навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Новият EQE - Прогресивният бизнес електромобил на Mercedes с пробег от 660 км

2021-09-29 0

Новият EQE - Прогресивният бизнес електромобил на Mercedes с пробег от 660 км

Бизнес лимузината EQE дебютира на изложението за мобилност IAA в Мюнхен. Това е вторият модел, базиран на архитектурата за премиум електромобили на Mercedes-EQ (EVA2) след топ версията EQS. Пазарното представяне на автомобила у нас се очаква в средата на 2022 г, като производството му ще бъде в завода в Бремен.

Батерията е с капацитет от 90 kWh, а пробегът достига 660 км. При пазарното представяне моделната гама ще включва два варианта: EQE 350  с 215 kW мощност, както и втори модел. Предвиждат се варианти с мощност над 500 kW.

Прогресивен дизайн и дигитална свързаност

Междуосието на EQE e 3120 милиметра, с 90 милиметра по-късо от това на EQS, което го прави по-компактната от двете лимузини. По отношение на външните размери е сравним с CLS. Пространството в интериора значително надвишава това при последната Е-класа (моделна серия 213). Позицията за сядане е по-висока с 65 мм, a капацитетът на багажника е 430 литра. Интериорният дизайн и оборудването ясно се основават на тези при EQS. MBUX Hyperscreen е абсолютният акцент в интериора. Големият извит екранен модул е разположен върху цялото табло пред водача и неговия спътник. Трите екрана сякаш се сливат в един общ. 12,3-инчовият OLED дисплей осигурява на пътника отпред собствена зона за управление и потребяване на динамично съдържание. MBUX Hyperscreen, автоматични комфортни врати отпред и кормилно управление на задната ос се предлагат като допълнителни екстри. 

Онлайн актуализации и активиране на функции

Подобно на EQS, EQE предлага възможност за активиране на нови функции и онлайн актуализации. Например още в началото потребителите ще могат да добавят функции като два специални режима на шофиране за млади водачи или персонални шофьори, мини игри, режим Highlight и DIGITAL LIGHT с функция за прожектиране и DIGITAL LIGHT индивидуализация. В режим Highlight автомобилът сам представя акцентите в оборудване, като това се активира от гласовия асистент "Hey Mercedes". След закупуването и оригиналната конфигурация на новия автомобил част от оборудването на EQE може да се адаптира според личните предпочитания на собственика.

Пречистване на въздуха в купето

Чрез технологията ENERGIZING AIR CONTROL Plus Mercedes-Benz се грижи за качеството на въздуха в EQE. Системата се основава на филтрация, сензори, визуализации на дисплеите и свързаност с климатизацията. HEPA филтърът има много високо ниво на филтрация за улавяне на фини частици, микроелементи, полени и други вещества, постъпващи с външния въздух. Покритието с активен въглен намалява достъпа на серен диоксид, азотни оксиди и миризми. Вътрешният въздушен филтър на тази система получи сертификат "OFI CERT" ZG 250-1 през 2021 г. от Австрийския изследователски и тестови институт (OFI) по отношение на вируси и бактерии. С помощта на предварителен климатичен контрол е възможно също така да се почисти въздуха в купето преди да влезете в автомобила. Ако качеството на външния въздух е ниско, системата може да препоръча затваряне на страничните прозорци или люка, както и автоматично да превключи в режим на рециркулация.

 
за 53%  против 47%  1116 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума