навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Близо 360 кг фасове и отпадъци събраха доброволци на "ПромениКартинката" в 4 български града

2021-09-27 0

Близо 360 кг фасове и отпадъци събраха доброволци на

Информационната кампания #ПромениКартинката на "Филип Морис България" провокира служители и местни доброволци в Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград да изчистят от фасове и отпадъци градските пространства

Доброволчески акции по почистване се осъществиха в 4 български града през септември, като част от кампанията за опазване на околната среда от замърсяването с фасове  #ПромениКартинката на "Филип Морис България". Тя стартира през лятото с атрактивни визии по българските плажове и се пренесе през есента в големите градове чрез доброволчески акции за почистване покрай Световния ден за почистването на околната среда World Clean Up Day.

Цигарените филтри са едни от най-големите замърсители в околната среда и най-често срещаната форма на боклук в природата. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години в зависимост от външните условия. 

Именно затова през юни тази година "Филип Морис България" стартира информационната кампания #ПромениКартинката, като част от стратегията за устойчиво развитие на глобалната компания "Филип Морис Интернешънъл". Креативни визии с посланията на кампанията се появиха по 40 плажа по българското Черноморие през летния сезон, провокирайки потребителите да не замърсяват плажовете с цигарени фасове и да се грижат за опазването на околната среда. 

Пловдив #ПромениКартинката със 150 кг отпадъци по-малко

Първата есенна акция по почистване на градската среда с доброволци на #ПромениКартинката се състоя в Пловдив на 18-ти септември, събота, като част от  Световния ден за почистването на околната среда (World Clean Up Day 2021). Локацията беше Небет тепе в Стария град на Пловдив, където служители на "Филип Морис България" и други доброволци, припознаващи каузата, заедно почистиха Небет тепе и част от  Стария град от изхвърлените фасове и отпадъци. 

Неслучайно първата доброволческа акция по почистване се реализира в Пловдив, тъй като именно тук – в централната градска градина, на 18-ти септември бе открита и първата градска изложба с 12 атрактивни пана на кампанията #ПромениКартинката. Визиите ще провокират вниманието на пловдивчани и гости до края на октомври.  Изложбата се реализира от Хермес медиа с подкрепата на "Филип Морис България".

#ПромениКартинката в Благоевград   - Почистване на Централната градина с подкрепата на общината

Доброволческата акция за почистване на градската среда, като част от #ПромениКартинката, се проведе на 24-и септември, и в Благоевград в Централна градска градина. Служители на "Филип Морис България", "Орбико" и други доброволци в града само за няколко часа събраха 17 чувала с общо 70 кг фасове и отпадъци и направиха централния парк едно по-чисто и гостоприемно място. Акцията се проведе с активната подкрепа на Община Благоевград. 

#ПромениКартинката във Варна – почистване на Южния плаж в града

Над 50 доброволци от Варна също се включиха в кампанията и на 25 септември, като изчистиха Южния плаж от над 70 кг фасове и други отпадъци. Участниците в акцията почистиха ивицата от входа на плажа по цялото протежение на Плувен комплекс "Приморски" заедно с местни медийни партньори и други доброволци от "Орбико"

#ПромениКартинката в Бургас – Морската градина със 70 кг отпадъци по-малко 

Акциите продължиха и на следващия ден, в неделя – 26 септември, когато в Бургас щафетата поеха служители на компанията, на "Орбико" и други местни доброволци. Те почистиха заедно Централния градски плаж от 70 кг боклук.

#ПромениКартинката е кампания на "Филип Морис България", която цели да призове потребителите към отговорно поведение, като ги информира защо е важно фасовете да се изхвърлят в кошчетата, предназначени за общия битов отпадък. Цигарените фасове са едни от най-големите замърсители на природата. Потребителите следва да бъдат информирани, че филтрите на тютюневите изделия са направени от целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е вид биопластмаса и замърсява околната среда.

за 57%  против 43%  143 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума