навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Новата хибридна Honda CR-V, HR-V и дебют на семейството Forza на Camping & Caravaning Expo 2021

2021-04-26 0

Новата хибридна Honda CR-V, HR-V и дебют на семейството Forza на Camping & Caravaning Expo 2021

Хибридът Honda CR-V и последното бензиново поколение на практичния HR-V ще са моделите, които "Бултрако" АД, официален представител на Honda в България, ще покаже на щанда си на изложението Camping & Caravaning, което ще се състои от 14 до 16 май на паркинга на МЕТРО в София. Абсолютната премиера за страната ни са мотоциклетите Forza с кубатура от 125 до 750 куб. см.

Хибридната технология на Honda CR-V e:HEV

Освежената гама на CR-V, предлагаща за първи път като стандартно оборудване високотехнологичната хибридна технология на Honda, получава към името си разширението e:HEV, за да се подчертае, че е част от новото моделно семейство e:TECHNOLOGY, в което влиза и хибридният Jazz. Honda прави CR-V още по-атрактивен, допълвайки гамата му с оборудването Sport Line. 

CR-V e:HEV е задвижван от интелигентната технология Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD). Тя се състои от два електромотора (184 к.с. макс. мощност на задвижващия), 2,0-литров бензинов двигател по цикъл на Аткинсон с мощност 145 к.с., иновативна трансмисия и три режима на задвижване, осигуряващи изключителна енергийна ефективност и плавно управление. Предлага се както с предно предаване, така и с четири задвижващи колела. Версията с 4х4 се представя отлично с разход от 7,1 л/100 км в комбиниран режим по WLTP. Автомобилът може да "влачи" ремарке с маса до 600 кг.

Новото оборудване Sport Line е въведено заедно с редица подобрения за всички нива на обзавеждане на петата генерация на CR-V. Оформлението на интериора е променено и моделите вече ще бъдат с елементи със сребристо лъскаво покритие вместо досегашното дърво в зоната на централната конзола, вратите и инструменталния панел. Други новости са 18-цоловите джанти от алуминиева сплав за всички нива на оборудване, както и тонираните стъкла за всички модели, без базовото ниво Comfort. Безжичното зареждане на телефона е добавено към най-високото ниво на оборудване Prestige. 

Новото ниво Sport Line е налично само с два възможни перлени цвята – с черния Crystal Black Pearl или с белия Platinum White Pearl. Моделите от тази гама се различават от останалите и по черната хромирана рамка на фаровете за мъгла и на радиаторната решетка. Тонираните стъкла са включени в стандартното оборудване както за всички версии Sport Line (както с предно, така и с 4х4 предаване). 

Специални цени за компактния SUV Honda HR-V

На щанда на Honda от 64 кв. м посетителите ще имат възможност да видят последното бензиново издание на практичния модел HR-V, създател на класа компактен SUV в автомобилната промишленост. Моделът е уникален с неговите прекрасни магически седалки, патентована система на Honda. Тя позволява няколко конфигурации, като долната част на всяка от седалките на втория ред може да се вдига нагоре по отделно само с едно движение, а облегалките им могат да се сгъват до получаването на равно товарно пространство. Така са постижим обем на багажника от 393 до 1533 л. Производството на модела се случва в Япония. 1,5-литровият му бензинов двигател е с мощност 130 к.с., а турбовариантът предлага 182 к.с. Съчетава се или с 6-степенна механична трансмисия, или с автоматична CVT със 7 фиксирани предавки. 

Новата фамилия Forza

Тази година настъпиха важни промени за скутерите спорт/GT Forza. Напълно нов флагман се присъединява към гамата в лицето на Forza 750, наред с новата Forza 350 и подобрена версия на популярната от много години насам Forza 125.

Гамата скутери Forza е изградила своята първокласна репутация чрез уникална комбинация от качества: пътно поведение като GT, комфорт за двама; спортно и лесно управление; водещи характеристики на двигателя; атрактивен стил; изключителна практичност и технически спецификаци. 

Освен всички тези качества Forza 750 предлага отлична работа на двигателя, първокласен дизайн и богати на спецификации характеристики. 

Forza 350 е с увеличени обем на двигателя и мощност, подобрени стил и производителност. Новост е опцията за системата Honda Smartphone Voice Control.

Forza 125 е с актуализирани стил, практичност и аеродинамични характеристики.

 
за 57%  против 43%  1492 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума