навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Един от всеки четири персонални компютри, произведени в света, е с марка Lenovo

2019-08-19 0

Един от всеки четири персонални компютри, произведени в света, е с марка Lenovo

Lenovo обяви, че приходите на групата през първото тримесечие са достигнали $12,5 милиарда, което бележи осмо поредно тримесечие на растеж. Печалбата преди данъчно облагане е нараснала повече от два пъти със $127 милиона до $240 милиона. Нетната печалба също бележи над двойно увеличение – с $85 милиона до $162 милиона.

Основната печалба на акция през първото тримесечие на текущата финансова година е в размер на 1,37 цента.

 "Тази финансова година стартира отлично. Силните резултати през това тримесечие са солидно доказателство, че интелигентната трансформация на Lenovo позволява на компанията да поддържа устойчив и печеливш растеж в днешния динамичен и бързо променящ се свят. Нашата целенасочена и непрестанна работа и оперативна ефективност ни позволяват да продължим визията си и да осигурим по-умни технологии за всички", заяви председателят и главен изпълнителен директор на LenovoЯн Юенцин.

Глобална търговска среда

Резултатите за първото тримесечие са знак, че Lenovo продължава да се развива изключително добре, изпреварвайки пазара и водещите играчи в глобалния технологичен сектор, въпреки геополитическата и търговска несигурност, обхванала индустрията. Lenovo се позиционира по-добре от повечето компании в бранша, благодарение на балансирания си микс от приходи, присъствие на над 180 пазара и по-гъвкава мажоритарна производствена база. Глобалният мащаб и обхват на бизнеса осигуряват на Lenovo добри позиции да продължи да се справя с динамичните и сложни пазарни условия, като отчита устойчиви резултати в дългосрочен план.

Общ преглед на бизнес групата

Ключова роля за силните резултати има Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group/IDG) Групата за персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), която е една от двете бизнес направления, продължава да отчита двуцифрен растеж на приходите (с 12%), регистрирайки най-високата печалба в историята си за първо финансово тримесечие и още по-сериозно увеличение на печалбата си, която е водеща за индустрията. Печалбата преди данъчно облагане е в размер на $524 милиона, което е ръст с $98 милиона. В Северна и Южна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион е налице растеж на печалбата на годишна база съответно с 20% и 40% във всички четири географски региона (Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеански регион, Китай, Европа, Близкия изток и Африка). Във всеки от тях са регистрирани приходи в размер на над $2 милиарда – доказателство за географския баланс и устойчивостта на този бизнес.

При персоналните компютри обемите нарастват с по-бързи темпове от пазара, който като цяло е в етап на възстановяване – с над 13 пункта. Групата регистрира рекорден дял на пазара на персонални компютри от 24,9%. Това означава, че един на всеки четири персонални компютри, които се произвеждат по света, е с марката на Lenovo .

Силните резултати се дължат основно на иновациите, продуктовия портфейл, в чийто център стоят клиентите и непрекъснатия фокус върху постигането на все по-високи оперативни резултати. Тази стратегия позволява на компанията да нараства със значително по-бързи темпове от средните за пазара в категории с висок растеж и премиум продукти като Workstation, Thin and Light, Visuals, Gaming PCs и Chromebook. В бъдеще Групата за персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), ще продължи да  е  лидер на пазара по отношение на растеж и печалба, като се фокусира върху премиум сегментите и създава иновации в Smart IoT, комерсиалния Smart IoT и разработката на нови устройства за дома и офиса.

Второто бизнес направление на IDG – Групата за мобилен бизнес (Mobile Business Group/MBG), отчита четвърто поредно печелившо тримесечие с увеличение на печалбата преди данъчно облагане със $100 милиона. 

В бъдеще мобилният бизнес ще продължи да поддържа своята рентабилност и ще търси възможности за още по-силен растеж на нови пазари с нови иновативни продукти.

Групата за центрове за данни (Data Center Group/DCG) продължава да подобрява печалбата си на годишна база за осмо поредно тримесечие. Приходите от устройства за съхранение нарастват с над 80% на годишна база, а Software Defined Infrastructure  (SDI) продължава да отчита двуцифрено растеж на годишна база. Общите приходи намаляват поради малкия брой на големи клиенти на облачни услуги, което се отразява и върху  покупките след бързия ръст на инфраструктурата на фона на понижаващите се цени на компонентите. В сферата на High Performance Computing  компанията затвърждава своята №1 позиция в класацията Top 500 Supercomputer, като продължава да подкрепя революционните научни изследвания и приложения по цял свят.

Групата ще продължи да разширява позициите си като водещ играч в сферата на Data Center , като увеличава продажбите си в областта на SDI, устройствата за съхранение, мрежовите технологии, HPC, AI, IoT, услугите и решенията, засилвайки своя капацитет за дизайн и производство за Hyperscale. Бизнесът ще продължи да подобрява позициите си и при намирането на нови възможности, с цел постигане на водещ за пазара растеж и още по-високи печалби.

 
за 47%  против 53%  189 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума