навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият 308 ще отбележи 211-тата годишнина на Peugeot и 130 години от първия продаден автомобил на частен клиент

2021-09-27 0

Новият 308 ще отбележи 211-тата годишнина на Peugeot и 130 години от първия продаден автомобил на частен клиент

На 29 септември 2021 г. ще стартира производството на новия Peugeot 308 в завода на Stellantis в Мюлуз, точно 211 години и три дни след основаването на марката Peugeot. Peugeot съществува от 26 септември 1810 г.и е най-старата действаща автомобилна марка в света. 

През 2021 г. Peugeot отбелязва и друг важен етап в своята история - навлизането в света на масовата мобилност: в края на лятото на 1891 г. или точно преди 130 години "първият автомобил, доставен на частен клиент във Франция, е Peugeot". 

Peugeot се развива над две столетия в непрекъснато променящ се свят и винаги адаптира своите продукти и услуги спрямо нуждите и изискванията на своите клиенти. За 211 години името и продуктите на Peugeot са навлезли в милиони домове с автомобили и мотоциклети, но също и с инструменти, радиа, шевни машини, мелнички за черен пипер и кафе и много други, някои от които станали емблематични.

Днес марката присъства в над 160 страни, потвърждавайки ежедневно предричането на Арман Пежо, че автомобилът ще превърне Peugeot в "един от най-крупните индустриални бизнеси във Франция".

Светът се промени през тези 211 години, но темпото на промените се ускори значително през последните десет години. Дигитализацията и свръхсвързаността родиха нови начини на мислене, нови начини на потребление и нови начини на придвижване. Със своята вече силно електрифицирана гама (70% от моделите Peugeot предлагат една или повече електрифицирани версии) и ново поколение свързана информационно-развлекателна система, лансирана с новия 308, Peugeot продължава да бъде в челните редици на промените в мобилността днес. 

Вече 130 години марката предоставя автомобилни емоции на клиентите си. На 2 октомври 1891 г. Peugeot доставя първия пътнически автомобил на частен клиент: г-н Попарден, жител на Дорнах, поръчва своя автомобил на 27 август същата година. Това е 4-местен автомобил с двигател с 2 к.с. (Daimler). От тази дата през 1891 г. досега са доставени почти 75 милиона автомобила в 160-те страни, в които присъства марката. 

за 53%  против 47%  142 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума