навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Бизнес

Изпълнителният директор на "Банка ДСК" Диана Митева е новият председател на Управителния съвет на Асоциация на банките в България

2021-04-29 0

Изпълнителният директор на

Г-жа Диана Митева, изпълнителен директор, член на Управителния съвет и ръководител на направление "Банкиране на дребно" в "Банка ДСК", беше избрана за председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ). Досега г-жа Митева заемаше длъжността заместник-председател на Управителния съвет на АББ.

"За мен е чест, че заедно с колегите от новоизбрания Управителен съвет ще имаме възможност да продължим успешната работа на Асоциацията, като отстояваме стабилността на банковата система в страната и ролята на банките като предпоставка за устойчив икономически растеж. Ще продължим да работим за доброто име на банковата система като фактор за заслуженото доверие и стабилност в сектора", с тези думи г-жа Митева благодари на членовете на УС на АББ за гласуваното доверие.

Диана Митева е един от най-уважаваните банкери в страната, с над 25 години опит на високи мениджърски позиции в различни банки. Тя e чacт oт Управителния съвет нa   "Банка ДСК" пoвeчe oт 17 гoдини, ĸaтo oт 2003 г. е изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и Трежъри", а от март 2006 г. е изпълнителен директор и pъĸoвoдитeл нa нaпpaвлeниe "Бaнĸиpaнe нa дpeбнo". Също така, г-жа Митева е председател на Съвета на директорите на ДСК Дом, зам.-председател на Надзорния съвет на ДСК Управление на активи и председател на Надзорния съвет на ДСК Мобайл, дъщерни компании на Банка ДСК, както и член на УС на Сдружение "Дамски форум".

Под нейно ръководство се извършват успешните и мащабни проекти в "Банка ДСК"- "Частно банкиране" и Retail Bank of the Future. Тя има значителен принос и за успешната интеграция на "Експресбанк" с "Банка ДСК" през май миналата година. Носител е на престижната унгарска награда "Андраш Фай". През 2009 и през 2017 г. е удостоена с отличието "Банкер на годината" и е лауреат на авторитетната награда за банково управление "Атанас Буров". Кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.

за 54%  против 46%  1172 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума