навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

ББР продължава да работи в подкрепа на бизнеса, засегнат от ковид-кризата

2021-08-17 0

ББР продължава да работи в подкрепа на бизнеса, засегнат от ковид-кризата

ББР продължава да осигурява ликвидност и сигурност за фирмите, засегнати от пандемията от COVID-19. През месец юни до бизнеса са достигнали гаранции по предоставено финансиране за 24 075 560 лева по сключените 151 договора. През юли банките-партньори по антикризисната програма са получили от ББР потвърждение за гарантиране на 94 кредита на стойност над 23 млн. лв. Документи за кандидатстване за финансирането се подават в офисите на 8-те банки-партньори: БАКБ, "Инвестбанк", "Пощенска банка", "УниКредит Булбанк", "Банка ДСК", ПИБ, "Алианц Банк" и ОББ. От стартирането на програмата през 2020 г. са отпуснати кредити за над 320,3 млн. лв.

Наскоро обновената гаранционна програма на ББР ще даде възможност на българските компании да кандидатстват при по-кратки срокове за одобрение и облекчени изисквания за обезпечение. По този начин правителството синхронизира програмата с механизма за интервенция и подкрепа "Портфейлна гаранция за преодоляване на последствията от COVID-19" ("Програмата за възстановяване"). Финансирането може да бъде до 3 млн. лв., независимо от размера на компанията, а срокът за погасяване на кредити е до 7 години с възможност за до 3-годишен гратисен период. Очаква се одобрението на ЕК, за да влязат в сила новите условия по програмата.

Продължава и търсенето на безлихвени заеми по гаранционната програма на ББР в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията. Антикризисната мярка е удължена до края на август или до изчерпване на лимита в банките-партньори "Инвестбанк" и ЦКБ. За последните два месеца по нея са гарантирани 3 463 кредита за близо 18,8 млн. лв.

От 2020 г. досега от безлихвените кредити по програмата са се възползвали 52 555 души, а размерът на отпуснатите средства е над 252,2 млн. лв.

за 61%  против 39%  231 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума