начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Родителски права, без брак.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Родителски права, без брак.

Мнениеот nikolina26 » 23 Юни 2017, 01:53

Здравейте. Въпроса е там, че с бащата на детето не се разбираме. Още от както бях бременна имаше проблеми за пари. Стискаше се за един ехограф да плати. Та от тогава до сега аз си плащам всичко, като пазя всяка една касова бележка. Било за детето или сметки. Взимам минималното майчинство и ми стигат да се грижа за детето и да плащам сметки. Имам апартамент 100кв на мое и на брат ми на името. Мезонет на 2 етажа с две бани и тоалетни, което значи че при наше желание можем да разделим апартамента на 2 части. Детето е на 4м., момиче. Искам раздяла, защото вече не издържам, а той ме заплашва, че ще ми вземе детето.
Опитах да обясня с добро, че той не се грижи по никакъв начин за нас, но нищо не разбира. Не желая да го ограничавам да вижда детето. Искам да си има баща. Въпросът ми е може ли той да ми я вземе както казва, че щял да подкупел който трябва? Може ли да я вземе въпреки, че полагам абсолютно всякакви грижи за нея. Обичам я страшно много и я обгрижам с всичко което мога. Не желая да живее в скандали. Искам спокойствие за мен и детето, нищо друго. Единственото ми условие е детето да не посещава родителите му, тъй като баща му е алкохолик и бие и псува жена си постоянно. Не желая детенцето ми да бъде възпитавано в такава среда.... Само това. Много ли искам? Моля ви имам нужда от правен съвет. Не искам да стигаме до дело и да ми вземе детенцето, но не искам и да оставам с него заради детето.
nikolina26
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Юни 2017, 01:25

Re: Родителски права, без брак.

Мнениеот katerinakuch » 23 Юни 2017, 10:53

Не сте длъжна да живеете с него, щом не се разбирате.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Родителски права, без брак.

Мнениеот ina53 » 23 Юни 2017, 12:02

Здравейте, от решаващо значение за родителските права над детето има факта дали бащата е припознал официално детето. Ако приятелят Ви не е подписал декларация за припознаване на детето, то имате право да се разделите с него, да го помолите да напусне жилището Ви и да му отказвате срещи с детето, а при проблеми от негова страна да искате и ограничителна заповед от Съда. Но, ако той е припознал детето, то той е негов баща и като такъв има родителски права. В този случай трябва да се уговорите помежду си, най- добре доброволно, за режим на виждане с детето. Освен права, разбира се, има и задълженията, произтичащи от родителството, а именно- заплащането на издръжка. Всичко е въпрос на договаряне помежду Ви. В случай, че не може да се разберете може да отнесете въпроса за родителските права пред районния съд по местоживеенето Ви, чиято роля ще е да реши: при кого остава детето, режим на виждане с него, издръжка и т. н. и ако не се спазва съдебното решение произтичат определените в закона санкции.
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09

Re: Родителски права, без брак.

Мнениеот bludniq_sin » 23 Юни 2017, 16:19

Ina - ако е припознал детето няма право да се раздели с него ли - че те нямат брак дори какво означава "право" да се раздели с някакво гадже, пък било то и бащата.

Подсказка към питащата - убеден съм, че освен ако не е върла наркоманка, осъждана и ако не проституира /и не бие детето всеки ден/ няма съд в тая държава, който да отнеме /ограничи/ родителските и права. 99% от случаите (макар понякога несправедливо) съдът присъжда пълни родителски права на майката. Тук има колеги, които са наясно с материята и ще дадат по-детайлна информация вероятно.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Родителски права, без брак.

Мнениеот nikolina26 » 24 Юни 2017, 09:35

Здравейте. Детето е припознато от него. Аз не искам да го ограничавам като баща, даже му предложих всеки петък да идва и да остава за почивните дни вкъщи, за да прекарват време, докато е още бебе. Има моменти които не са за изпускане и нямам право да го лиша от това. Той не е съгласен и с това дори. Страха ми е да не присъдят детето на него, понеже съм сигурна, че не може да се грижи за нея, а и не желая детето ми да живее в къща с дядо алкохолик, който бие жена си. Интересува ме какви са ме какви са ми шансовете в съда? Не пия, не употребявям наркотици. Всичките си пари за нея давам и мога да го докажа. Не съм агресивна личност и не смятам, че боят е възпитание. Ако има вероятност той да получи правата,то трябва да го търпя цял живот...При положение, че всичко ми е изрядно, дори съхранявам всички касови бележки, било то за вода или ток, плащани от моята банкова сметка, за да докажа, че дори и за това не ми помага. Признават ли тези доказателства в съда? Да добавя, че каза, че ако се разделим, не можело да бъдем в добри отношения, дори и заради детенцето.Благодаря
nikolina26
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Юни 2017, 01:25

Re: Родителски права, без брак.

Мнениеот minov_nz » 25 Юни 2017, 08:47

Интересува ме какви са ми шансовете в съда? - Големи. Признават ли тези доказателства в съда? Да
minov_nz
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 11 Яну 2014, 20:05


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron