начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Търся помощ за имотен казус

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Търся помощ за имотен казус

Мнениеот maria6 » 02 Авг 2015, 20:48

Здравейте,

Съсобственичка съм със още 2-ма души на една къща с двор в гр. София. Единият от съсобствениците не си поддържа неговата част от къщата, която е в състояние на разпад. На скоро и тримата собственици бяхме извикани при главният архитект в столицата за да дадем становище дали къщата да се събори или ремонтира.

Аз и още един от собствениците заявихме, че искаме къщата да се ремонтира, но третият (този с неподдържаната част) иска събаряне.

Все още нямам крайното становище на главният архитект. Чудя се дали главният архитект по закон ще се съобрази с мнението на по - голямата част от собствениците или може да вземе и друго решение на база на реалното състояние на къщата.

По какъв начин може да се принуди третият собственик да ремонтира неговата част?
Ако третият собственик не ремонтира неговата част от къщата в даденият му от общината срок, каква глоба ще му бъде наложена?
Ще бъдат ли глобени и останалите съсобственици на къщата, заради неговото нехайство?

До колкото разбрах от главният архитек, ако се стигне до събаряне и къщата не се събори в даденият срок се налага глоба на собствениците в размер от 1,000 - 10,000 лв. Не успях да разбера дали тази глоба се налага на всеки собственик по отделно или се дели, както е в моят случай на 3-ма души.

Благодаря Ви предварително за отговорите.

Мария
maria6
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Авг 2015, 20:20

Re: Търся помощ за имотен казус

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Авг 2015, 21:46

Уточнете си мнозинството. Тогава е решението на казуса. Глобата е малък размер по-принцип. не се знае солидарността. Каква е концепцията на действие.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5236
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 18 госта


cron