навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

ALSO придобива "Солитрон"

2019-04-16 0

ALSO придобива

С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес. "Солитрон", която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г. Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители. "Солитрон" също предлага и свои комплексни услуги, консултации и обучение. 

"Солитрон България е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в България, с пазарен дял от над 30% и непрекъснат ръст през последните шест години", казва Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG (SIX: ALSN). "С придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзия в Източна Европа. Като дистрибутор на решения, компанията не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. По този начин "Солитрон" подкрепя амбицията ни да станем водещ дистрибутор на цялостни решения в Европа за нашите партньори." 

От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намаляване на икономическата разлика с другите държави-членки на ЕС. Индустриалното развитие играе важна роля в този процес, а за него са необходими и нови технологии. 

Продължителният висок ръст на "Солитрон България" ООД отразява това развитие. С утрояване на продажбите само за седем години, компанията използва много добре възможностите си на пазара. Високият пазарен дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната. 

"Солитрон България" ООД предлага пълно портфолио и дистрибутира продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията доставя всички необходими компоненти - от смартфони през сървъри и устройства за съхранение  до видео наблюдение - за изграждане на съвременните ITC инфраструктури на компаниите.  

"Солитрон" предоставя също и пълна гама услуги - от консултации за цялостни решения през инсталации на оборудване до програми за обучение и квалификация. Те са в допълнение на дистрибуторските и логистични услуги, предоставяни и до крайния потребител. 

С придобиването (което подлежи на обичайно регулаторно одобрение) ALSO засилва позициите си в многообещаващите източноевропейски пазари и в същото време дава конкурентно предимство и иновативна сила на дистрибутора. В резултат, след приключване на придобиването на "Солитрон" и ABC DATA, ALSO ще бъде представена  в почти всички страни от Източна Европа с изключение на Русия. Обемът на пазара в тези страни е общо около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж на  водещия дистрибутор на цялостни решения.

за 43%  против 57%  275 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума