навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

TCL Europe публикува проучване във връзка с дългоочакваното международно футболно събитие през 2022

2022-11-18 0

TCL Europe публикува проучване във връзка с дългоочакваното международно футболно събитие през 2022

Момент, в който да изживеете своята страст и да я споделите с любимите си хора 

Броени дни преди най-очакваното футболно събитие в света, TCL – ключов играч в световната телевизионна индустрия и дългогодишен поддръжник на спорта, проведе проучване сред национално представителни извадки от ключови европейски държави за това как възнамеряват да проследят и преживеят това голямо събитие. Проучването, разработено в партньорство с Consumer Science & Analytics (CSA), беше проведено във Франция, Великобритания, Германия, Полша и Испания. Констатациите показаха, че макар и да има някои различия, дължащи се най-вече на културни фактори, страстта към играта и желанието да споделим насладата от гледането с близките ни хора са общи черти за всички проучвани държави. 

  • 61% възнамеряват да проследят събитието. Това се дължи най-вече на факта, че анкетираните са футболни фенове, защото 83% от тях ще продължат да го гледат, дори ако националният им отбор бъде елиминиран. 
  • За почти всеки трети анкетиран, гледането на футбол по телевизията е време, което споделя с близките си, а 86% от европейците казват, че ще гледат мачовете у дома на своите телевизори.
  • Ако не е възможно да гледат мачовете на телевизор, 60 % ще ги гледат на мобилно устройство. 
  • 8 % възнамеряват да си купят нов телевизор по този повод  

Европейците продължават да следят големите футболни събития, водени от своята страст

Както става ясно от проучването, анкетираните европейци проявяват силен интерес към футбола, като 7 от 10 заявяват, че обикновено следят международните състезания, а 15% дори заявяват, че гледат всички мачове. При 61% от анкетираните европейци, които възнамеряват да следят събитието през 2022г. е ясно, че футболът остава приоритет. Най-ентусиазираните фенове изглежда са в Полша (73%), Испания (71%) и Великобритания (68%).

Сред основните мотиви за гледане е желанието да подкрепят националния отбор (50%), както и страстта към спорта (35%). A почти една пета от анкетираните (18%) ще следят мачовете, защото са фенове на някои от футболните звезди. 

Освен това, изключително показателно е, че голямо мнозинство (83%) ще продължи да следи играта, дори ако националният им отбор бъде елиминиран, като това мнение е най-силно изразено в Полша (88%). Oт друга страна, феновете от Германия (19%) и Франция (17%) са по-склонни да загубят интерес, ако техният отбор бъде дисквалифициран, в сравнение с феновете от други държави.   

Що се отнася до прогнозите, анкетираните в Испания са най-уверени в способностите на своя отбор, като повече от половината (51%) оценяват шансовете си за спечелване на трофея със 7 или повече точки (по скалата от 1 до 10). Oт друга срана, голяма част от британските (73%), френските (66%), немските (66%) и полските (61%) анкетирани изглеждат по-малко уверени и оценяват шансовете си за спечелване на трофея с между 0 и 6 точки (от 10)

Споделената страст към спорта остава ключов елемент от гледането на футболни събития

Голяма част от европейците (85%) възнамеряват да гледат мачовете с някой друг, например с партньора си (43%), с членовете на семейството си (40%) или с приятели (39%). Това желание за близост с любимите хора, споделящи страстта си към спорта, е отразено във факта, че 86% от европейците ще гледат мачовете у дома на своите телевизори. 

Резултатите обаче показват някои културни различия. Британските (30%) и испанските (28%) респонденти ще изберат да гледат дербитата в бар или кръчма, ако не гледат мачовете у дома, а немските (35%) и френските (34%) граждани ще гледат в дома на приятел по телевизията.

Освен това, забележително е, че френските респонденти изглеждат по-заинтересовани от подробностите на мачовете, тъй като  35 %  от тях възнамеряват да гледат сами у дома.

… като се уверите, че няма да пропуснете нищо

Тъй като пропускането на части от мача – от началото до последния съдийски сигнал не е опция за мнозина, 60 % от анкетираните ще обмислят да гледат мачовете на мобилно устройство, ако нямат достъп до телевизор. 

Във Франция (51%) и Великобритания (50%), хората ще дадат предимство на смартфоните, в Полша (50%) и Испания (42%) ще изберат да използват компютър, а 38% от хората в Германия ще гледат на таблетите си. 

Изживейте събитието пълноценно 

Международното футболно събитие, което ще започне съвсем скоро, може да подейства като стимул за потребителите да закупят нова техника, за да се насладят напълно на игрите. 8% от европейците, включени в обхвата на проучването споделят това мнение, докато този брой е малко по-висок сред жителите на Испания (10%). Въпреки че повечето от респондентите, които се интересуват от инвестиции в нови продукти търсят по-големи екрани и по-добро качество на изображението (48% от анкетираните европейци), жителите на Франция са по-загрижени за дизайна на технологията (41% срещу 32% средно за Европа), докато испанците дават приоритет на свързаността и интелигентните функции (42% срещу 32% средно за Европа).

"С почти 2 милиарда активни играчи по целия свят, футболът е най-играния спорт е света.  Както се подчертава в проучването, което проведохме с CSA, международното състезание, което ще започне на 20 ноември ще създаде възможности да споделяме моменти и страсти с нашите близки. Tова силно резонира с принципите на TCL, тъй като се стремим не само да разработваме продукти с висококачествена технология на достъпни цени, но и да предоставяме на потребителите нови преживявания, както и начини да се вдъхновяват и да се стремят към величие в ежедневието си.  С нетърпение очакваме да видим как се състезават различните отбори и ще подкрепим особено много четиримата играчи, които са част от отбора на посланиците на TCL TCL’s Ambassadors team: Родриго, Рафаел Варан, Педри и Фил Фодън. Успех на всички и нека най-добрият отбор спечели!" Фредерик Лангин вицепрезидент продажби и маркетинг, TCL Electronics Europe.

 
за 35%  против 65%  383 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума