ОБИЧАМ СЛЪНЦЕТО. ОЧАКВАМ ДЪЖДА.


karfi4ka@lex.bg
Начало
За мен
Усмивка
Вълшебниците
Живот със съдържание
Танцувай с мен
Моята любов
За контакти
Линкове
 
Друг сайт
English

Усмивка

Обикновено моят ден започва с усмивка. Обикновено така и завършва. Аз впрочем съм ужасно разсеяна. Това обяснява и защо съм магнит за комични и нелепи ситуации. За мен сякаш е най-нормалното нещо да се събудя в неделя в 6 сутринта и да тръгна на работа, да объркам автобусите и да пътувам в противоположната посока, да си изхвърля ключовете в кофата за боклук, да прибирам кутийки за бижута в хладилника, да се качвам в чужди коли, да изяждам естествената декорация на масата по време на официална вечеря - списъкът е трагичен....:)

Много обичам да се шегувам. Ако не го правя, сигурно ще спра да дишам. Обаче хората, които добре ме познават, знаят, че хуморът ми често е малко остър и въз черничък, но този ярък контраст прави светлата ми душевност да изпъква още по-силно:-)
...Приятелите ми знаят обаче и, че отвреме навреме ми харесва да се потапям в тъга и усамотение. Защо ли? Ами защото животът предлага и това. Пък аз обичам да черпя с пълни шепи от него.


www.usmivka.com/

Любим виц 1::
Най-кратката и прекрасна приказка: Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса: "Ще се омъжиш ли за мен?" И тя отговорила: "Не!" И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пил много бира, напивал се мощно, и играел голф, и разхвърлял чорапи из двореца, и не свалял дъската в кенефа, и чукал слугини, приятелки и съседки, и пял под душа, и пърдял когато пожелае, и гръмко се уригвал, и си драпал топките. Край.

Любим виц 2::
Лисицата си вървяла из гората.
По едно време среща някой и вика:
- Здрасти, бухльо!
- Да, ама аз не съм бухльо.
- Ъ, ами к`во си тогава?
- Аз съм мишльо!!!
- Ами що са ти толкова големи очите?
- Защото акам!

Любим виц 3:
Един фермер имал 10 000 кокошки, но един петел и то доста на възраст. Решил да го сменя и купил китайско петле. Когато го пуснал в двора, при него отишъл старият петел и се примолил да разделят кокошките. Младото петле надменно му отказало.
Тогава стария петел му предложил да се състезават, ако до 4 м успее да го стигне и клъвне по опашката ще се махне от фермата. Хукнали и тъкмо младото петле да го клъвне по опашката, се чул изстрел и младото навирило краката.
Фермерът изпразнил пушката си и казал - мааму стара, пето петле купувам и все педерасчета излизат!

И други ...:
Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били доволни. На третия ден направил 100 метра осеви линии и началниците му си казали, че щом първите дни се е справял добре, пак ще може. Но на четвъртия ден чукчата направил само 50 метра осеви линии и шефовете го повикали в офиса:
- Какво става с теб - казали - преди работеше толкова бързо и толкова много - първия ден 200 метра, втория 150, после 100, а сега...
А той отговорил:
- Сега чукча също работи добре, но кофа далече!

Това е писмено детско съчинение, което се съхранява в Педагогическия музей в Париж. Темата му е да се опише птица или бозайник:
“Птицата, за която ще пиша, е бухълът. Бухълът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухъла, затова ще продължа с друго животно, което си избирам – кравата.
Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои. Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.
Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята. Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист.”

Из полицейските протоколи:
“... След обиска на спиртоварната на цар Киро аз и сержант Георгиев по никакъв начин не можехме да открием входната врата. Когато сержант Георгиев се измори и заспа в тоалетната, аз все пак открих вратата. Но виж - защо съм я донесъл в участъка – не помня...”

“... Убитият почина от кръвозагуба на пулса...”

“... Ударът е нанесен с тежък тъп предмет, най-вероятно с джиесем марка “Ericsson”...”

“...В началото обвиняемият упорито мълчеше, а след това неочаквано започна да отрича всичките си показания...”

“...Връщайки се от командировка, гражданинът Драганов открил съседа гол в банята си, след което се опитал да сложи край на живота му посредством фалшиво самоубийство...”

“...Докато обискирахме жилището му, гражданинът Х. излезе на балкона и шумно затвори вратата. На мен ми се стори, че се опитва да избяга и – без да губя време – скочих отгоре му да го задържа. А за това, че живее на шестия етаж – съвсем забравих...”

“...Задържаният беше ранен в дясното полугъзие...”

“...Задържаният Йорданов искал от продавачката водка и други сексуални удоволствия...”

“...Задържаният търговец Иванов ударил пенсионерът Стоянов с парче месо през лицето, в резултат от което извадил от устата на пенсионера изкуствените му челюсти – впити до кокал в месото...”

“...Под силното влияние на алкохола, гражданинът Стоянов взел тъща си за самият дявол, т.е. съвсем малко се е объркал...”

“...при преследването на гражданина Павлов аз произведох 8 предупредителни изстрела в главата и в останалите меки части на тялото.”

“...Следствието установи, че потърпевшата е бременна крава, собственост на гражданката Н., която била блъсната от движеща се с превишена скорост “Лада”, която се преобърнала и починала на място.”

“...трупът прелетя от едната стена до другата и бавно се спусна по нея...”

“...Тя беше изнасилена при самоотбрана...”

“Бяха арестувани 26 000 бутилки водка – нелегално производство...”

“В канавката лежаха останки на мъж - вероятно мъртъв.”

“В навечерието на Коледа гражданинът Борисов зверски убил две прасета като им прерязал гърлото по особено жесток начин...”

“В следствие на няколко тежки удара под пояса потърпевшата е получила сътресение на таза...”

“Вчеpа в pестоpант “Кошарите” се състояла престрелка между две престъпни групировки. Дежурните полицаи, намиращи се в близост до местопроизшествието, успели да избягат.”

“Вчеpа от 12-ия етаж изхвърчал телевизоp "Sony", но не паднал на земята, а изчезнал някъде между 8-ия и 5-ия етаж.”

“Вчера беше иззето оръжието от незаконните бандитски групировки. То веднага беше предадено на законните бандитски групировки.”

“Вчера в храстите на Борисовата градина беше открит скелета на майстор на спорта по криеница.”

“Вчера две неизвестни лица нахлули в дома на семейство Иванови. След като заключили гражданката Иванова в банята, те принудили гражданина Иванов да изпие с тях две бутилки водка.”

“Върху потърпевшия са открити 4 рани. Две - смъртоносни, а други две, за щастие – не.”

“Господин началник, във връзка с тежкото ми материално положение, моля да ми бъде зачислен радар за три дни!”

“Гражданката Стоименова буйстваше, крещеше и - като вдигаше толкова шум – пречеше на гражданите в Изтрезвителното да почиват спокойно.”

“Група от 12 топ-полицаите задържаха известна проститутка. Възбудени са 12 полицейски дела...”

“Днес в апартамент №12 на блок 265 нахлуха две неизвестни лица. Заплашвайки собствениците с предмет, много приличащ на пистолет, те изнесоха оттам предмет, много приличащ на телевизор...”

“Дори и вече в белезници, гражданинът Петров продължаваше с хулиганските си прояви. Той удари с крак капитан Ковашки в областта на половия орган, от което шапката на последния хвръкна...”

“Загубеното на 15 март огнестрелно оръжие марка ТТ номер 12345 да се счита за недействително.”

“Задържан е сержант Петров за опит за изнасилване на гражданката Аврамова. Задържана е гражданката Аврамова за отказ да сътрудничи на полицията.”

“Заподозреният се качи в асансьора и отпраши в неизвестна посока.”

“Като се възползва от моята неопитност, той ме облада, без дори да си плати.”

“Когато открихме и главата му, задържаният вече беше издъхнал.”

“Лицето, ударило Иванов в лицето, беше разпознато по лицето в лицето на самия Иванов.”

“На еди-коя си дата, патрулирайки в участъка си, сержант Иванов забелязал в тълпата опасен престъпник-рецидивист. За да го задържи, на сержантът му се наложило да използва огнестрелното си оръжие. Въпреки това, в списъкът на убитите и ранените престъпникът не беше открит...”

“На леглото лежеше труп, в съседната стая в безсъзнание се намираше братът на трупа, а до него седеше труповата жена и горко плачеше...”

“На местопрестъплението не беше открито оръжието, с което е извършено престъплението.” - из протокол по дело за изнасилване.

“На спирката е намерен труп на неизвестен. Следи от насилие не са открити, с изключение на квитанция за платен ток, две книжки на “Кришна съзнание” и 30 билета от “Държавната лотария”.

“Организатор на скандала е бил мъжът, а озвучаването е осигурила жена му.”

“От показанията на свидетелите става ясно, че вашето куче марка “пудел” първо е захапало преминаващата квартална кучка.”

“По време на атаката на наркобароните беше зверски убит капитан Петров. След три дни състоянието на капитана се нормализира.”

“По тялото са открити входни рани с размер на монети от 10 и 20-стотинки. Раните са на обща площ от 3 лева и 20 стотинки.”

“Преследвайки престъпника, старшина Иванов стрелял във въздуха. Но за съжаление - не уцелил.”

“У всеки човек, дори и у най-лошия, може да се открие нещо хубаво. Затова се налага той да бъде обискиран внимателно!” (из инструкция към дежурните полицаите от СДВР - София)

• • Из обяснителна реч на бракоразводно дело:
“Напуснах я, защото ми омръзна да ходя с непрани ризи, мръсни слипове и незакърпени чорапи – да те е срам да се съблечеш пред другите жени!”

Из протокол на КАТ: “Пристигайки на мястото на ПТП установихме следното: при отварянето на вратата “Запорожец”-ът е одраскал “Мерцедесът”, спрял до него на кръстовището. Водачът на ЗАЗ-ът е починал от раните си...”

Патрулиращ полицай: “Съобщаваме за убийство на улица “Сан Стефано” №13. Пострадали няма.”

В италианския град Ферара работниците могат да отидат в затвора, ако заспят по време на работа в мандрата. Жителите в този град се отнасят много сериозно към производството на кашкавал и затова на жените не е позволено да работят във фабриката, както и в нея да влизат “жени с леко поведение”. Този закон е бил приет преди няколко века, когато се е смятало че между вкисването на млякото и неугледния външен вид имало пряка връзка. Естествено оттогава възгледите на хората са се променили, но законите си останали.

В най-консервативната страна – Англия, законите рядко се променят и практически никога не се отменят, колкото и да са абсурдни. Тук още действа приетият през 1313 г. закон, който забранява да се влиза в парламента в доспехи. В Йорк още е в сила законът, според който “може да се стреля по шотландци с лък във всички дни от седмицата, с изключение на неделя”. В Лондон още съществува забрана да се бият жените след 21 ч. “защото виковете на жертвата могат да нарушат спокойствието на гражданите”. В столицата на Англия е забранено още да се представят за “пенсионер, живеещ в Челси”. Поводът да се приеме такъв закон преди много столетия отдавна вече е забравен, но той е още в сила. Всеки, който вика лондонско такси с думите “Такси! Такси!” може да бъде глобен със 100 лири. А таксиметровите шофьори имат право да откажат да возят болни от чума или холера. Според британското законодателство е еднакво осъдителна интимна връзка с член на кралското семейство и обръщането на монарха с главата надолу на пощенска марка.

Във Франция някои от старите закони могат да се използват доста ловко и в днешно време. Там преди няколко години собственичка на ресторант е била обвинена едновременно от няколко готвачи в сексуален тормоз. В своя защита тя се позовала на закон от Средновековието, който позволявал на феодалите да се възползват от крепостните на своя земя. Според собственичката действията и не излизали извън рамките на закона. Когато съдът направил справка, оказало се, че този закон не е отменен и оправдал обвиняемата.

В съвременен Сингапур е забранено да се дъвче дъвка в метрото, да се ходи без дрехи вкъщи и да не се пуска вода в тоалетната след ползване.

От 1994 г. в африканската държава Гана интимна връзка с момичета под 18 г. могат да имат само мъже, които притежават над 50 долара, овца и три бутилки джин. Това е глобата, коята трябва да заплати мъжът, ако момичето забременее.

В Чикаго се смята за престъпление да ядеш в къща, която гори. В Еванстон, Илинойс, единствено по време на пожар може да се преобличаш в кола. Във Форд Медисън, Айова, пожарникарите са длъжни да правят 15 минути тренировка преди всеки пожар. В Ню Орлеан е забранено да завързваш алигатори към пожарникарски кранове, а в Сент Луис пожарникарите нямат право да спасяват голи жени или облечени само в халат или нощница. В окръг Ню Бритън, Кънектикът, пожарните коли не могат да се движат с повече от 25 км в час. В Чикаго е забранено да се взривява ядрено устройство в 4 града, глобата е 500 долара. В щата Индиана съгласно закона числото “Пи” е равно на 4, а не на 3,1415. В Калифорния е забранено да се носят каубойски ботуши от лица, които нямат две крави.

(Общество и право, бр. 9, 2001)

Предбрачен договор

Днес ......... 20... г. в гр. ..................... на едно тайно място при неизяснени обстоятелства се сключи настоящия предбрачен договор между:

..................................................., живущ в гр. ................ ул. (ЖК) ....................... , № (бл.) ........ притежаващ лична карта № ................ издадена на ................. г. от ...... РПУ на МВР - ...................., ЕГН ................... ,
наричан в договора за краткост Мръсното животно, от една страна

И

..................................................., живуща в гр ............... ул. (ЖК) ........................ , № (бл.) ....... притежаваща лична карта № .................. издадена на ................ г. от ...... РПУ на МВР - .................., ЕГН .................,
наричана в договора за краткост Любимата жена, от друга страна.

1. Предмет на договора:
1. Настоящият договор регулира личните взаимоотношения между Любимата жена и Мръсното животно.
2. Любимата жена дарява Мръсното животно с най-ценното което има, а именно своята лична свобода, като дава съгласието си да встъпи с него в законен граждански брак (едно бъдещо-несигурно събитие) доколкото това не противоречи на клаузите на настоящия предбрачен договор и са изпълнени особените му изисквания.
3. Мръсното животно с радост приема направената саможертва от Любимата жена по т. 1.2. и й предоставя безвъзмездно за временно или безсрочно ползване, по предназначение или не, по начини и средства каквито тя намери за добре, заедно или поотделно всичко което има.

2. Задължения на страните:

1. Мръсното животно се задължава:
1. Да обожава Любимата жена.
2. Да прави секс само с нея и то когато тя желае.
3. Да прави секс поне 3 до Х пъти на раз.
4. Да прави секс поне 3 до Х пъти в седмицата само с Любимата жена.
5. Да прощава на Любимата жена всичките и недостатъци (които естествено тя няма).
6. Да купува на Любимата жена шоколадчета и други вкусни неща.
7. Да ходи с Любимата жена на кино, кафе, ресторант и други увеселителни заведения поне 3 пъти на две седмици (през останалото време тя ще се развлича сама).
8. Да купува на Любимата жена различни скъпи подаръци.
9. Никога да не напомня, за това, че и е купувал скъпи подаръци.
10. Да не капризничи.
11. Да не говори гадости.
12. Да отговаря честно на поставените въпроси.
13. След честния отговор (вж. т. 4.1.3) да не избягва удара по главата.
14. Да не иска невъзможни неща.
15. Въобще нищо да не иска.
16. Да не обръща внимание на лица от противоположния пол.
17. Да подарява редовно цветя на Любимата жена.
18. Да и позволява да се повози на неговата кола (естествено Любимата жена ще управлява).
19. Да не нанася вреда на живота и здравето на Любимата жена (на всички останали може).
20. Да не забравя редовно да звъни на Любимата жена, ако тя не вдига телефона, да звъни повторно докато тя не вдигне слушалката.

2. Любимата жена се задължава:
1. Да се отнася благосклонно към Мръсното животно.
2. Да не обраща внимание на недостатъците му (които той има много).
3. Да прави секс, когато не е разстроена, уморена и няма главоболие.
4. С радостна усмивка да приема подаръци, цветя, шоколадчета и да ходи на кино.
5. В присъствие на Мръсното животно да не обръща внимание на лица от противоположния пол.
6. Да не иска невъзможни неща (ако има такива).
7. Когато управлява автомобила, принадлежащ на Мръсното животно, да се старае да не причинява сериозна вреда на автомобила или на здравето на Мръсното животно.
8. Да отговаря на телефонните позвънявания.
9. Весело да се смее над всички (даже идиотските) шеги на Мръсното животно (естествено ако шегите не засягат личността на Любимата жена).
10. Да бъде търпелива (в границите на разумното).

3.Права на страните:
1. Мръсното животно има нужда от Любимата жена, а не от права (т.е. няма права).
2. Любимата жена е с неограничени.

4. Санкции на страните:

1. Мръсното животно:
1. За нарушаване на т. 2.1.4. търпи санкция във вид на лишаване от мъжкото си достойнство.
2. За нарушаване на т. 2.1.10 носи отговорност във вид на дреха на стойност 500 лв.
3. За нарушаване на т. 2.1.12 получава удар по главата.
4. За нарушаване на т. 2.1.16 получава 3 удара по главата и 1 по мъжкото достойнство (или обратното - по избор на Любимата жена).
5. За нарушаване на всички останали точки Любимата жена има право силно да се обижда.

2. Любимата жена.
1. Не търпи никакви санкции, защото е Любимата жена.

5.Срок на действе на договора:
1. Настоящият договор действа до настъпването на летален изход на една от страните.
2. На всяка от страните се забранява да ускорява настъпването на летален изход на другата страна.

6. Други условия на договора:
1. Настоящия договор се издава в един екземпляр, и тъй като на Мръсното животно не може да се разчита, оригинала на гореизложения договор се пази от Любимата жена.
2. Настоящия договор влиза в сила от момента на неговото подписване от страните.
3. Всички спорове и разногласия, произтичащи от настоящия договор следва да се опита да бъдат решавани по пътя на преговори.
4. Настоящия договор не подлежи на разтрогване.
5. Да се подпише с кръв от страна на Мръсното животно и с молив от страна на Любимата жена.

7. Подписи и реквизити на страните:

МРЪСНО ЖИВОТНО:....... ЛЮБИМА ЖЕНА:........

......... 20... г.

Последна дата на обновяване 1.9.201011528 посещения