навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Електронно трудово досие – ползи и добри практики

2020-12-16 0

Електронно трудово досие – ползи и добри практики

Все още ли използвате хартиени документи, за да управлявате HR процесите си?

Този подход става все по-малко приложим, тъй като хартиените файлове и архивите са далеч по-трудни за поддържане на одиторски доказателства и съответствия. Работата с хартиени документи може да бъде много по-податлива на грешки и дори когато се прави ефективно, поддържането на архивите организирани отнема много време.

Независимо, че бизнесът търпи непрекъснато развитие, все още съществуват HR отдели, които управляват и обработват своите документи на хартиен носител. Този неефективен подход поставя все повече предизвикателства пред HR специалистите, тъй като физическите файлове усложняват процесите и отнемат иначе ценното време за управление на талантите. Междувременно, надеждното управление на физически архив само по себе си е предизвикателство пред новите регулации на данните и може да се превърне в пречка, която заема ценно място в офис пространството.

В същото време възможността за дигитализиране на процесите става все по-достъпна за организации от всякакъв размер. Дигитализацията ни предлага широк спектър от предимства, които ускоряват процесите в множество точки в организацията, подпомагайки HR специалистите да се съсредоточат върху бизнес приоритети като откриване, запазване и развитие на талантите. Според изследвания, проведени от университета Ото-Фридрих в Германия, преминаването към дигитални процеси вече дава резултати, като потребителите спестяват средно по три часа всяка седмица, които могат да бъдат посветени на задачи с по-висока стойност.

Управлявайте таланти, а не досиетата им!

Дигиталните системи за управление на HR са леснодостъпно решение, което изцяло замества хартиените досиета, спестявайки ненужно дублиране и помага да се спести физическото пространство за съхранение. Файловете са дигитализирани, защитени и съхранявани в централизирано хранилище, което използва най-добрите в класа технологии и следва най-добрите практики. Така ще си гарантирате, че информацията за служителите е достъпна от всяко място, по всяко време за всички със съответните права.

Подходът на Konica Minolta: цялата информация за служителите с един поглед

Независимо дали дадена организация е предприела стъпки в дигитализацията, но е разочарована от ограниченията на съществуващите си системи за управление на ЧР или се стреми най-накрая да се откаже от хартиените си процеси, Konica Minolta е надежден партньор, който може да улесни следващите стъпки към дигитални HR процеси.

Вижте записа от уебинара, посветен на Електронното трудово досие, част от поредицата IT Fitness Workshops на Konica  Minolta. 

за 82%  против 18%  354 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума