навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Фотографът Кристиян Даулинг: "Снимането надалеч и на тъмно не е лесно, но дава шанс за кадър, който се откроява. И печели награди"

2019-07-31 0

Фотографът Кристиян Даулинг:

Остават 10 дни, в които можете да изпратите кадрите си в Международния фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards

За да имате възможно най-голям шанс да спечелите голямата награда обаче, е нужно снимките ви да се открояват, за да впечатлят експертното жури. Huawei е готов да помогне на своите потребители, като този път помощта се изразява в споделения опит на Кристиян Даулинг. Освен че е един от най-актуалните фотографи в света през последните години, Кристиян е международен посланик на Leica и съвсем наскоро се завърна от продължително пътешествие в Африка. Ето какво споделя той на база на своите преживявания:

"Най-добрите портретни снимки представят модела по естествен, емоционален и нерядко драматичен начин. При портретната фотография светлината и сенките винаги са много важни. В тази област на фотографията обаче е много важна и способността да общувате. Важно е моделът да разбере че това, което изисквате от него, е с цел да бъде създадена възможно най-добрата снимка, на която самият той ще бъде показан по качествен начин. Умението да накарате своите модели да се чувстват уверени не само в себе си, но и във вас като фотограф, е ключово за създаването на красиви портрети.

С помощта на съвременните мобилни технологии имаме възможността да снимаме дори много отдалечени обекти така, че да изглежда сякаш сме точно пред тях. Huawei P30 Pro е ненадминат в това отношение. За неговия 5-кратен оптичен, 10-кратен хибриден и 50-кратен дигитален зуум дори Луната не е недостижима. Комбинирайки тези страхотни показатели с автоматичен стабилизатор на изображението получавате един чудесен еквивалент на професионалните фотоапарати, който винаги можете да носите в джоба си. 

Нощната фотография е истинско изкуство сама по себе си. Точно това е областта, която отличава най-добрите от добрите фотографи. Ако снимате при ниска осветеност и не разполагате със статив, е добре да избягвате ниските скорости на затвора на камерата. Това осигурява стабилност на изображението и липсата на "размазани" елементи в него. 

Снимането при силна слънчева светлина също би могло да бъде много сложно начинание. Някой фотографи дори избягват да снимат в обедните часове, а само по изгрев и залез, но невинаги можете да си позволите такъв лукс. Ако слънцето е извън кадър можете просто да закриете обектива така, както бихте го направили с очите си. В противен случай HDR режимът на Huawei P30 Pro отново е чудесно решение, тъй като той придава на изображението яснота и обхват в ситуации, в които доскоро най-вероятно щяхте да решите, че въпросният обект не си заслужава да бъде сниман. Благодарение на широкият набор от режими P30 Pro може да прави качествени снимки във всяка една ситуация – нещо, което не мога да кажа за повечето професионални фотоапарати."

Ако споделеният опит на Кристиян Даулинг ви е бил полезен и сте готови да подадете своя снимка за конкурса Huawei InFocus Awards  – имате броени дни, за да го направите до 11 август на официалния сайт на конкурса.

за 45%  против 55%  223 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума