навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Разчупване на стереотипите по отношение на дамите и професионалните позиции в технологичната и научна сфера

2021-09-03 0

Разчупване на стереотипите по отношение на дамите и професионалните позиции в технологичната и научна сфера

Toyota иска да увеличи броя на жените на позиции в технологичната и научната сфера (STEM). В същото време данните показват, че на пазара на труда няма достатъчно жени, избрали да развиват своята кариера в тези области - всъщност в Европа те са само 18%. При по-задълбочено разглеждане на този случай се открива, че едва 26% от учещите момичета се интересуват от учебните предмети, свързани със STEM. Проучванията показват, че този дял може да бъде удвоен, ако децата получат достатъчно вдъхновяващи примери за подражание!

Ето защо Toyota Motor Europe (TME) поставя началото на програмата "Girls STEM the Future", която има за цел да осигури на учащите се момичета пряк контакт с примери за подражание в лицето на жените, работещи в компанията.

"Чрез програмата "Girls STEM The Future" жените служители на Toyota, в ролята си на примери за подражание, ще се срещат лично и ще работят с момичетата при занимания в класните стаи, при посещения на място в нашия изследователски и развоен център (R&D), в рамките на учебни лагери за иновационно обучение и в онлайн видеоцентъра", Ан Хейлен, служител в R&D отдела на TME и пример за подражание

"Уважението към хората е ключов елемент от философията на нашата компания. Стремим се да отразяваме многообразието на нашето общество и да създаваме приобщаваща работна среда, в която всеки да се чувства добре дошъл и в безопасност, да получава внимание и да допринася за общия напредък. С тази програма искаме да покажем на младите жени разнообразните и интересни възможности, които може да им предостави Toyota", Моника Перес Лобо, ръководител Устойчиво развитие и ESG в TME. 

За да осигури достъп на програмата до възможно най-голям брой учащи се момичета, TME работи в тясно сътрудничество с JA Europe - най-голямата европейска организация за образователни програми, както и с Inspiring Girls International, чиято дейност е насочена към поощряване на амбициите за развитие на младите момичета.

"В Junior Achievement вярваме в силата на предприемаческата нагласа и в способността да се справим с най-големите предизвикателства на нашето време. Това включва използването на средствата на цифровите иновации и предприемачеството за превръщане на сектора на мобилността в по-приобщаващ и за привличане на повече млади момичета към образование и кариерно развитие на позиции в технологичната и научната сфера (STEM). Съвместно с Toyota Motor Europe ние ще осигурим на следващото поколение европейци възможности и умения да се възползват от огромните потенциални възможности за развитие пред тях ”, Салваторе Нигро, изпълнителен директор на JA Europe.

"Ние в Inspiring Girls наистина силно вярваме, че всяка млада жена трябва да се чувства свободна да избира какво иска да прави в живота си, но също така сме наясно, че жените са твърде недостатъчно представени в професиите в технологичната и научната област (STEM). Сътрудничеството с Toyota Motor Europe е вълнуваща възможност да запознаем младите жени с цялото разнообразие от възможности, които им предоставя автомобилната индустрия и да ги вдъхновим за постигане на високи цели в кариерното развитие!", каза Мириам Гонсалес Дурантес, основател и президент на Inspiring Girls International

за 54%  против 46%  188 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума