начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Не ми приемат жалбата !

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 01 Юли 2016, 16:16

Здравейте, откраднаха ми коловете от лозето и аз съответно отидох в полицейското управление да подам жалба за кражба и там отказаха да я приемат, защото съм нямал свидетели ! Крадецът ги е откраднал пред свидетели, така ли си мислят те ? Защо за глупост е това ? Преди дни бях писал в този форум за едни роми, които живеят на нашата улица и буквално живеят от кражби и питах дали има процедура, по която да ги изгоним. Сега посегнаха и на мен и вече съм бесен. Моля ви, помогнете ми, какво да направя, да ходя ли пак в полицията и те имат ли наистина правно основание да не ми приемат жалбата, защото съм нямал свидетел. Или бягат от отговорност и не им се работи ?
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот borovinka » 01 Юли 2016, 16:57

Жалбата (по-скоро сигнала за случилото се) не могат да не ви я приемат, ако я занесете написана и поискате да я входират в деловодството, срещу което ще поискате входящ номер.
Свидетелите се търсят вече на фаза разследване и то не е ваше задължение. Може само да помогнете, ако знаете да има свидетели на деянието.

Оттам насетне, макар и грубо, са ви подсказали, че нищо няма да се случи по тази жалба (ще образуват преписка срещу неизвестен извършител и ще започне да тече давността). Накрая ще се прекрати, защото деецът няма да бъде открит.

Това, че имате цигани за съседи все още не доказва, че същите тези цигани са ви вдигнали и коловете на лозето. Човешката презумпция (до голяма степен вярна), може и да е такава, но законово това няма как да се докаже.
Ситуацията е като в онзи виц, дето:
Пеньо седи в лодка посред езерото и чете книга извън риболовния сезон. Иде катер на бреговата охрана и казва:
- Господине, ще ви лепнем глоба, че ловите риба извън сезона.
- Ама аз не ловя риба, а чета книга.
- Да, но имате до вас въдици и такъми за риболов.
- О, тогава и обвинение в изнасилване може да ми лепнете. Аз и за това имам такъми.

Та в кръга на шегата, сещайте се каква е ситуацията.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1513
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот im4o_im4o » 01 Юли 2016, 17:27

Ами изпращаш я тогава по пощата с ПРЕПОРЪЧАНО ПИСМО.
Ама вместо до съответното РПУ я изпрати на Главния прокурор - той ще им я препрати, няма страшно.
Адреса му е : гр. София, бул. "Витоша" №2, пощенски код 1061
im4o_im4o
Младши потребител
 
Мнения: 52
Регистриран на: 16 Яну 2012, 21:52

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 01 Юли 2016, 17:46

Аз съм сигурен, че те са ми ги откраднали. Не можете да си представите какво върховно безочие и наглост проявяват тези цигани. Сами се хвалят, че живеят от кражби, карат необезпокоявано без да имат шофьорски книжки и се имат за недосегаеми. Това, че са недосегаеми и аз започвам да го усещам и се тревожа много. Какво бъдеще мога да имам в тази страна ? И ето дори любезност и учтивост няма от страна на полицията. С две думи могат да ме крадат и не мога нищо да направя. Това е най- притеснителното. А за това, че карат без да имат книжки, полицаят директно ми каза да не очаквам, че в селото ще дойде патрул на КАТ да проверява, а той нямал правомощията да ги санкционира за това. Как да не съм отчаян при това положение. Кажете ми, дайте идея, мога ли да направя нещо, имам ли права или само задължения ? Какво да предприема ? Аз трябва да платя да изкарам курс, за да имам книжка, трябва да плащам данъци, да работя, да си купя колове и да си направя лозе, а циганина може да шофира без да има книжка, без да плаща данък на колата, застраховка, винетка, да не работи, да не плаща ток и вода и накрая да отиде да извади коловете от лозето ми, за които аз съм броил пари. Наистина ви моля, кажете ми, има ли някакво спасение ?
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот teogeo » 02 Юли 2016, 00:20

hristo_hristov написа:Аз съм сигурен, че те са ми ги откраднали. Не можете да си представите какво върховно безочие и наглост проявяват тези цигани. Сами се хвалят, че живеят от кражби, карат необезпокоявано без да имат шофьорски книжки и се имат за недосегаеми. Това, че са недосегаеми и аз започвам да го усещам и се тревожа много. Какво бъдеще мога да имам в тази страна ? И ето дори любезност и учтивост няма от страна на полицията. С две думи могат да ме крадат и не мога нищо да направя. Това е най- притеснителното. А за това, че карат без да имат книжки, полицаят директно ми каза да не очаквам, че в селото ще дойде патрул на КАТ да проверява, а той нямал правомощията да ги санкционира за това. Как да не съм отчаян при това положение. Кажете ми, дайте идея, мога ли да направя нещо, имам ли права или само задължения ? Какво да предприема ? Аз трябва да платя да изкарам курс, за да имам книжка, трябва да плащам данъци, да работя, да си купя колове и да си направя лозе, а циганина може да шофира без да има книжка, без да плаща данък на колата, застраховка, винетка, да не работи, да не плаща ток и вода и накрая да отиде да извади коловете от лозето ми, за които аз съм броил пари. Наистина ви моля, кажете ми, има ли някакво спасение ?


Битовата престъпност е голям бич. Трудно се доказват случаи като вашия, разберете го. Не че съм фен на полицията, ама представете си, че Вие сте полицай и аз дойда да Ви се оплача, че някой ми е обрал овощната градина на вилата... Ха, търсете го, ха доказвайте пред съда, че е той. Зор работа на терсене място.
Правен съвет от Омбудсмана на РБ: "Изчакайте да дойде есен-зима и да почне да се мръква към 5-6 часа и да няма жива душа, па им теглете клечката. Или издебнете някой като се е напил и излезе от селската кръчма и почне да се клатушка из тъмните улички, па ха-бре, па де-бре! Гарантирам Ви, че полицията и неговата жалба няма да приеме".

Та, послушайте Омбудсмана и ще видите, че това е най-правилното решение. Едно, че възмездието застига нарушителя значително бързо и не подлежи на обжалване, нито на възобновяване / отмяна, друго, че спестявате време на органите на реда, трето (повярвайте) - ще почуствате силно морално удовлетворение и чувство, че сте свършили нещо наистина полезно в живота си. Гледайте, разбира се, да не Ви хванат и да няма свидетели. Иначе ще отворите работа и на себе си, и на полиция/прокуратура.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 02 Юли 2016, 09:07

И други хора ме посъветваха да постъпя по същия начин и сериозно го замислям. Щом държавата я няма, ще вземем работата в свои ръце, но мисля да търся външни хора, които някоя вечер да си "поприказват" с тях, защото аз все още не смея. Ако на другия ден при мен дойде цялата му рода с вили и ножове, как ще се защитя ? Затова смятам да платя на хора, които да го направят и да не се разбира, че аз съм инициатор. Благодаря за съвета, дано наистина да има полза, макар че някои хора казват, че боят не помага и не решава проблеми, но това може би важи за хората. Дано да не важи за цигани.
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот commodoro » 03 Юли 2016, 00:19

А вие как сте сигурен че са именно те? И как според вас ще издирят извършителя и ще докажат деянието.. Те дори взломните кражби от къщи по селата вече не ги разследват. Освен ако не става въпрос за скъпа техника от някоя кипра вила.. на някое "неслучайно" лице.
commodoro
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 04 Фев 2013, 23:11

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 03 Юли 2016, 09:21

Сигурен съм, защото след случката съсед, който има видимост към техния двор ми каза, че е видял коловете ми в двора им. Щом не ги разследват кражбите, циганите ще продължават да крадат необезпокоявано. А тези села, които имат много цигани, не знам старите хора как живеят там. Крадат ги и никой не им помага и не могат да се защитят. А в моето село не можем да се справим с няколко семейства крадливи цигани, а там където са вече мнозинство, не искам да си представя как живеят хората.
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот ilievp » 04 Юли 2016, 09:08

ДОКАЗАТЕЛСТВА, требват Христов, доказателства!

Ти можеш да си твърдиш каквото си искаш, ама тук хората как да знаят, че не си измисляш някви истории.

Иначе, безспорно ромите имат много права и привилегии, които ние не притежаваме:
Могат да правят секс още на ранна възраст с 11-12 год. булки, без некои да им търси сметка, возят се безплатно по Градския Транспортъ и БДЖ-то. Ако доиде контрола, билет и глоба ше търсат от тебе, те по презумпция са невидими и невменяеми.
Циганите имат поговорка: "Гаджи е будала, гаджи е балък". "Гаджи" е всеки нециганин! Т.е. ти за тех си будала и балък, които требва да бачка, а те после ше те стриожат.

Така, че следващия път като отиваш в раионното, запали си камерата, снимаи ченгетата, снимаи ромите и пусни клипа тук за да си докажеш твърденията.
После можеш да алармираш всички Телевизии, "Господари на ефира" , Ютуб, защо не и Динко от Ямбол.

По принцип ако Длъжностно Лице откаже или приопусне да извърши нещо , което влиза в служебните му задължение - това е престъпление по НК!
ilievp
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 25 Юни 2016, 22:18

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот ilievp » 04 Юли 2016, 09:22

Иначе, по радикален начин нещата знаеш как се оправят: Гърмен, Орландовци, Раднево......и т.н.

Са, чакаме да видим къде ше избухне поредната бомба, щото България си е една голяма тенджера под налягане...знаеш.

А, бе циганска държава си станахме!
ilievp
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 25 Юни 2016, 22:18

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 04 Юли 2016, 09:35

Няма да ходя повече в районното, ясно ми е, че няма да ми обърнат внимание отново. Смятам да търся хора, които да ги понабият и като имат счупени я крака, я ръце, смятам няма да им е така лесно да крадат поне известно време. Ще опитам да направя нещо, дори да не постигна желания резултат, поне ще съм опитал.
Ако не се предприеме нещо сега, вероятността моето село да се напълни с цигани е голяма и след време ако доживея 70 - 80 години, ще идват и ще ме пребиват за смешната ми пенсия. Тогава и да искам, нищо няма да мога да направя.
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот teogeo » 04 Юли 2016, 12:30

ilievp написа:ДОКАЗАТЕЛСТВА, требват Христов, доказателства!

Ти можеш да си твърдиш каквото си искаш, ама тук хората как да знаят, че не си измисляш някви истории.

Иначе, безспорно ромите имат много права и привилегии, които ние не притежаваме:
Могат да правят секс още на ранна възраст с 11-12 год. булки, без некои да им търси сметка, возят се безплатно по Градския Транспортъ и БДЖ-то. Ако доиде контрола, билет и глоба ше търсат от тебе, те по презумпция са невидими и невменяеми.
Циганите имат поговорка: "Гаджи е будала, гаджи е балък". "Гаджи" е всеки нециганин! Т.е. ти за тех си будала и балък, които требва да бачка, а те после ше те стриожат.

Така, че следващия път като отиваш в раионното, запали си камерата, снимаи ченгетата, снимаи ромите и пусни клипа тук за да си докажеш твърденията.
После можеш да алармираш всички Телевизии, "Господари на ефира" , Ютуб, защо не и Динко от Ямбол.

По принцип ако Длъжностно Лице откаже или приопусне да извърши нещо , което влиза в служебните му задължение - това е престъпление по НК!


Само за пълнота да добавя, че "гаджи" при циганите означава буквално "чужд човек в къщата". Но иначе го използват в практиката в съвсем друг смисъл - жена, която не е циганка.
Циганите викат на българите "дасове" (от "дас" - роб).

Другите Ви теоретични постановки нямам намерение да коментирам - практиката е доказала тяхната непрактичност и неприложимост
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот ilievp » 04 Юли 2016, 18:00

Това е самоуправство!
За какво има държава? Закакво има полиция?
Подаи си жалбата, те са длъжни да я приемат, само че си вземи свидетели за да не те отсвирят пак, или снимаи.
Ти си данъкоплатец, срещу мене приеха жалба от лице документирано с Параноидна Шизофрения - 91% психо.
Що и твоита да не приемат.
ilievp
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 25 Юни 2016, 22:18

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 04 Юли 2016, 22:18

Полицаите бягат от отговорност. Убедих се, че не им се занимава. Може би заплащането не ги удовлетворява или има други причини да не са мотивирани да работят. Но не смятам пак да гледам недоволните им физиономии и да ми се обясняват, колко много друга работа имали и че щом няма свидетели нищо нямало да стане. Продължавам да не мога да си обясня това. И аз да отида да крада, ще гледам да го направя като няма никой наоколо, а в моя случай в лозята извън селото, насред нищото, дори и през деня най-вероятно ги е извадил съвсем спокойно. А това не е ли тяхна работа в процеса на разследване да търсят свидетели и доказателства. Не мога да отговоря на въпроса за какво има държава и полиция. Може би тук в малките населени места, държавата и полицията не могат да си вършат работата както в градовете. Но най-жалкото е, че буквално ме отсвириха. Според мен трябваше поне да ми обърнат внимание, да ми вземат жалбата, да ми задават въпроси, да ме обнадеждят поне малко, че ще има наказуемост за крадеца, дори и да няма. Съвсем смачкан и безсилен се почувствах. Мисля си, тези полицаи дали имат родители по селата и представят ли си ако на тях цигани им отнемат нещо, как биха се почувствали ?
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот teogeo » 04 Юли 2016, 22:33

hristo_hristov написа:Полицаите бягат от отговорност. Убедих се, че не им се занимава. Може би заплащането не ги удовлетворява или има други причини да не са мотивирани да работят. Но не смятам пак да гледам недоволните им физиономии и да ми се обясняват, колко много друга работа имали и че щом няма свидетели нищо нямало да стане. Продължавам да не мога да си обясня това. И аз да отида да крада, ще гледам да го направя като няма никой наоколо, а в моя случай в лозята извън селото, насред нищото, дори и през деня най-вероятно ги е извадил съвсем спокойно.


Свидетелите са канелата върху млякото с ориз на всеки съдебен процес! Без съдия по-може да мине съдебния процес, но без свидетели - КАК??? МОЖЕ ЛИ??? БИВА ЛИ???

. Според мен трябваше поне да ми обърнат внимание, да ми вземат жалбата, да ми задават въпроси, да ме обнадеждят поне малко, че ще има наказуемост за крадеца, дори и да няма.


Това мисля, че могат да го свършат и някои от форумците. Ако искате - ще намеря малко време утре да ви приема жалбата, ще ви задам въпроси и ще ви обнадеждя поне малко, че ще има наказуемост за крадеца (а то няма да има).


Съвсем смачкан и безсилен се почувствах. Мисля си, тези полицаи дали имат родители по селата и представят ли си ако на тях цигани им отнемат нещо, как биха се почувствали ?


На кварталната баща й беше арендатор на един язовир. Отиват некви роми да бракониерстват, той тръгнал да си защитава шараните и толстолобите и те го пребиват. Познай какво им се е случило после? Нищо... ...

P.S. Написах М*АН*Г*А*Л*И, а то системата на форума го заместила с "роми". Да ме хване за куро тоя иноватор!
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Не ми приемат жалбата !

Мнениеот hristo_hristov » 05 Юли 2016, 00:17

Искам да задам въпрос на teogeo. Ако се поставите на моето място, как бихте постъпили вие ?
hristo_hristov
Младши потребител
 
Мнения: 27
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:14


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 14 госта


cron