:46

Здравейте. Планирам да се изнеса да живея самостоятелно. В няколко сайта за имоти най-ниската цена за покупка на имот е в гараж или малък магазин или помещение към трафопост. Има ли проблем лице да живее в гараж-собствен-с нотариален акт, или в помещение за магазин-собствен,като помещенията ще се ползват за живеене, а не за магазин или гараж.
Примерно ако купя гараж, или малък магазин в краен квартал-има ли проблем да сложа щори, вътре-легло ,гардероб и тн, и да си живея там, като очевидно няма да се развива търговия в магазина-а вратата ще е заключена? Задължително ли е в магазина да се продават стоки, и какво ще стане, ако в магазина си направя апартамент за живеене, без промени на предназначение и тн?
Питам-защото това е най-ниската възможна цена, а гарсониери са поне тройно по-скъпи. Примерно гараж със санитарен възел в краен квартал мога да купя за 8-9000лв, и ако ако разположа мебели, легло и тн, а не автомобил-някой може ли да ми прави проблеми-като всички съседи ще знаят,че там живее лице, а няма паркирана кола?
kermit
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Мар 2015, 18:03

Re: Живеене в собствен магазин или гараж

Мнениеот fbr65 » 05 Мар 2015, 23:03

И после ще питаш тук, как да сменяш предназначение, щото тока и водата били промишлени , а данъците индустриални. Я не си слагай таралеж в гащите. Разтърси из форума, ще срещнеш доста такива , които са смятали че удрят кьоравото с такава сделка.
fbr65
Потребител
 
Мнения: 221
Регистриран на: 14 Мар 2010, 19:44

Re: Живеене в собствен магазин или гараж

Мнениеот kermit » 05 Мар 2015, 23:14

ми не-няма да сменям предназначение и тн. Точно това питам-какво ще стане ако лице живее си в гараж или магазин-без вътре да има гараж или магазин. Ако съседи не подадат жалби-ясно-няма проблем. Но ако подадат жалби, или дойдат на проверки някакви проверяващи -и вместо стока за продан в магазина, проверяващите намерят живеещо лице, или вместо кола в гаража-намерят някой да си живее-какво ще стане? Могат ли да ме изгонят и тн-ако си е мой гаража, съотвено магазина?
Мога ли да не отключа гаража, магазина-нали си е мой-ако дойде някой да проверява? От къде следва,че в помещение за магазин следва да има магазин, а не да е заключено? Същия въпрос и за гаража-следва ли от някъде,че вътре трябва да има кола, а не легло, телевизор и тн?
Няма проблем да плащам промишлен ток и за данъка.
kermit
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Мар 2015, 18:03


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 36 госта


cron