начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Мнениеот pdimitrova » 31 Авг 2016, 22:08

Здравейте, от няколко месеца работя на 50 км. населеното място, в което живея. С идването на есента и зимата, си задавам въпроса как ще пътувам през тези месеци, след като знам как в България се чистят пътищата и снега все успява да ни " изненада ". Ако евентуално не мога да отида на работа, заради затворени пътища, има ли как общината или кмета да ми извини, така да се каже, отсъствието ? Няма как да газя преспи пеша, защото разстоянието е много голямо, преди съм го правила, но работех в същото населено място, в което живея, сега е различно. Издават ли се от кметството или общината документи, удостоверяващи бедственото положение и извиняващи моята невъзможност да отида на работа и в какъв срок трябва те да се представят пред работодателя.
pdimitrova
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 01 Авг 2016, 22:56

Re: Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Сеп 2016, 03:13

Мисля че с разговор с работодателя ще постигнете разбиране. Какво ще да е това удостоверение - не ми идва на акъла, освен наистина да е необходимо такова. Разбирате ли трудовия договор е малко особен - да беше примерно граждански договор - примерно - имате ангажимент да измиете стъклата на една сграда примерно. Неизпълнението може да обосновете с "форс мажор" - тоест - не сте могли поради времевите условия, дъра-бъра, с две думи - препятствани сте били. При трудовия договор сте в подчинение и от това произтича едно качване на главата. Макар работата да не се дава, а обратното - да се получава - тоест работодателят е работополучател.
Адвокат съм и не съветвам да се правят каквито и неща. Просто - трябва да се обсъди с работодателя. Просто няма профсъюзен живот, малко е по-американчена или по-англичанчена е работната сфера.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron