навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Представиха новия HondaJet Elite S

2021-05-28 0

Представиха новия HondaJet Elite S

Лансират подобрената версия на бизнес-самолета на марката с мотото "Иновацията продължава: Elite S."

HondaJet Elite S включва редица подобрения, които разширяват операционния капацитет на самолета и подобряват летенето. С увеличена до 90,7 кг максимална маса на излитане, той вече е способен да измине до 222 км повече при това при по-голямо натоварване, или да вземе допълнителен пасажер на борда си. Освен това FAA Data Comm и ACARS заменят традиционните гласови команди с текстови съобщения, за да се подобри яснотата и ефективността на комуникациите. Наред с наскоро въведената система ASAS за подобрение на управлението на щурвала, Elite S допълнително намалява работното натоварване на пилота и увеличава безопасността. 

Профилната линия на HondaJet е издигната до следващо ниво и с новата версия на бизнес-самолета на преден план излизат ексклузивни цветови схеми за фюзелажа като сивата металик Gunmetal, златистата Luxe Gold и синята Deep Sea Blue. Тези опции са допълнени и от надписа на новото лого Elite S, с удебелена червена последна буква и допълнителни възможности за персонализация на оборудването според цвета на фюзелажа. 

По време на представянето на HondaJet Elite S, самолетното подразделение на марката показа и експонат от новия модел, изпълнен в специални цветове. Изборът им демонстрира дългосрочната ангажираност на компанията в изследването и разработването на водещи технологии с цел реализирането на нови възможности и предлагането на нови стойностни решения в областта на бизнес авиацията. 

От самото си въвеждане през 2018 г. HondaJet Elite постигна най-доброто представяне в класа си, като едновременно с това стана и най-икономичният. Сега с новия Elite S правим крачка напред в надграждането на характеристиките на самолета“, заяви Мичимаза Фуджино, президент на Honda Aircraft Company

HondaJet Elite S носи всички технически разработки на самолетното подразделение на Honda, в това число и окачване на двигателя, монтиран над крилото (Over-The-Wing Engine Mount - OTWEM), фюзелаж, нос и крило с естествен ламинарен поток (NLF - Natural Laminar Flow), композитни материали за фюзелажа и изключително персонализирани авиокабини. Благодарение на всичко това самолетът продължава да води по икономичност в класа си. 

HondaJet Elite S e с напълно обзаведен камбуз, индивидуално тоалетно помещение с допълнителна опция за закопчаване на седалката и е оборудван с първата в света звукова система Bongiovi. С изключително ергономичния си кокпит и специално пригодената към авиониката навигация Garmin® G3000 самолетът издига до нови висоти безопасността и човек-машина интерфейса. 

Самолетното подразделение на марката, Honda Aircraft Company, е създадено през 2006 г. и централата му се намира в люлката на авиацията Северна Каролина, САЩ. 

за 65%  против 35%  31 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума