навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"УниКредит" и банката за внос и износ на Китай се споразумяха за сътрудничество

2019-07-26 0

"УниКредит" обяви подписването на Меморандум за разбирателство с банката за внос и износ на Китай (CEXIM) с цел дългосрочни отношения за насърчаване на сътрудничеството между китайски, италиански и източноевропейски компании.

Меморандумът за разбирателство ще подкрепя корпоративни клиенти, спонсори на проекти и институции в техния международен бизнес, особено във връзка с трансакции на ключовите пазари на "УниКредит", по-специално в ЦИЕ и Италия. Той ще даде възможност на "УниКредит" да заздрави своите връзки с китайски корпоративни и финансови институции като в същото време служи като портал за тези клиенти, докато те разширяват своя бизнес на банковите ключови пазари.

Целта на Меморандума за разбирателство е да насърчи взаимното развитие на бизнеса и клиентските решения в сферите на проектното финансиране (вкл. финансиране, покрито от експортни кредитни агенции), енергийни и инфраструктурни проекти, глобални банкови трансакции (по-специално услуги по сетълмент и краткосрочно финансиране), дългови капиталови пазари, глобални пазари, подпомагане на финансиране в Италия и на пазарите в ЦИЕ и финансови консултантски услуги (вкл. сливания и придобивания). 

Меморандумът е подписан на 10 юли в Милано от председателя на "УниКредит"  Фабрицио Сакомани и председателя на CEXIM г-жа Ху Сяолян и се основава на засиленото икономическото и търговското сътрудничество между Китай и Европа. Към края на 2018 г. Китай беше вторият най-голям партньор за износ в ЕС на стоки и най-голям партньор за внос в ЕС на стоки според Евростат.

Меморандумът за разбирателство ще подпомага търговията между Китай и ключовите пазари на "УниКредит" за механични и електронни продукти, високотехнологични продукти и такива с нови технологии, енергия и суровини. Освен това ще се улесни сътрудничеството в енергийните и инфраструктурни проекти, които се разработват в Китай, Италия и ЦИЕ, които трябва да бъдат инвестирани или разработвани от китайски предприятия и/или предприятия на ключовите пазари на "УниКредит".

В коментар за Меморандума за разбирателство Фабрицио Сакомани отбеляза: "Този Меморандум за разбирателство е конкретна стъпка напред в подкрепата на икономическия растеж на европейските корпоративни организации в Китай. Като успешна паневропейска банка "УниКредит" е уникално позиционирана, така че да подпомогне сътрудничеството между китайски и европейски компании."

за 42%  против 58%  168 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума