начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Получаване на извадки от кадастрални и регулационни планове

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Получаване на извадки от кадастрални и регулационни планове

Мнениеот valya23 » 08 Дек 2016, 06:41

Здравейте! Бивш общински служител съм, занимавала съм се основно с Контрол по строителство и малко с кадастър и регулация. В общинстата администрация, в която работех гражданите при заявяване от тяхна страна получаваха без проблем копия-извадки от регулационните планове, трасоръвъчните планове и плановете за застрояване. Аз лично считам, че това е публична информация.
На въпроса... Имеме два урегулирани поземлени имота в друга община. Поради влязъл в сила нов план и факта, че близо 40 години не са ни били необходими скици, установявам, че има промяна на регулацията и тя не съответства на нотариалните актове.

Поради тази причина поисках да ми бъдат издадени широкообхватни извадки от регулационните планове, копие от застроителен и трасировъченплан, за да си направя проучване за евентуално изменение на ПУП или поне да изчисля подробно засегнатите площи.
От общинстата администрация обаче упорито отказват да ми издадат такива копия, една от причините е, че съм накърнявала интересите на собствениците на имотите, чиито номера ще видя в извадката от плана. Факт е, че не им се разправя с моето заявление, защото два месеца дори не ми издават копието от трасировъчния план, необходимо за трасиране на имота на място.

Моля да ми кажете,Съгласно кои нормативни актове мога да ги убедя, че тази информация трябва да ми бъде предоставена и не нарушавам ничии права?

Когато има кадастрална карта - гражданите могат да получават извадки от картата и списък на собствениците от имотния регистър срещу заплащане. В агенцията по вписването регистърът също е публичен, а аз не успявам да си взема извадки от плановете (съдържащи и собствените ми имоти) в една малка община, чиито служители не са прочели дори собствената си наредба за местни данъци и такси, едва ли познават и другите закони, свързани с устройството на територията, а съдържанието на издадените скици е под въпрос поради липса на желание да се проучват детайлно нещата.

Благодаря сърдечно за отделеното време!
valya23
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Дек 2016, 05:48

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron