навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Футболни легенди откриха новия хибриден терен на Детско-юношеската школа "Левски-Раковски"

2021-07-21 0

Футболни легенди откриха новия хибриден терен на Детско-юношеската школа

Големите футболни легенди Добромир Жечев и Георги Цветков, заедно с млади таланти на Детско-юношеската школа на ФК "Левски-Раковски", прерязаха лентата и официално откриха новия хибриден терен на футболната академия. Събитието събра повече от 200 гости - партньори, приятели и съмишленици, ангажирани с развитието на футбола и детско-юношеския спорт в страната. Специален гост бе Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България.

Новият тренировъчен терен е най-модерният на Балканите и в Източна Европа в детско-юношеския футбол. Изграден е по иновативна технология, която комбинира комфорта на естествената трева със силата и здравината на синтетичната. Резултатът е игрище с безупречно професионално качество, с усещане за 100% естествена трева и стабилна мека повърхност с по-добро сцепление, заради по-силното взаимодействие с повърхността на обувките. Това е много важно предимство по отношение на безопасността на играчите и тяхното представяне на терена. Подобен тип игрища все още се използват само за мъжки футбол, защото са скъпи. Единствено Байерн Мюнхен и Реал Мадрид са ги въвели и в академиите си.

"Изграждането на това сложно и високотехнологично съоръжение продължи повече от година и половина. В проекта са инвестирани над 2 млн. лева. Това е най-доброто за обучението на бъдещите футболисти. Ако искаме високи резултати, трябват сериозни инвестиции в базата и в подготовката на децата.

Мисията на школата и на ФК "Левски-Раковски" е да създаде най-добрите възможни условия за развитието на младите футболни таланти. Моя лична кауза е да превърнем тази школа в най-доброто място за изграждане и обучение на професионални футболисти, играчи и лидери. Отговорни сме пред децата на България и сме длъжни да им дадем шанс да имат повече и по-добри избори.

Нашият път е спортът и ние сме отворени за всички съмишленици, партньори, фенове и организации, които са готови да вървят заедно с нас по този път. Вярваме, че спортът ни обединява и сме решени да продължим да работим за това дългосрочно", каза директорът на школата Станислав Ангелов.

Ръководството на ДЮШ "Левски-Раковски" получи поздравителен адрес от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков и специален плакет за заслуги в развитието на детско-юношеския спорт в България от Министерството на младежта и спорта.

Посланикът на Германия Н.Пр. Кристоф Айххорн даде висока оценка на успешно завършения проект и пожела много победи на младите футболисти на новия терен. Г-н Айххорн се включи и в размяната на дузпи между тима на школата и отбора на гостите и родителите на децата.

Младите футболни таланти получиха специален видео поздрав и от носителя на Златна топка - Христо Стоичков.

От началото на тази година новият хибриден терен на ДЮШ "Левски-Раковски" бе домакин на повече от 80 срещи на различни детски и юношески възрастови групи. Играят се и мачове на мъжки отбори, а до края на годината стадионът ще посрещне още близо 200 двубоя.

за 50%  против 50%  2 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума