навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Пътешествие до Източна Африка

2019-08-08 0

Пътешествие до Източна Африка

Има много причини да посетите Източна Африка - от невероятно красивите плажове, заобиколени с палми до срещата с дивата природа. Твърди се, че Кения е мястото, където сафаритата за започнали. "Сафари", преведено от суахили означава "пътуване". Имената на най-известните национални паркове и резервати за сафари са достатъчни, за да вдъхновят всеки да стегне своя куфар. Говорим за Масай Мара, Серенгети, Амбосели и кратера Нгоронгоро - и това е само за начало. Бихте могли да посетите Източна Африка десетина пъти и да имате напълно различно (но също толкова прекрасно) преживяване всеки път. Много хора оценяват миграцията на антилопите гну като най-доброто изживяване сред дивата природа в Африка и е трудно да се спори с тях. Гледката на десетки хиляди гну и зебри, препускащи през равнините или пресичащи реките, оградени от крокодили, които преграждат пътя им, е гледка, която никога няма да забравите.

Миграцията не е единично годишно събитие, a непрекъснат цикъл на движение, тъй като стадата преследват свежaтa зеленa растителност, за да се хранят. За да станете свидетели на най-невероятните гледки, се изисква внимателно планиране. Източна Африка разполага с редица страхотни варианти за настаняване в сафари паркове - от екскулузивни лоджове, кацнали на ръба на кратер Нгоронгоро, до автентични луксозни лагери в сърцето на саваната. Този регион е мечта на фотографа. Ще видите емблематичните кадри на спокойствие, красиви акациеви дървета, силуети на залязващото слънце. Срещите с дивата природа не започват и завършват само с миграцията на антилопите. Можете също да се гмурнете при коралови рифове край бреговете на Занзибар или да походите високо в планините на Уганда или Руанда в търсене на планинска горила.

По-малко известните паркове като Руаха и Селус в Танзания предлагат отдалеченост, спокойствие и възможност за сафари. Разбира се, животните не са единствените обитатели на Източна Африка. Районът може да се похвали с разнообразен набор от култури от прочутия и фотогеничен Маасай, до уникалната суахили култура по крайбрежието. Много племена в Източна Африка успяха да възприемат предимствата на екотуризма без да компрометират традициите си. В някои лоджове водачите все още носят традиционното си облекло. Едно отлично предимство на пътуването в Източна Африка е, че на разсъмване можете да се озовете сред огромно стадо антилопи, които пресичат златни тревни площи, а след това да се разхождате по девствен плаж по залез. Удобните самолетни връзки правят възможно комбинирането на плаж и сафари в едно и също пътуване. Всичко, което трябва да направите, е да решите кое е на първо място: сафари или плаж. 

Споделете с Infinity Travel мечтата си за източноафриканско приключение и те ще ви помогнат да я превърнете в реалност. Едно е сигурно: комбинацията от култури, диви животни и разнообразни гледки превръща Източна Африка в едно незабравимо място.

 

За повече информация - infinitytravel.bg.

за 64%  против 36%  396 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума