навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Какво четат мениджърите на "УниКредит Булбанк" по време на летните отпуски

2019-08-13 0

Какво четат мениджърите на

За някои отпуските са вече спомен, за други - предстоят. Лятото е сезонът на леките дрехи, леките питиета и леките четива ще кажат някои. Дали обаче успешните мениджъри са на същото мнение? От "УниКредит Булбанк" са потърсили мнението на членовете на Управителния съвет на банката и са ги попитали какво четат през лятото.

Ето техните отговори:

Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк", препоръчва три книги, с които да се заредите за новия бизнес сезон. Първата е "Човек в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. Според Теодора книгата ни учи да търсим оптимизма и в най-тъмните моменти. Другата книга, която препоръчва, е "Measure What Matters" на Джон Доър. Четивото е подходящо за всички, които поставят и изпълняват цели  - и лични, и корпоративни. Препоръките на главния изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" завършват с една вечна класика за малки и големи - "Карлсон, който живее на покрива" на Астрид Линдгрен.
"Обещавам, че книгата ще ви разсмее, ще ви разведри и успокои: "Спокойствие и само спокойствие" често повтаря Карлсон", казва Теодора Петкова.

Енрико Минити, главен оперативен директор на "УниКредит Булбанк" казва, че през лятната ваканция е времето от годината, в което тялото и умът трябва да се отпуснат. Така че през лятото той самият предпочита разпускащи четива. В тази връзка препоръчва "Le rose di Atacama" от Луис Сепулведа. Книгата разказва отделни истории на обикновените хора в различни краища, чиито истории ни учат на ценни истории от живота.  "Книгата е подходяща за всеки, който се нуждае от почивка, за да смени гледната точка", казва Енрико Минити.

Джакомо Волпи, директор "Банкиране на дребно в "УниКредит Булбанк", препоръчва книгата "Extreme Ownership" на Джоко Уилинк и Лиф Бабин. Книгата дава ценни практически съвети как да водиш отбор и да бъдеш лидер. От нея става ясно, че лидерът трябва да поема абсолютна отговорност за всичко, не търси извинения и не обвинява. Книгата описва много ситуации, с които се сблъскваме всеки ден и дава добри съвети как да ги управляваме. "Радвам се, че я прочетох, защото накрая на "Extreme Ownership" открих серия от прости и ясни предложения, които, ако бъдат изпълнени, са много ефективни", разказва Джакоми Волпи.

Антоанета Куртяну, директор Корпоративно, частно и инвестиционно банкиране в "УниКредит Булбанк", препоръчва "The Coddling of the American Mind" от Грег Лукианоф и Джонатан Хайд. Книгата лансира провокативни идеи относно силното влияние на социалните медии върху младото поколение и анализира това как добрите намерения и лошите идеи предпоставят начина на мислене като в крайна сметка пораждат провали. "Книгата "The Coddling of the American Mind" ни кара да се замислим как да направим така, че децата ни и екипите ни да израстват, правейки ги по-устойчиви и независими", коментира Антоанета Куртяну.

Цветанка Минчева, директор Глобално банково обслужване в "УниКредит Булбанк", напомня да не спираме да търсим баланс между личния и професионалния живот и кога по-добър период от лятото да ни напомни. Тя препоръчва три книги, които се грижат за ума, тялото и вътрешния ни мир. За ума тя препоръчва "Rebel Talent" на Франческа Джино. Авторката е професор в "Harvard Business School" и разказва в книгата си истории, на хора, които нарушавайки установените правила са станали по успешни и щастливи. Втората книга, която директорът на Глобално банково обслужване препоръчва, е "Любов" на Елиф Шафак - интересно преплитане на човешка история, исторически събития и философията на Суфизма и поета Руми. Книгата, която ще се погрижи за здравото ни тяло, е "Методът IFS - Изкуството да тренираш" на Инес Субашка. "Няма как умът ни е да е във върховата си форма, ако тялото не е", казва Цветанка Минчева.

За Лято 2019 Борислав Бангеев, главен риск директор в "УниКредит Булбанк", препоръчва "Creativity - the Psichology of Discovery and Invention" на Михай Чиксентмихай. През април книгата излезе на български език със заглавието "Креативност - Психология на откривателството и съзидателността". Авторът е сред водещите съвременни психолози, дългогодишен декан на Психологическия факултет на Чикагския университет и един от пионерите в научното изследване на щастието. В книгата му ще намерим тридесетгодишни проучвания за това как живеят и работят творческите личности. Книгата прави по-разбираем процесът, при който хората раждат нови идеи и продукти. Борислав Бангеев споделя още, че и поезията е добър вариант за почивката през лятото. "През 2019-а се навършват 40 години откакто този свят напуска Петя Дубарова - поетеса, оставила едни от най-красивите стихове в съвременната българска литература, част от тях превърнати в незабравими песни. Така че някоя нейна стихосбирка е добър вариант да отпочине умът ни", споделя главният риск директор.

Ясна Мандац, главен финансов директор в "УниКредит Булбанк", също препоръчва "Човек в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. По нейни думи това е една необикновенна книга, написана от необикновен човек. Виктор Франкъл е австралийски невролог-психиатър, преживял Холокоста. В книгата Франкъл описва живота си и оцеляването си в концетрациния лагер "Аушвиц" и неговото пътуване към откриването на смисъла на живота. "Човекът в търсене на смисъл ми даде различен поглед върху живота - ние не можем да контролираме всичко, което ни се случва, но имаме власт да решим как да реагираме на това, което ни се случва", коментира Ясна Мандац.

за 49%  против 51%  233 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума