навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Mercedes-Benz отново е най-ценната марка луксозни автомобили в света

2022-11-08 0

Mercedes-Benz отново е най-ценната марка луксозни автомобили в света

За седма поредна година Mercedes-Benz задържа позицията си на единствения европейски бранд и единствена луксозна марка от автомобилния сектор в топ 10  на Best Global Brands.

Mercedes-Benz увеличи стойността на своята емблематична едноименна марка с 10% през последната година, показва проучването на Interbrand - Best Global Brands 2022 (Най-добри глобални марки 2022). Това подчертава успешния преход на компанията към електрическо и софтуерно задвижвано бъдеще. През 2021 г. Mercedes-Benz инициира препозициониране на бранда и актуализация на стратегията си, като се отдели от Daimler Truck. Стремежът е за още по-целенасочено съсредоточаване върху луксозния сегмент и последователно използване на възможностите за растеж и печалба. 

Mercedes-Benz има за цел създаването на най-желаните автомобили в света и заемането на водеща позиция в електрическото задвижване и софтуера за превозни средства. Както Mercedes-Benz обяви през май 2022 г., за да постигне структурно по-високо позициониране на марката, моделното портфолио ще бъде преосмислено. А стратегическото решение на компанията да предлага изцяло електрически автомобили във всеки сегмент до 2030 г., както и амбицията да постигне въглеродна неутралност до 2039 г., укрепва връзката между лукса и устойчивостта.

"Устойчивото класиране на Mercedes-Benz на осмо място, както и двуцифреното увеличение на стойността на марката до повече от 56 милиарда щатски долара, потвърждават нашия стратегически курс. Това е да дефинираме устойчивия лукс на бъдещето, да поставим нашите клиенти още повече в центъра на всичко, което правим, и да превърнем всяка точка на контакт с нашата марка в уникално изживяване. Гордея се, че работата на целия екип за нашата марка се отплаща и се отразява в този страхотен резултат", заяви Бетина Фетцер, вицепрезидент "Комуникации и маркетинг" в Mercedes-Benz AG.

 
 
за 41%  против 59%  32 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума