навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

Equinix пуска в експлоатация втория етап от втория си International Business Exchange (IBX) център за данни в София

2023-07-20 0

Equinix пуска в експлоатация втория етап от втория си International Business Exchange (IBX) център за данни в София

Equinix, глобалната компания за дигитална инфраструктура, обяви пускането в експлоатация на втория етап от втория си център за данни в България SO2.2. Сегашното разширение е на стойност 12 милиона щатски долара и ще удвои капацитета по отношение на наличните шкафове за оборудване.

С обявяването на увеличения капацитет, Equinix затвърждава позицията си в България и региона и продължава да подпомага организациите в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. Оттук може да се достигне население от над 300 милиона души. В момента през страната преминават повече от 16 петабита трафик – към Грузия, Армения, Азербайджан, Катар, Ирак, Иран, Турция и др. Съществена част от този трафик минава през SO1, първия IBX център за данни на Equinix.

Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България, коментира: "Най-голяма полза от услугите ни ще имат българските компании, които търсят бърз, лесен и надежден достъп до облачни оператори и нови пазари. От всеки IBX център за данни на Equinix може да достигнете всеки клиент на Equinix по целия свят чрез платформата Equinix Fabric - софтуерно дефинирано решение за взаимосвързаност, което позволява директно, сигурно и динамично свързване към разпределена инфраструктура и цифрови екосистеми. С разширението на SO2, расте и екипът ни и вече са назначени нови колеги." 

"Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени глобалните и местните вериги за доставки със значително увеличаване на сроковете за доставка на оборудване, капацитетът се разширява планово и в рамките на срока, първоначално заложен в инвестиционния план на Equinix. България продължава да е привлекателна със стабилността си, с технологиите и с географското си положение," допълни той. 

Втората фаза SO2.2 удвоява капацитета на центъра за данни по отношение на броя шкафове (CabE). Така общият капацитет става 700 шкафове за оборудване.

Сградите се захранват със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

Equinix оперира 248 центровe за данни в 71 града в 32 страни на 6 континента. Обслужва най-често компании с много висока добавена стойност като например финтех, фармацевтичния сектор, автомобилната индустрия, създатели на медийно съдържание, както и много други.

за 50%  против 50%  117 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума