навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

30 години "Бултрако", 30 години Honda в България

2022-10-28 0

30 години

Компанията чества празника си с откриването на най-големия монобранд мотоциклетен шоурум в страната. "Бултрако" е сред първите официални представителства на автомобилна марка в България и през 1992 г. е сред деветте фирми, учредили Съюза на автомобилните вносители в България (днес – Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България).

"От създаването си до днес "Бултрако" АД има около 15 000 лоялни клиенти, на които искаме да благодарим за тяхното доверие в нас", сподели Костадин Грозданов, изпълнителен директор на компанията, при откриването на най-големия мотоциклетен монобранд шоурум в страната. Новият дом на Honda се намира на ул. "Челопешко шосе" 40 в столицата. Самият шоурум се простира върху площ от 519 кв. м (дори 582 кв. м, ако добавим прилежащата приемна към специализирания сервиз) и допълнителните помещения. В момента по пътищата на България се движат общо 108 902 моторни превозни средства Honda. От миналата година и през първото деветмесечие на тази марката е номер едно по продажби на мотоциклети у нас, както всъщност е и в Европа, и в света. 

Търговското дружество "Бултрако" е учредено на 8 април 1992 г. Същата година подписва договор с Honda Motor Co. Ltd за дистрибуция на автомобили, а през 1995 г. – и на мотоциклетите Honda. Началото е положено с един малък, но кокетен шоурум на ул. "Раковска", където са подредени напълно новите Civic, Accord, Prelude, Shuttle.


Honda"Бултрако"
е единственото автомобилно представителство с директен договор с Япония. През 1995 г. фирмата започва да внася и мотоциклети.

През годините "Бултрако" се разраства, създадена е и дилърска мрежа чрез дъщерната компания "Бултрако Моторс" с три клона в София (на бул. "Ботевградско шосе" 326, на бул. "България" 111А и на ул. "Челопешко шосе" 40) и един в Пловдив на бул. "Пазарджишко шосе" 82. Интересното е, че търговско-сервизният център "София Изток" на "Ботевградско шосе" е изграден именно през кризисната 2010-а година. Той е оценен от Honda Europe като едни от най-добрите на континента. Още преди повече от десет години сградата е оборудвана със соларни панели, които да задоволяват нуждите от електричество на комплекса, нещо наистина революционно за периода.

Първият управител на "Бултрако" е Петър Папазов – японски възпитаник. Бил е студент в страната на изгряващото слънце, два пъти е карал стажа си в центъра на Honda в Сузука. Познава се лично със Соичиро Хонда. За жалост Папазов почина през 2022 г. Сегашният изпълнителен директор на "Бултрако", Костадин Грозданов, идва в компанията през 1995 г. "Бултрако" е едно от първите официални представителства на автомобилна марка в България. През 1992 г. компанията е сред деветте фирми, учредили Съюза на автомобилните вносители в България (днес – Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България).

Днес "Бултрако" АД е част от "Астреко Холдинг", в чиито рамки се предлагат всички видове решения за мобилност – от мотоциклетите и автомобилите Honda, до обслужването, екипировката и аксесоарите за тях. Огромният комплекс "Астреко Център" на "Челопешко шосе" 40 днес подслонява мотоциклетните шоурум и сервиз, както и оторизиран Bosh Car Service за всички марки автомобили. Пак на същия адрес ще откриете и тенекеджийно-бояджийния сервиз на Honda, чиито висококачествени услуги привличат редица клиенти. От миналата година холдингът е официален вносител на автомобилните и мотоциклетните гуми Bridgestone, Firestone, GoodYear, Dunlop, Debica и Fulda.

за 58%  против 42%  69 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума