навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Борика" намалява цената на електронен подпис B-Trust за лица с трайно намалена работоспособност

2020-12-01 0

За да се възползват от преференциалните условия, е необходимо единствено представяне на решение от ТЕЛК

Доставчикът на удостоверителни услуги "Борика" АД обяви нова, по-ниска цена за Квалифициран електронен подпис (КЕП) за лица с трайни увреждания. Пакетът включва смарт карта, четец и подпис с валидност 3 години и е на цена от 21 лева с ДДС. 

Преференциалните ценови условия влизат в сила от днес, 1 декември 2020 г. За да се възползват от тях, е необходимо лицата да предоставят експертно решение от Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК), без значение от процента на неработоспособност. 

"В текущата ситуация на пандемия дигитализацията на административните услуги и процеси е от ключово значение за запазване живота и здравето на всички ни", споделят от Дружеството. "Освен бърз и удобен, достъпът до административните услуги от днес ще бъде и значително по-евтин за хората с намалена работоспособност". 

Настоящите клиенти на услугата Квалифициран електронен подпис, които имат доказана трайна неработоспособност, имат възможност да преиздадат подписа си върху съществуващия им носител (карта) за срок от 3 години на стойност 5,40 лв. с ДДС. Родителите на деца под 18-годишна възраст също могат да се възползват от предложението, като за целта, освен решение на ТЕЛК, е нужно да носят със себе си и акта за раждане на детето.

От 15 октомври функционира електронна информационна система за контрол на медицинската експертиза. Системата обслужва цялостния процес по освидетелстване/преосвидетелстване пред органите на медицинската експертиза, като гарантира проследимост и контрол на процесите по подаване и обработка на документите на гражданите. В реално време, на този адрес , може да бъде проследен напредъкът по обработката на документите, а достъпът до системата е посредством електронен подпис. 

Квалифицираният електронен подпис има силата на саморъчно положен подпис. С него могат да се подписват и подават електронни документи до различни административни служби, както и в системите за онлайн банкиране на повечето търговски банки в страната.

Като продължение на стандартния електронен подпис и със същата правна сила е и т.нар. Облачен електронен подпис. При него няма необходимост от карта и четец, а единственото условие е наличието на мобилен телефон с достъп до интернет. Клиентите на "Борика" АД, които вече притежават Квалифициран Електронен Подпис B-Trust, издаден на смарт-карта, могат с няколко лесни стъпки в електронния магазин на Борика да си издадат Облачен подпис, напълно безплатно.

за 50%  против 50%  118 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума