навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Борислав Генов ще е новият директор Банкиране на дребно в "УниКредит Булбанк"

2021-04-12 0

Борислав Генов ще е новият директор Банкиране на дребно в

Борислав Генов, в момента главен изпълнителен директор на "УниКредит Кънсюмър Файненсинг" Румъния, ще е новият директор Банкиране на дребно в "УниКредит Булбанк" от 1 май. Борислав ще се присъедини и като член на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк", след получаване на одобрение от регулаторните органи.

Борислав Генов започва кариерата си през 2002г. като стажант, а през 2006 г. става част от стартиращия екип на UniCredit Clarima България. От 2007 г. той е заемал различни ръководни длъжности като директор Продажби и директор POS бизнес, а през 2012 г. е назначен за главен бизнес директор и член на Управителния съвет на UniCredit Consumer Financing Bulgaria. Преди да поеме настоящата си длъжност в Румъния, е бил директор Банкиране на дребно в УниКредит Банк Баня Лука. Борислав Генов завършва престижния Bocconi University в Милано.

Борислав ще замести Джакомо Волпи, който ще продължи кариерата си в "УниКредит" като зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит банк Унгария. Назначението му ще влезе в сила от 1 юни, след получаване на необходимите регулативни одобрения. 

"Много топло посрещаме Борис у дома. Сигурни сме, че с целия натрупан опит, ще донесе много нови идеи и енергия, за да изпълним нашата цел – да сме най-предпочитаните от клиентите банка като предлагаме лесно банкиране. От името на целия Управителен съвет на банката, благодаря на Джакомо за всеотдайността му в това "УниКредит Булбанк" да затвърждава лидерската си позиция в страната. Пожелаваме му успех и на новата позиция", каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на "УниКредит Булбанк".

Също от 1 май, Сандра Войнович ще застане начело на дирекция Финанси на "УниКредит Булбанк". Сандра Войнович e избрана за член на УС на банката, като изборът подлежи на одобрение от регулаторните органи. 

Сандра ще замести Ясна Мандац, която ще продължи кариерата си като главен финансов директор на Загребачка банка в Хърватия, откъдето и започва професионалния си път в УниКредит през 1997 г.

 
за 38%  против 62%  50 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума