навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Как да почистваме мъжките кецове, за да изглеждат винаги перфектно

2021-07-19 0

Как да почистваме мъжките кецове, за да изглеждат винаги перфектно

Да носите замърсени и захабени обувки, уважаеми господа, означава да демонстрирате не само лош стил, но и неуважение към себе си и дори недобра лична хигиена. Да, знаем, че мъжките кецове са цапат бързо и трябва да се почистват често, и това наистина може да е досадно. Но ако се грижите редовно за тях, това ще ви отнема съвсем малко време, но пък ще ви създаде имидж на мъж, който умее да се грижи за себе си. А това винаги прави добро впечатление.

Ето няколко лесни правила, които ще ви помогнат да изглеждате винаги перфектно.

Ежедневно почистване

Има няколко трика, които можете да използвате ежедневно, за да подобрите за секунди вида на любимите си кецове.

Първо премахнете видимата мръсотия. За целта можете да използвате четка за дрехи или чиста кърпа. Ако придобиете навика да правите това всеки път, когато се събуете у дома, ще си спестите много грижи и ще имате винаги перфектно чисти обувки.

След това е добре да почистите подметките. За целта използвайте мокра кърпа или ги сложете внимателно под тънка струя вода на чешмата, като внимавате да не намокрите плата. 

 

emag

Ако имат по-голямо петно, намокрете го с вода и сапун, изтъркайте внимателно с кърпа, пръсти или стара четка за зъби, след което изплакнете с кърпа, напоена с чиста вода.

Пране в пералнята

Добрата новина, уважаеми господа, е, че можете да перете любимите си кецове в пералнята. Това става бързо и качествено, но все пак има няколко тънкости.

Първо, не пускайте обувките заедно с дрехите. Перете ги винаги отделно, на температура 30 или 40 градуса, с програма за деликатно пране.

Второ, добре е предварително да сложите кецовете в голяма торба за пране или в калъфка за възглавница. Това ще запази по-добре формата им.

 

emag

Трето, не използвайте центрофуга и сушилня. Така рискувате да развалите вида им и дори да повредите пералнята. Просто ги извадете, изправете ги да се отцедят и ги оставете да изсъхнат сами на проветриво място. Ако ги оставяте на терасата, погрижете се да не ги пече силното лятно слънце, за да не развали цветовете им.

Пране на ръка

Ако любимите ви мъжки кецове имат сериозни петна, по-добре е да ги изперете на ръка. За целта напълнете леген с хладка вода и разтворете в него прах за пране или специален препарат за пране на обувки. Потопете кърпа в разтвора и нанесете обилно върху обувката, като търкате внимателно там, където е зацапано. Не забравяйте да почистите и езиците.

 

emag-sneakers

 

Ако петното е упорито или на недостъпно място, може да използвате стара четка за зъби. Накрая изплакнете, като използвате кърпа, напоена само с чиста вода, и ги оставете да изсъхнат.

 

за 63%  против 37%  16 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума