навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Финанси

"Пощенска банка" с международно отличие "Топ работодател"

2023-01-17 0

"Пощенска банка" беше отличена като "Топ работодател" (Top Employer) в България със сертификат от международния независим Top Employers Institute. Финансовата институция, която е сред най-големите и желани работодатели у нас, получава това признание след направен детайлен мониторинг на процесите в компанията през изминалата година. Отличието е за нейната иновативна визия и високи стандарти в прилагането на световно утвърдени работодателски практики в управлението на човешките ресурси, грижата за хората, условията на труд, програмите за личностно и професионално развитие на служителите и др. Завоюваното постижение надгражда стойността си и с факта, че Пощенска банка е първата компания от групата на Eurobank, която получава признанието "Топ работодател". 

Годишният анализ на института обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси, сред които управление на хора, създаване на мотивираща работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, както и благосъстояние и социална ангажираност. Сертификационният процес продължава близо 6 месеца, а оценката се изготвя от международно жури, съставено от независими експерти, които изследват внимателно въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област. 

Top Employers Institute е създаден преди повече от 30 години, като досега е сертифицирал над 2000 компании от над 120 държави. Годишното проучване на института има за цел да отличи най-добрите работодатели в света, които са показали високи резултати в областта на човешките ресурси, успешно са въвели редица доказани, световно утвърдени работодателски практики и продължават да ги надграждат и развиват, грижейки се за своите служители.

"Тази година, която също беше предизвикателна за всички, видяхме изключителни Топ работодатели, които не спират да полагат грижи за благосъстоянието и развитието на своите служители. Горди сме да обявим, че Пощенска банка показа отлична среда и програми за развитие на екипа си, които заслужено ѝ отреждат място сред най-добрите работодатели в Европа", коментира Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Като водещ работодател, който целенасочено инвестира в развитието на екипа, "Пощенска банка" развива редица разнообразни проекти и инициативи, които демонстрират специалния ѝ ангажимент към нейните настоящи и бъдещи служители. През миналата 2022 г. финансовата институция стартира амбициозно партньорство с едно от водещите бизнес училища в света – INSEAD. Чрез споразумението между двете институции служители на банката имат възможност да бъдат част от образователните програми на престижния институт, с което да развият допълнителни знания и умения в области като "Дигитална трансформация", "Иновации", "Стратегия", "Лидерство" и да повишат своята професионална квалификация. В стремежа си да достигне до всички талантливи и амбициозни млади хора, които търсят възможности за успешен кариерен старт в модерна компания и иноватор на пазара на банкови услуги, "Пощенска банка" създаде специален Instagram канал PostbankSuperstarter, с който надгражда иновативната си стратегия за подбор на таланти. През изминалата година Пощенска банка беше първата институция у нас, която проведе мащабно обучение за мерките срещу изпиране на пари, като даде възможност на всички свои служители да повишат знанията си по една от най-важните финансови теми и да получат международно признат сертификат.

Инвестициите в образование, повишаването на квалификацията и компетентностите са дългосрочен ангажимент за финансовата институция, затова банката реализира множество инициативи с фокус върху усъвършенстването на младите хора. "Пощенска банка" подкрепя редица авторитетни учебни заведения в страната, с което спомага за изграждането на бъдещите бизнес лидери в региона. Сред водещите проекти в областта на образованието се отличават мащабната инициатива с Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси, стратегическите партньорства с Американския университет в България, СофтУни, образователната програма, осъществена съвместно с Finance Academy, сътрудничеството със Софийския университет за магистърска програма "Финанси и банково дело", благодарение на което бяха създадени две учебни дисциплини от експерти на банката, които станаха част от задължителната академична програма на висшето училище. Финансовата институция е част от партньорската общност и на менторската програма "Mentor the young", чиято цел е да провокира реална промяна в професионалния, кариерен и личен живот на участниците, като им даде възможност да се срещнат с утвърдени специалисти от различни сектори на пазара.

 
за 55%  против 45%  33 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума