навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Справочник / Нормативни актове


Конституция Правилници
Кодекси Правилници по прилагане
Наредби Последен брой на ДВ
Закони

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА УКАЗА ЗА ТЪРГОВСКОТО КОРАБОПЛАВАНЕ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕВОЗИ ПО Р. ДУНАВ

Издаден от министъра на транспорта

Обн. ДВ. бр.73 от 9 Септември 1955г.

In order to view this page you need Adobe Flash Player 9 (or higher) equivalent support!

Get Adobe Flash player


Чл. 1. За уреждане на всички правоотношения, възникнали във връзка с корабоплаването при международните превози по р. Дунав, се прилагат разпорежданията на глави I, II, III, VI, VII, , X, ХI, ХII, ХIII и ХIV от Указа за търговското корабоплаване на Народна република България.

Чл. 2. (1) Международните търговски превози по р. Дунав се уреждат от международните съглашения, сключени за тази цел.
(2) При липса на такива съглашения прилагат се правилата за тези превози, одобрени от министъра на транспорта, а когато няма такива, прилагат се разпорежданията на глава IV от Указа за търговското корабоплаване на Народна република България.


Чл. 3. (1) Взаимоотношенията, възникнали във връзка с договорите за влачене по р. Дунав, се уреждат от международните съглашения.
(2) При липса на такива прилагат се правилата, одобрени от министъра на транспорта, а когато няма такива, прилагат се разпорежданията на глава V от Указа за търговското корабоплаване на Народна република България.


Чл. 4. Възнагражденията за даване помощ на корабите по р. Дунав се уреждат от международните съглашения, а при липса на такива се прилага глава VIII от указа.


Чл. 5. Особеностите на търговското корабоплаване по р. Дунав, при отсъствие на специални международни съглашения, се уреждат от правилниците, издавани на основание разпорежданията на Указа за търговското корабоплаване на НР България, в които се разработват въпросите за прилагане на указа и по р. Дунав.


Чл. 6. Настоящият правилник се издава въз основа на чл. 91 от Указа за търговското корабоплаване на НР България и поръчение на Министерския съвет - писмо № 17 - 44 от 5 май 1954 г.

Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума