навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Европейска премиера на новия Peugeot 2008

2020-01-13 0

Европейска премиера на новия Peugeot 2008

Новият Peugeot 2008 постига амбицията да започне забележителна страница в историята на SUV автомобилите на PEUGEOT и е напълно в съвременната стилистика на марката, като същевременно разкрива своя собствена индивидуалност.

Новият SUV Peugeot 2008 е още по-високотехнологичен и в момента се предлага с новия

Peugeoti-Cockpit® 3D, който запазва всичките си основни характеристики - компактен волан, голям HD сензорен екран и иновативен 3D инструментален панел на нивото на очите.

Изключително рядкост в този сегмент, оборудването и системите в помощ на водача са заимствани от по-луксозни сегменти и са най-високото ниво експертен опит на Peugeot. Новият SUV е пълен с технологии, включително Drive Assist и Park Assist, следене на мъртвата зона, Система за разширено разпознаване на пътните знаци, предупреждение за бдителността на водача и активна система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката.

Базиран на изцяло новата и ефективна обща модулна платформа (Common Modular Platform - CMP) от последно поколение, новият SUV Peugeot  2008 е мултиенергиен автомобил. Водачите могат да изберат типа задвижващ агрегат в зависимост от конкретните им нужди: изцяло електрически, бензинов или дизелов.

Електрическото шофиране може да е магическо, затова първият електрически SUV на Peugeot предлага на водачите нов свят със 100% електрически усещания. Електрическият мотор с мощност 100 kW (136 к.с.) и моментално достъпен въртящ момент от 260 Нм осигурява ежедневно удоволствие от шофирането във всякакви ситуации.  Батерията с голям капацитет от 50 kWh предлага пробег до 320 км съгласно новия стандарт WLTP.

И понеже електрическата технология не трябва по никакъв начин да прави компромис с качествата на новия SUV Peugeot 2008, батериите са разположени оптимално под пода.

Времето за зареждане варира в зависимост от наличната мощност:

  • 16 часа за пълно зареждане с предоставения заряден кабел
  • Между 5 часа и 15 минути и 8 часа за пълно зареждане със стенна зарядна станция
  • 30 минути за зареждане на 80% от батерията на обществени зарядни станции с мощност 100 kW

НОВИТЕ PEUGEOT 208 И PEUGEOT e-208

На Автомобилния салон в Брюксел през 2020 г. Peugeot представя новия Peugeot 208, който наследява един от най-продаваните модели на марката. Като част от енергийния преход изборът на стил на каросерията не трябва да диктува употребата на автомобила или неговия задвижващ агрегат. Ето защо новият Peugeot 208 се предлага още от лансирането си с три различни опции за енергиен източник - електрически, бензинов и дизелов.

Това ново поколение Peugeot 208, идеално вписващо се в стратегията за препозициониране към луксозния клас автомобили, се отличава с енергичните линии на своя дизайн, който носи изобилие от младежки дух и ентусиазъм.

 Вдъхновен от концептуалния модел Peugeot Fractal, новият Peugeot 208 е оборудван с оригинален Peugeot i-Cockpit® от ново поколение с 3D инструментален панел на нивото на очите и редица системи в помощ на водача, заимствани от по-високи сегменти.

Peugeot 208 притежава утвърден стил и се отличава с иновациите и технологиите си. Свръхсвързан с функцията Mirror Screen и свързаната 3D навигация TomTom® Traffic, новият Peugeot 208 също така бележи върхови резултати по отношение на безопасността и е оборудван с водещи в сегмента системи в помощ на водача от най-ново поколение, включително новата функция Drive Assist, прокарваща пътя към полуавтономното шофиране.

Новият Peugeot e-208 е особено пъргав и приятен за шофиране със своя изцяло електрически задвижващ агрегат с мощност 100 kW (136 к.с.), предлагащ 260 Нм въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за моментални реакции. Батерията с голям капацитет от 50 kWh предлага пробег до 340 км съгласно новия стандарт WLTP.

Peugeot e-208 има няколко моментално разпознаваеми характеристики на екстериора:

  • предна решетка в цвета на каросерията
  • двуцветни лъвове, които сменят цвета си в зависимост от зрителния ъгъл
  • емблема "e-208" в задната част и "e" на калниците

КОНЦЕПТУАЛЕН МОДЕЛ 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Концептуалният модел 508 Peugeot sport engineered  загатва за гамата високодинамични електрифицирани автомобили, разработени от Peugeot sport.

Базиран на изцяло новия седан Peugeot 508 HYBRID, 508 Peugeot SPORT ENGINEERED CONCEPT може да се похвали с отличителен, елегантен и атлетичен стил.

Аеродинамиката на автомобила задава изцяло ново измерение със зашеметяващ стил.

Цветът на каросерията Selenium Grey, който се променя в зависимост от светлината благодарение на опалесцентните частици, се съчетава с вложки в цвят Kryptonite, утвърждаващи мястото на модела в спортната и високодинамична гама.

Концептуалният модел 508 Peugeot sport engineered има изключителна динамика, сравнима с тази на автомобил с двигател с вътрешно горене с 400 к.с. Той има задвижване на четирите колела и осигурява зашеметяващо ускорение чрез комбинация от бензинов двигател PureTech с 200 к.с. и два електрически мотора, 110 к.с. отпред и 200 к.с. отзад.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED има всички предимства на хибриден автомобил, осигурявайки на водачите истинска икономичност и пробег до 50 км в изцяло електрически режим (WLTP).

100% електрифициран щанд на Peugeot

 От 10 до 19 януари щандът на Peugeot се фокусира върху най-новите електрифицирани разработки на Mарката:

  • Европейска премиера: новите Peugeot 2008 и e-2008.
  • 100% електрифицирана гама с Plug-in хибридната гама. Plug-in хибридната технология съчетава бензинов двигател и електрически мотор за подобрена функционалност и свобода на употреба. Peugeot 3008 HYBRID4 (300 к.с. и 4WD) и Peugeot 508 седан и комби (225 к.с.) са адаптирани за града, междуградските пътища и провинцията (3008 HYBRID4). Четирите налични режима на шофиране при тези модели усилват усещанията зад волана с магическия ефект на изцяло електрическия режим ZEV, икономичността на режим 4WD (3008 HYBRID4), мощността на режим Sport и функционалността на режим Hybrid.

Тъй като Peugeot е единственият автомобилен производител, който предлага глобална мобилност на две, три или четири колела, щандът ще включва и най-новите електрически разработки на Peugeot Cycles с батерия Bosch, вградена в рамката.

  • Peugeot Cycles представя eT01 FS Crossover PowerTube. Новият електрически трекинг велосипед постига перфектен синтез за всякаква употреба: в града, на междуградски пътища или горски пътеки. Предната и задната хидравлична система на окачване преодоляват неравностите и гарантират икономично и комфортно колоездене върху всякаква повърхност.

Електрическият градски велосипед eC01 PowerTube D9 е еднакво добре адаптиран към града и провинцията - толкова ефективен по горски пътеки, колкото и по градски асфалт.

 
за 45%  против 55%  144 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума