навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Micron предлага лесна и ефективна трансформация на облака със сървърни SSD

2021-08-09 0

Micron предлага лесна и ефективна трансформация на облака със сървърни SSD

Официалният дистрибутор на американската компания "Micron АСБИС България" обяви предлагането на специализирани сървърни SSD, които са оптимизирани за облачни приложения.

Micron е сред пионерите в разработката на памети и флаш технологии и вече няколко десетилетия активно участва в създаването на нови стандарти и образци на продукти от следващо поколение. Наред с RAM паметите, произвеждани от компанията, тя предлага и портфолио от сървърни продукти и в частност SSD носители, които се характеризират с редица предимства. 

Съхранение на данни в облака, независимо от вида му

Облакът категорично се превърна в задължителен компонент от всяка корпоративна инфраструктура, без значение дали се ползва отдалечено или локално (за чувствителните данни). Ето защо въпросът не е дали компаниите да инвестират в облачни сървъри, а как да го направят най-ефективно.

Според Micron около 75% от цената на типичен облачен сървър се пада на устройствата за съхранение на данни и паметта. Затова е критично важно те да осигуряват нужната производителност. Тъй като компанията произвежда буквално всеки компонент от своите памети и SSD, това е безкомпромисна гаранция за качеството и надеждността на тези продукти. Освен това, Micron е OEM доставчик на най-големите производители на сървърно оборудване и има достъп до всякакъв род системи, за които е осигурена пълна съвместимост. 

Много от компаниите ще трябва да мигрират от класически системи за съхранение на данни с твърди дискове към хибридни или изцяло флаш базирани конфигурации и Micron вярва, че това носи само ползи, като например неколкократно повишено бързодействие и намалено енергопотребление. Към това трябва да се добавят новите ключови възможности за обработка на заявките в рамките на микросекунди и светкавичния достъп до данните, който позволява техния анализ в реално време при NVMe SSD моделите.

Модели за всички системи и приложения

Актуалното портфолио от сървърни SSD Micron включва фамилиите 5210, 5300, 7300 и 9300. Последните две използват NVMe технология за максимална производителност. Капацитетът на това портфолио започва от 240 GB и достига внушителните 15,36 TB като носителите се предлагат във всички популярни форм-фактори: 2.5”, M.2, U.2.

Топмоделите от серията 9300 NVMe са изключително подходящ избор за приложения за бази данни, съхранение на блокове и обекти, изкуствен интелект, електронна търговия и реализиране на платформи за множество приложения, благодарение на поддръжката на до 32 namespaces. Производителността на тези носители достига 3500 MB/s и 800K IOPS. Наличието на варианти с голям капацитет позволява скоростта да бъде съчетана с висока плътност на данните и намалено енергопотребление, което значително повишава ефективността на целия център за данни.

Златната среда в портфолиото по отношение на производителността и цената се явява серията 7300 NVMe, която се предлага във версии PRO и MAX (с повишена издръжливост). Тя е подходяща за реализиране на кеширане и обработка на голям брой заявки в секунда с интензивни операции на четене и запис, благодарение на постоянната и известна латентност.

В сегмента на класическите SSD Micron предлага серията 5300 (Boot, PRO и MAX) във форм-фактори 2.5" и M.2, базирана на 96-слойна 3D TLC NAND. Моделите 5300 са подходящи за бизнес анализи, съхранение на блокове и обекти, малки случайни блокове с данни и стрийминг на мултимедия. Те достигат капацитет до 7,68 TB.

Предимства на сървърните SSD Micron

Наред с вече споменатите предимства като производителност, надеждност и постоянно поддържане на работните параметри, сървърните SSD на Micron се отличават и с други полезни възможности, които ги правят водещ избор при анализа на данни.

Така например, серията 9300 предлага технологията Balanced Access. При нея, за разлика от повечето стандартни носители, може да се обезпечи баланс между скоростта на четене и запис. Това позволява постъпващите данни да могат да бъдат анализирани в реално време. Същото се отнася и за ефективната работа на кеширането – данните могат да се "доставят" също толкова бързо, колкото постъпват в буфера.

за 38%  против 62%  928 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума