навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Huawei представи нова разпределена операционна система HarmonyOS

2019-08-09 0

Huawei представи нова разпределена операционна система HarmonyOS

Huawei представи официално HarmonyOS - базирана на микро ядро разпределенa операционна система, проектирана e да предоставя по-качествено потребителско изживяване от всички устройства, във всякакви ситуации. 

Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, сподели какви са мотивите на компанията за създаването на Harmony: "Навлизаме в епоха, в която хората очакват все по-интелигентно функциониране на своите устройства. В този дух решихме да създадем операционна система, която да функционира по-бързо и по-качествено на различните видове платформи, и да бъде свързващото звено между тях. Нуждаехме се от система, която да функционира във всякакви условия, да е достъпна за широк набор от устройства и платформи и да може да отговори на потребителските изисквания по отношение на скорост, издръжливост и ефективност".

Harmony е напълно различна от Android и iOS. Тя е изградена на основата на микро ядро и функционира на принципа на разпределени изчисления,  за да осигури гладка работа във всички възможни сценарии. Архитектурата на системата е сигурна и надеждна и освен това тя предоставя възможност за естествено взаимодействие между различните устройства. Едно приложение може да се разработи веднъж, след което да се имплементира на множество различни устройства. 

HarmonyOS е лека и компактна операционна система с мощна функционалност, която ще бъде използвана първо в смарт устройства като часовници, монитори, тонколони и автомобилни системи. Чрез интегрирането на новата операционна система Huawei цели да създаде интегрирана и споделена екосистема за различни видове устройства, да създаде сигурна и надеждна дигитална среда и да предостави цялостно, по-интелигентно потребителско изживяване за притежателите на всички видове устройства. 

HarmonyOS има четири отличителни характеристики:

1. "Безшевно" свързване: Първата операционна система с разпределена архитектура, благодарение на която може да функционира гладко в екосистема, състояща се от различни видове устройства.
2. Гладко функциониране: Deterministic Latency Engine и високопроизводителен Inter Process Communication (IPC).
3. Сигурна: Базирана на микро ядро архитектура, която пренаписва правилата за сигурност и надеждност.
4. Унифицирана: Интегрираната среда за разработка позволява приложенията да бъдат разработени веднъж и имплементирани на различни устройства.

План за разработка и развитие на екосистемата

HarmonyOS 1.0 ще бъде първо интегрирана в продукти със смарт екрани, които ще излязат на пазара по-късно тази година. В следващите три години HarmonyOS ще бъде оптимизирана и ще бъде интегрирана в редица смарт устройства, включително в носими устройства, в Huawei Vision и в устройства за автомобили.

"Вярваме, че HarmonyOS ще даде нов живот на индустрията и ще обогати екосистемата," споделя Ричард Ю. "Нашата цел е да дадем на потребителите истинско ангажиращо и разнообразено преживяване. Искаме да поканим разработчици от цял свят да се включат в изграждането на новата екосистема. Заедно ще дадем на потребителите по-интелигентно изживяване във всички възможни сценарии."

за 46%  против 54%  191 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума