навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

ОББ започва предлагането на Google Pay за своите клиенти

2021-08-06 0

ОББ започва предлагането на Google Pay за своите клиенти

Всеки клиент на ОББ, който притежава карта Mastercard®, вече може да я добави към Google Pay през приложението за мобилно банкиране "ОББ Мобайл" и да извършва мобилни плащания лесно и бързо 

"Обединена българска банка", част от белгийската финансова група КВС, е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни и кредитни карти Mastercard®, издадени от банката, чрез услугата Google Pay. По този начин клиентите, използващи смартфони, могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в приложения или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay, както и да теглят пари от банкомат безконтактно.

Google Pay е дигитален портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е сигурен начин за извършване на бързи и лесни безконтактни плащания в магазини, приложения и интернет. 

Добавянето на карта към Google Pay отнема само няколко минути. За целта клиентът трябва да има изтеглено мобилното приложение "ОББ Мобайл" и чрез него да добави своята карта Mastercard® към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. 

За да извърши плащане, клиентът трябва просто да отключи своя смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближи до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

Новото безконтактно решение е иновативно и сигурно. С Google Pay не е необходимо клиентите да разполагат с пари в брой, банкови карти, както и да докосват повърхности като ПИН подложки и сензорни екрани, което в условията на продължаваща епидемиологична обстановка е предпочитан начин за разплащане от все повече потребители.

за 51%  против 49%  1036 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума