навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

"Филип Морис България" обяви организационни промени

2022-12-23 0

След въведените неотдавна организационни промени на глобално ниво, "Филип Морис Интернешънъл" обявява промени и в ръководството на компанията в България. 

Джордж Маргонис, който в момента е генерален мениджър на "Филип Морис България", ще бъде назначен за управляващ директор за Гърция, Кипър и Малта. Маргонис се присъединява към българския филиал  в края на 2016 г. и ръководи трансформацията на компанията в страната в посока бъдеще без дим. През последните 6 години, благодарение на неговата работа, бездимният бизнес на компанията в България отбелязва непрекъснат ръст. Под неговото ръководство компанията се развива и налага като иновативна и устойчива организация и в 6 поредни години е обявена за най-добър работодател от Top Employers Institute. В този период България се превърна и в източник на таланти за "Филип Морис Интернешънъл" - много от местните служители получават възможност за развитие на международно ниво, в различни пазари и отдели на компанията. 

"За мен времето, което прекарах във "Филип Морис България", беше уникално и вдъхновяващо пътешествие. От самото начало на бездимната трансформация на компанията в България работим активно, за да повишим информираността на пълнолетните пушачи в страната. Водим битка с дезинформацията на всички фронтове, за да осигурим равен достъп до научни данни и надеждна информация за бездимните алтернативи. Към днешна дата над 200 000 българи са спрели да пушат цигари и са преминали на нашите бездимни алтернативи, а това нямаше да бъде възможно без целия екип на "Филип Морис България", който работи всеотдайно всеки ден, за да реализира мисията ни за бъдеще без дим в страната", каза Маргонис.

Организационните промени в България идват след преструктурирането на "Филип Морис Интернешънъл" на регионално ниво, при което Христос Харпантидис (настоящ президент и управляващ директор за Гърция и управляващ директор на клъстъра на югоизточните държави в ЕС) поема длъжността на вицепрезидент за Европа, отговаряйки за държавите от Югоизточна Европа, както и управлението на административния център на 12-те държави в региона (Гърция, България, Румъния, Кипър, Малта, Хърватия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и Черна Гора).

Демиан Пинтос, който скоро ще заеме длъжността генерален мениджър за България, идва от централата на компанията в Лозана, Швейцария. Той притежава богат международен опит от работата си, както във Филип Морис Интернешънъл, така и в други мултинационални компании в различни региони на света и през следващите години ще продължи да ръководи компанията при изпълнението на нейната мисия за бъдеще без дим в България. Допълнителна информация за новия генерален мениджър, ще бъде представена при пристигането му в България. 

Всички промени влизат в сила в първото тримесечие на 2023 г. 

за 41%  против 59%  49 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума